Babával együtt alvás vagy külön alvás: melyik szülőnek kell engednie? A baba mennyi idős koráig tolerálható a dolog?
hát én is egy nehezen leváló ősanya vagyok,az előző hozzászóló szavaival élve...De szerencsém van,mert a férjem is ilyen "ősapa"...Köszönjük,nekünk is rendben van a "felnőtt"életünk is..Nálunk úgy működött/dik,hogy mi ágyunkban elalszanak,aztán mindenkit kipakolunk,ekkor van időnk egymásra,és éjjel ha felkel valamelyikük,akkor jön közénk...Sosem csináltam belőle ügyet és a férjem sem...
Szerintem az olyan esetekben,ahol ez tönkreteszi a házasságot,ott nem az együttalvás teszi tönkre,hanem az,hogy anyuka alapból sem akarja apukát,csak ezt gyáva közölni,és a gyerekkel takarózik...Ilyen is van,de azért ne vegyük már egy kalap alá azzal,ahol ez mindenkinek jó..én nem vagyok hulla az éjszakai szoptatástól(a nagy két évesen is szopizott),a gyerek megkapja a közelséget,apa megkapja anyát és fordítva is,csak okosan kell csinálni..
Adott helyzetben viszont valószínűleg az apa megkapja anyát(pontosabban a férj megkapja a feleséget)rész hiányzik,ami nem jó...
mi kislányunk az elejétől fogva a saját ágyában alszik, külön szoba de egybe van nyitva, az agyunkról pont rálátni az ő kiságyára :D
sztem sokkal jobb h külön alszik... sztem biztonságosabb! n meg sztem nagyon ritka az a gyerek aki hamar és könnyen átkerül a saját ágyába!
nekem egyik ismerősünknél szülői ágyba került mert hasfájós volt és nem volt kedvük mindig felkelni.. mivel 2 éves koráig még éjszaka is szopizott így ott maradt, mert megkapta a cicit azt úgy aludtak, most 4 éves és nem alszik a saját ágyába ami a franciaágy végében van!
hát én ezt nem szerettem volna... így a saját ágyában alszik!
Azért, mert tudja, hogy a gyereknek nincs tőle semmi baja, sőt. És a házasságnak sem lesz semmi baja tőle, sőt. A gyerek évekig köztetek altatásának még az is jobb alternatívája, hogy a szobájában van egy ágy az anyának...
Valahogy a külön alatatósak sose panaszkodnak, hogy nem tudják kipaterolni a gyereket az ágyból, meg ilyen-olyan bajok vannak apával köztük.
hát nem tudom,nekem is úgy tűnik,hogy inkább az támad,aki külön altat...Nincs vele semmi baj,de nehogymár ő megmondja nekünk,akik együtt alszunk,hogy emiatt megy tönkre a házasságunk..
Páran írtunk,akik együtt alszunk,mindenki azt írta,hogy náluk tökéletesen működik a dolog...Aki külön altat,azzal vagdalkozik,hogy mert x, y is így csinálta,és milyen sz..r lett neki..Saját összehasonlítási alapja viszont nincsen..Szóval lehet,hogy x,y-nak alapból sz..r volt,csak erre jó fogni...Ilyen alapon akkor a gyerek alapból tönkreteszi a kapcsolatot,hiszen hány olyan példa van,hogy még nincs két éves a gyerek,de a szülők már külön,akár 10 éves együttélés után is(ilyen példám is van ám sok,amit láttam).
A kérdező esetében viszont alapból azzal van a baj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!