Ejjel rengeteget ebredo gyerekek szulei, ti hogy birjatok ezt epesszel?
Nem tudom miert ebred ennyiszer. Mindig van valami, ami nehezit (foga jon, beteg, mozgasfejlodes, stb), de alapbol egyre rosszabbul alszik.
Gyefekorvosunk kivetel nelkul mindig mindenre legyint, igy ez sem izgatja. Amugy masodik gyerek, igy plane ugy all hozza, oldjam meg. Hat nem tudom megoldani, raadasul a teso miatt (2,5 eves), nulla pihenes van nappal is.
Viburcol kupot pont tegnap probaltuk ki, de nem volt valtozas, meg par napig adjuk, hatha :(
Velunk alszik egy szobaban (pontosabban velem, mert a ferjem mar honapokkal ezelott kimenekult a kanapera).
Eddig legalabb estenkent a rengeteg kelesnel 1-2-nel visszaaltatta magat nehany nyoszorges, forgolodas utan, meg ringatva, simogatva is visszaludt, de most mar ott tartunk, hogy csak es kizarolag a mellemmel a szajaban alszik vissza, kulonben uvolt es ha ringatni probalom tol el magatol.
Nappal egyebkent nem cicin alszik be, egyszeruen nem tudom mi a fene van vele ejjelente :(
A hozzataplalassal hogy állsz?
Az elso fiam ugyanezt csinálta a 7. hónapban.
Elvalasztottam (egyéb okokból) es 2 nap múlva ataludta az éjszakát.
Utólag jöttem ra hogy rossz megszokás volt es mar nem volt elég neki a tej vagy elég volt teljesen a szopibol.
Nem mondom, hogy nálatok is ez az ok, csak leírtam nálam hogy volt a hasonló helyzet.
én együtt aludtam (és alszom) a gyerekkel, és folyton szoptattam (szoptatom) cicin altattam (és altatom)
a kezdeti 3,5 hónapban két és fél óránként ébredt, utána kialakult egy rendszer - 19h elalvás, 22:30h első ébredés, aztán ébredt 3h, 6h, és 7h - ez még néha most is van előfordul, befolyásolja a betegség, meleg idő, időjárás-változás, idegi változás - pl. járni kezdett, fogzás...
én mindig azt tanácsolom az anyukáknak, aludjanak együtt a gyermekeikkel, és próbálják meg szoptatni a gyereket - persze akinél nem szopizik a kicsi, annak ez a "for" már nincs, ott esetleg az összebújcizás marad. pl. ha nagyon kába vagyok éjjel, és ő nyöszörög, már nem is mindig szopiztatom meg, hanem megnyugtatom egy érintéssel, átlalában alszik is tovább.
ha mellette fekszel, legalább az ilyen mikróébredéseket te is mikróébredéssekkel tudod átvészelni...
ez van. nem marad így, kitartás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!