Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Babával együtt alvás vagy...

Babával együtt alvás vagy külön alvás: melyik szülőnek kell engednie? A baba mennyi idős koráig tolerálható a dolog?

Figyelt kérdés
2014. aug. 2. 14:59
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
25%
az Afrikással értek egyet tökéletesen.Mi is együtt alszunk,majd alakul,hogy meddig.Most 2 éves.
2014. aug. 2. 21:53
 22/47 anonim ***** válasza:
34%
Afrikásként :)) még annyit , hogy egy babának nappal és éjjel is szüksége van az anyja közelségére. Azt nem fogja a bébiőr helyettesíteni.
2014. aug. 2. 22:03
 23/47 anonim ***** válasza:
57%
22-as: Két évesen már nem baba, mert már nem néhány hónapos, és nincs rád szüksége éjjel-nappal. Te is nehezen leváló ősanya vagy?
2014. aug. 2. 22:29
 24/47 anonim ***** válasza:
29%

hát én is egy nehezen leváló ősanya vagyok,az előző hozzászóló szavaival élve...De szerencsém van,mert a férjem is ilyen "ősapa"...Köszönjük,nekünk is rendben van a "felnőtt"életünk is..Nálunk úgy működött/dik,hogy mi ágyunkban elalszanak,aztán mindenkit kipakolunk,ekkor van időnk egymásra,és éjjel ha felkel valamelyikük,akkor jön közénk...Sosem csináltam belőle ügyet és a férjem sem...

Szerintem az olyan esetekben,ahol ez tönkreteszi a házasságot,ott nem az együttalvás teszi tönkre,hanem az,hogy anyuka alapból sem akarja apukát,csak ezt gyáva közölni,és a gyerekkel takarózik...Ilyen is van,de azért ne vegyük már egy kalap alá azzal,ahol ez mindenkinek jó..én nem vagyok hulla az éjszakai szoptatástól(a nagy két évesen is szopizott),a gyerek megkapja a közelséget,apa megkapja anyát és fordítva is,csak okosan kell csinálni..

Adott helyzetben viszont valószínűleg az apa megkapja anyát(pontosabban a férj megkapja a feleséget)rész hiányzik,ami nem jó...

2014. aug. 2. 22:53
 25/47 anonim ***** válasza:
36%
Kedves 20as: nekünk nem volt gáz, hogy neked miért az azt csak te tudod. Főleg miben érint téged hogy nekünk-mindharmonknak- jó volt igy. Ha lenne egy ötödik gyerekem sem csinálnám másként. Én sosem mondtam véleményt arról aki külön alszik a babatol. Én nem tudtam. Nem gyengesegbol hanem mert igy ereztem őt biztonsagban. Nappal is rajtam aludt. Nemcsak az első a negyedik is. Tudom h neked hihetetlen de ez az idoszak lelkileg egészséges baba és mama esetén igeneis magától elmulik. Nem akarlak meggyozni mert nem érdekel mit csinálsz de semmi jogod itelkezni azok felett akik másként éltek meg ezt az időszakot. Igaza van annak az anyukának aki azt irta hogy ahol marad a gyerek nagyobb koráig a szülői ágyban ott nem a gyerekkel vana gond hanem a házassággal alapjaiban. Nagyon közelről lattam ilyet. A húgom 8 evesen még anyammal aludt. Nekem ez a rosszat álmodott akkor jöhet olyan fura. Az enyémek Soha nem jöttek át miota "kikoltoztek"......
2014. aug. 2. 23:21
 26/47 anonim ***** válasza:
61%

mi kislányunk az elejétől fogva a saját ágyában alszik, külön szoba de egybe van nyitva, az agyunkról pont rálátni az ő kiságyára :D

sztem sokkal jobb h külön alszik... sztem biztonságosabb! n meg sztem nagyon ritka az a gyerek aki hamar és könnyen átkerül a saját ágyába!

nekem egyik ismerősünknél szülői ágyba került mert hasfájós volt és nem volt kedvük mindig felkelni.. mivel 2 éves koráig még éjszaka is szopizott így ott maradt, mert megkapta a cicit azt úgy aludtak, most 4 éves és nem alszik a saját ágyába ami a franciaágy végében van!

hát én ezt nem szerettem volna... így a saját ágyában alszik!

2014. aug. 3. 08:50
 27/47 anonim ***** válasza:
25%
vajon miért van az,hogy aki száműzi a gyerekét a másik szobába,z ilyen agresszívan támadja azt aki együtt alszik? Lehet,hogy legbelül érzik,hogy nem ez a jó?És védik mundér becsületét?Vagy miért fáj neki,hogy mások másképp csinálják?
2014. aug. 3. 10:50
 28/47 anonim ***** válasza:
65%

Azért, mert tudja, hogy a gyereknek nincs tőle semmi baja, sőt. És a házasságnak sem lesz semmi baja tőle, sőt. A gyerek évekig köztetek altatásának még az is jobb alternatívája, hogy a szobájában van egy ágy az anyának...

Valahogy a külön alatatósak sose panaszkodnak, hogy nem tudják kipaterolni a gyereket az ágyból, meg ilyen-olyan bajok vannak apával köztük.

2014. aug. 3. 10:52
 29/47 anonim ***** válasza:
13%

hát nem tudom,nekem is úgy tűnik,hogy inkább az támad,aki külön altat...Nincs vele semmi baj,de nehogymár ő megmondja nekünk,akik együtt alszunk,hogy emiatt megy tönkre a házasságunk..

Páran írtunk,akik együtt alszunk,mindenki azt írta,hogy náluk tökéletesen működik a dolog...Aki külön altat,azzal vagdalkozik,hogy mert x, y is így csinálta,és milyen sz..r lett neki..Saját összehasonlítási alapja viszont nincsen..Szóval lehet,hogy x,y-nak alapból sz..r volt,csak erre jó fogni...Ilyen alapon akkor a gyerek alapból tönkreteszi a kapcsolatot,hiszen hány olyan példa van,hogy még nincs két éves a gyerek,de a szülők már külön,akár 10 éves együttélés után is(ilyen példám is van ám sok,amit láttam).

A kérdező esetében viszont alapból azzal van a baj

2014. aug. 3. 11:50
 30/47 anonim ***** válasza:
46%
Ezt úgy vélem nem a férj dolga eldönteni hogy a gyerek együtt aludjon-e az anyával. Én együtt alszom vele pár hónapos korától. Sokkal tovább tart felkelni és ringatni vagy átmenni hozzá altatni. Így csak odafordulok, 2 perc és alszunk tovább. Többet alszunk így. Párom külön szobában alszik, megjegyzem a házaséletünk így sokkal jobb is lett:)
2014. aug. 3. 12:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!