Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit tegyek hogy megtanuljon...

Mit tegyek hogy megtanuljon magától (el) aludni?

Figyelt kérdés

16 hetes,cicifüggő kisfiam miatt keresek kétségbeesetten megoldást.

6 hetes koráig minden simán ment,félálomban beraktam a kiságyába és magától elaludt.

Aztán beteg lett és akkor csak cicin tudott elaludni. És ez azóta sem változott. Ez még nem lenne baj,de nem csak az elalváshoz kell cici hanem az alváshoz is. Ha fél óra-óra múlva megszöknèk felébred. Egy ideje néha elalszik kendőben,hintàban ès babakocsiban is de max 20 percet.

Nagyon szeretném ha lenne valami rendszer az életünkben de egyáltalán nincs. Az világos hogy segítség kell neki az elalváshoz de az alváshoz is?:/ nappal összevissza alszik,mert ugye nem lehet egész nap cicin,ha viszont nem ott alszik,akkor kialvatlan ès sírós.

Mit tudnék tenni? Velünk alszik,éjszaka nincsenek gondok,ha megébred,sokszor az is elég ha megszimatolja a cicim,alszik tovább. De nappal és az éjszakai nagy alvás előtt káosz van. Nagyon megköszönnék néhány tippet,mert ő is és én is kimerültek vagyunk..:(

Sírni hagyni képtelen lennék. De neki sem jó hogy hullafáradtan is képtelen elaludni...

2013. dec. 5. 23:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mit csinalsz pontosan mikor altatod? En is kuzdok, nalam: ringtatas cici ringatas cici amig bele nem alszik aztan log a cicimen sokar egyszer csak elengedi ilyenkor hasra forditom es ott tudom hagyni. Aztan neha ebred es megint ringatas aztan a mellkasomra teszem ha elaludt ott meg alszik es onnan leteszem. Sok ido tudom egesz nsp ezt csinalom. Ha ebren van menj pisilni:)
2013. dec. 9. 14:58
 12/14 A kérdező kommentje:
Hát én mindent bevetettem hogy aludjon,de végül a cicin (be)alvás és együttalvás jött be. Egy ideig nekem is. De aztán a mindennapokban rettenetes lett hogy az evéshez és az alváshoz is csak én kellek,ráadásul ha nem akart aludni,egyszerűen csak nem szopizott,akár éjjelig parádézott. Szóval úgy döntöttem,lépek. Első pár nap nappal babakocsiban altattam,ha rövidet aludt,akkor többször kis időkre. Így megszokta hogy nappal nincs cicin alvás. Amikor ez már nagyjából flottul ment,elkezdtem az estén dolgozni. Fürdés,szopi,majd hasára fektettem,cumit adtam neki,lefeküdtem mellé,paskoltam a popsiját meg simiztem,susogtam. Első este nagyon sírt,sokszor felvettem,megdèdelgettem,majd visszafektettem. Ja és nem a kiságyába,ugyanúgy a nagyágyunkban. Én majdnem feladtam,adtam is neki cicit,de csak annyira hogy lenyugodjon. El is aludt utána. Másnap viszont 20 perc után elaludt. Aztán 10. Ma meg már csak pár perc nyögdöséssel reklamált. Mellette fekszem,hogy tudja,nincs egyedül. Fokozatosan próbálom megszoktatni vele ezt az új helyzetet. Mióta így csináljuk,van eg ritmikus rutinunk is. Az elmúlt napokban. Én optimista vagyok...már.:) Én a fokozatosság híve vagyok.:) ja és éjjel ha megébred,megetetem,de nem hagyom sokat magamon,lecsatlakoztatom,két napja már hagyja magát,tudja,hogy attól még nem marad egyedül.:)
2013. dec. 10. 00:56
 13/14 anonim ***** válasza:
Es akkor cumival alszik el vegul?
2013. dec. 10. 08:57
 14/14 A kérdező kommentje:
Igen,cumi,ritmikus paskolás és susogás. A cumit eleinte kitolja de aztán rákap és el is alszik vele. Sajnos elég éberen alszik és éjjel ugyanúgy csak cicin alszik vissza ha megébred de az eddigiekhez képest ez is hatalmas haladás. Nem tudom,szerintem nagyon fontos hogy ha elálmosodik,akkor is el tudjon aludni ha nincs cici a közelben,ezért is dolgozom ennyit az ügyön... Határozottság kell hozzá és némi segítség (férj,nagymama...) aki támogat. Én örülök hogy belevágtunk.:)
2013. dec. 10. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!