Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Babával együtt alvás vagy...

Babával együtt alvás vagy külön alvás: melyik szülőnek kell engednie? A baba mennyi idős koráig tolerálható a dolog?

Figyelt kérdés
2014. aug. 2. 14:59
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
62%
Nem csak éjszaka és nem csak a szülői ágyban lehet együtt lenni. Aztán meg nagyon sok családban nem megoldható a külön gyerekszoba, így ha egy szobában alszanak is már kizárja (szerintem) az egyéb tevékenységet, tehát ebből szempontból (szerintem) mindegy. Könnyebb együtt aludni a babával, amíg éjszaka többször felkel (nem is beszélve, ha többedik gyerek, aki apuka mellett felébresztheti a nagyobbat is) és amíg pici, anya is, baba is vágyik egymás közelségére. De azért törekedni kell arra is, hogy megtanuljon egyedül is elaludni és megszeresse a saját ágyát. Szóval arany középút vagy mondhatnánk: ahogy sikerül :) hiszen minden háztartás és minden gyermek más.
2014. aug. 3. 13:11
 32/47 anonim ***** válasza:
42%
Így van 31-es:) Különben is majd a bölcsiben megszokják a picik a különalvást, addig meg kap egy szép új ágyat, sok példa van rá hogy magától átszokik mert az már az övé.
2014. aug. 3. 13:19
 33/47 anonim ***** válasza:
43%
Nem tudom, én nem szülnék oda ahol nincs a kicsimnek legalább egy külön kis zuga, szobája. Nem egészséges ha a szülőkkel együtt alszik, akár egy szobában is. Rengeteg házasság ment emiatt tönkre.
2014. aug. 3. 13:24
 34/47 anonim ***** válasza:
33%
az enyém nem megy bölcsibe,oviba is 5 éves kora körül tervezem csak adni,addig velem lesz meg a kistesóval.
2014. aug. 3. 13:30
 35/47 anonim ***** válasza:
43%
30-asnak erről a pasiját is megkérdezném azért ;)
2014. aug. 3. 14:17
 36/47 anonim ***** válasza:
73%

Őszintén, én technikailag sem tudnám elképzelni azt, hogy a gyerek a mi ágyunkban aludjon.

Csöpp lefekszik 8-9-kor, mi éjfél körül.

Attól eltekintve, és úgyis 3-4 órát egyedül alszik, miért ne tehetné ezt akkor a saját kiságyában? úgy elképzelem, hogy mikor már csúszik-kúszik-mászik, hányszor pottyanna le a széles franciaágyról, amit nem véd rács körbe-karikába.

A saját ágyában is elképesztő volt, hogy sosem abban a pozicióban kelt fel, ahogy lefeküdt. Hol a lába lógott ki, hol keresztbe feküdt, hol a feje került a lába helyébe néhány óra alatt.

Vagy nekem is le kellene feküdnöm 8-kor? Tényleg nem értem, hogy csinálják, akik együtt alszanak a babával.

2014. aug. 3. 14:58
 37/47 anonim ***** válasza:
62%

Afrikas osanya vagyok :))))) egyutt alszunk a babankkal mert sokat kel cicizik ejjel. En szeretek vele aludni es csodalatos mikor reggel felebred vigyorog es maszkal bujik hozzank. Imadok erre kelni es ott a ferjem is es mindent egyutt elunk meg.

Vki irta h.nem egeszseges egyutt aludni....hat remelem nem halunk bele :)))) meg nem olvastam egeszsegkarosito hatasarol remelem nem rosszabb mint a dohanyzas....:)

Akik kulon alszanak tamadnak erdekes miert??? Engem nem zavar h. Ok kulon alszanak de Nekik miert gaz h.mi egyutt?

2014. aug. 3. 17:51
 38/47 anonim ***** válasza:
24%
37, szerintem pont azért paterolták át másik szobába, nehogy veszélyeztesse a házaséletüket:)
2014. aug. 3. 19:56
 39/47 anonim ***** válasza:

Mi külön alszunk a kicsitől mégse támadok senkit aki együtt alszik vele! Tegye!!!

És nem azért került másik szobába mert a házaséletünket féltettük!!! Hanem azért mert nekünk így jó! Nekem nem volt gondom azzal h éjszaka felkeltem megszoptattam és visszatettem az ágyába és ott altattam.. mivel amúgy is elég nagy a cicim nem is tudtam volna úgy szoptatni h én alszok ő meg egyen mert megfulladt volna a cicimtől! na meg sztem nem biztonságos, így nem szerettem volna h ott legyen.. meg mi este még tv-zünk neki meg nem kell sztem tv-t nézni még alvás közben se hallgatni... amúgy meg csak a saját helyén szeret aludni mert a rácsokra v a fejvédő tetejére mindig felteszi a lábát és úgy alszik..

nem is értem h miért kezdte magára venni minden együtt alvós azt amit a külön alvósak írtak... leírta mindenki a véleményét és h ő hogyan csinálja mert ez volt a kérdező kérdése és nem az h hurrogjon le aki máshogy csinálja mint ő!!

egészségere annak akik együtt alszanak, annak is aki külön, annak is aki a gyerekével alszik a egy szobában a párja nélkül! mindenki tegye úgy ahogy neki jó!

2014. aug. 3. 20:36
 40/47 anonim ***** válasza:
18%

nem vettük magunkra:)csak elég indulatosnak tűnik mikor ilyeneket írnak:

"Semeddig nem normális egy ágyban aludni a gyerekkel."

vagy:

Természetközeli népek, ahha... És mondd már meg, hogy Afrikában hány gyerek éli túl a gyerekkort? Mert így persze teljesen jogos és érthető az ösztönös gyereknevelés, de szerintem abban a civilizációban, amiben élünk, tök felesleges.

Jesszusom, bírom, mikor a természeti népekkel jönnek a nagyokosok...ez nem Afrika,. itt nem kell félni, h egy vadállat elragadja a csecsemőt. Ott elhiszem, h muszáj összebújva aludni, mert fedél nincs a fejünk fölött, az egyetlen védelem a babának az anya teste. Ők sem azért alszanak együtt, meg hordják egész nap magukra kötve a gyereket, mert az olyan jó, hanem mert nincs más választásuk. Nincs kényelmes kiságy, bébiőr, hordozó, babakocsi, hempergő, stb. Mégis hova tenné a gyereket? Az ostoba európai "húdenagyonanyavagyok" meg bemagyarázza, h ez mennyire jó, mennyire természetes...röhej.

A hajléktalan se azért van nyáron nagykabátban, mert jó neki, hanem mert nincs szekrénye, ahová tehetné.

Hát írják itt, hogy két évesen magától átszokott a nagyágyba. LOL! Mintha az nem lenne elég gáz, hogy két évig köztük aludt

Én pl. ne húzom fel magam azon,hogy más külön alszik,mert nekem az tökmindegy. Nekik miért nem az?

2014. aug. 3. 22:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!