Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiamat nem szeretik az...

Kisfiamat nem szeretik az óvodában, egész nap egyedül játszik, hogy segíthetnék neki?

Figyelt kérdés
Kisfiam most kezdte szeptemberben az óvodát(az ikertestvérével), nemrég vallotta be nekünk, hogy senki nem akar vele játszani.Alapjába véve szerethető kisfiú, nagyon érzékeny, de ezzel szerintem semmi baj sincsen.Viszont kissé különc, vörös haja van, szemüvege és ovikezdéskor elkezdett dadogni...az ikertestvére(ő kislány és vele mindenki eljátszik) azt mondja, hogy a többiek nem engedik, hogy a kisfiam játszon velük, mert nem szereti őt senki. Állami óvodába járunk, az óvónők átlagosak, de előfordult már, hogy nem köszöntek, a gyerekeknek sem köszönnek külön, a dadusok nagyon kedvesek, őket nagyon szeretem, de ez a része igazából nem érdekes, hanem az, hogy a fiamat nem szeretik a gyerekek és sokszor magányos.Megkértem a testvérét, hogy játsszon vele, de szerintem ez is csak ideiglenes megoldás. Keressek neki másik ovit vagy várjak még vele-óvónők szerint még sokat változik majd a helyzet, idővel-? Előre is köszönöm a válaszokat.
2013. jan. 29. 13:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem másik ovodában sem lesz másképp. Ott sem fogják "szeretni".

Nekem kicsit az a fura hogy egy 3 éves gyerek honnan veszi hogy nem szeretik? Kérdezd meg töle miért nem szeretnek vele játszani? miért gondolja ezt? oda megy-e és keresi-e a másik gyerekek társaságát?

kinézet semmit nem számít, ha csak nem deformált, vagy is pl nem egyforma az arca stb... (ezt furcsának találjuk és ezért tartunk töle)

Kislányod nyitott és ezért talál barátokat.

szerintem ne megfutamodj hanem keress megoldást. meg milyen is lenne a tesónak ha neki is mennie kellene.

2013. jan. 29. 13:45
 2/13 anonim ***** válasza:
Az ovonoknek kell lepni, bevonni a gyereket a tobbiek jatekaba.
 3/13 anonim ***** válasza:
A dadogás el fog múlni(nálunk is ez volt)Szerintem nem a vörös hajához és a szemüveghez van köze a magányának.Inkább a személyiségéhez.Gondolkodj el rajta hiszen te ismered a fiad:barátkozós,beszédes? vannak jó ötletei?kezdeményező lehet hogy csak nem találják érdekesnek mert nem beszél vagy unalmas dolgokat csinál.
 4/13 anonim ***** válasza:
Szia! Nem lenne megoldás, ha nem egy csoportba járna a tesójával, nem minden gyereknek tesz jót ha együtt vannak egész nap. Ahogy írod úgy gondolom, hogy teljesen más a mentalitása a két gyereknek, lehet, hogy a kisfiad nem tud kinyílni ha ott a tesó. A mi ovinkban is van ilyen és jobban is örülnek egymásnak délutánonként. Ez csak egy ötlet...
2013. jan. 29. 13:47
 5/13 A kérdező kommentje:
Egyszerűen azt mondta, hogy a többiek nem szeretik és nem akarnak játszani vele, amikor kérdeztem tőle miért kitérő válaszokat adott, megpróbálok, majd találni megoldást rá, az óvónőkkel megbeszélem, hogy segítsenek, eddig azért nem kértem meg őket, mert többen is azt mondták-legfőképpen a férjem-, hogy ne avatkozzak ebbe bele, a gyerek majd megoldja...
2013. jan. 29. 13:53
 6/13 anonim ***** válasza:
Nálam már ott elakadt a dolog, hogy a kislányod csak azért játszik vele, mert te megkérted rá. Ha a saját tesója nem játszik a kissráccal, akkor a többi gyerek miért tenné?
2013. jan. 29. 13:54
 7/13 anonim ***** válasza:

A fogadom múlik, vannak, lesznek-e barátai!

Ha ilyen vissza húzódó tipus, máshol sem lesznek barátai!

A gyermek nem azért szeretnek valamit mert szép vagy csúnya, ez nem befolyásolja őket!

Hívj át ovis társakat magatokhoz, és akkor meglátod ottho hogy viselkednek vele, illetve ő más gyerekekkel!

2013. jan. 29. 13:54
 8/13 A kérdező kommentje:
Itthon mindig együtt játszanak.Az óvodában a kislányom főleg a lányokkal szokott játszani, azt mondta nekem, hogy ő ott inkább a barátaival játszik, mint a testvérével-persze ez itthon másképp megy.
2013. jan. 29. 13:59
 9/13 anonim ***** válasza:

Nekem 7 eves ikreim vannak. A baj ugyanez volt, mint nalatok. Mi atirattuk az egyik gyereket masik oviba, ott mar sokkal jobban megvolt, nem nött a teso arnyekaba. Masik suliba is jarnak. Elvittük anno pszichologushoz es kiderült, hogy azert nem mer megnyilni az oviban, mert a tesoja a nepszerü gyerek es "elnyomta" teljesen, pedig nem akarta. Itthon minden rendben volt velük, nagyon szepen eljatszottak együtt es a jatszoteren is, a pszichologus szerint azert, mert mashol nagyobb a ter, jobban tudnak szeparalodni, az oviba kicsi a hely, nem tud ugy elvonulni, hogy ne lassa a tesojat es felt a kudarctol, hogy öt nem fogjak annyira szeretni mint a tesojat.

Nalunk megoldas volt tenyleg a masik ovi/suli. Sokkal jobban erzi magat igy mind a 2 gyerek. Nem mindegyik ikerparnak jo a nonstop 24 oras kapcsolat.

2013. jan. 29. 15:37
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm Utolsó Válaszoló, elgondolkozok azokon a dolgokon amiket írtál, valószínűleg nálunk is hasonló a helyzet...
2013. jan. 29. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!