Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Egy olyan problémám lenne...

Egy olyan problémám lenne hogy most 8 hónapos a babám van amit nagyon elrontottam az hogy nem alszik el magától hanem csak cicin halandó aludni. Mit tegyek hogy magától aludjon el?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam már hogy hagyom sírni hogy bealszik-e magától de annyira sír olyankor hogy sokszor félre nyeli a nyálát és elkezd köhögni és kénytelen vagyok kivenni megnyugtatni. Kipróbáltam már a cumit is a szájába tenni nem kell neki ( ami nem is baj de sokszor jó lenne ilyen cici pótlásra). Mit ajánlatok mit csináljak hogy hozzá tudjam szoktatni hogy egyedül aludjon el?
2013. szept. 24. 14:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Menj vissza az időbe 8 hónapot, vagy tűrj:-(
2013. szept. 24. 14:11
 2/15 anonim ***** válasza:
Már nem is fog magától elaludni.Feküdj mellé hadd cicizzen,aztán mikor elaludt gyorsan cseréld ki a cicit cumira(én is csak erre használtam a cumit). Lassan kelj fel mellőle,én még párnákat is raktam mellé,hogy legyen ott valami mellette,mintha én lennék.Nekünk a NUK-os cumi vált be az egyik oldala annak lapos,az enyém ezt elfogadta,és csak altatáskor volt rá szükség.Egy próbát megér szerintem,nekem ez vált be.
2013. szept. 24. 14:16
 3/15 A kérdező kommentje:
már kpróbáltam a cumis dolgot is de észreveszi hogy a más és felébred. Igen én is ezt szoktam hogy oda teszek valamit mellé had higgye azt hogy az én vagyok... első válaszoló: szerintem meg nem vagyok elkésve mert rengeteg anyuka mondta hogy 8 hónap még nem sok idő és hozzá lehet szoktatni csak nagyon nehéz lesz mind kettőnknek! sok anyukával beszéltem akik 1-1,5 évesen szoktatták hozzá az egyedül alváshoz a gyereket. de ők azt mondták hogy haggyam had sírjon a gyerek aztán majd elalszik és hogy ez csak 1 hét lesz ami szörnyű de utána megszokja. ki mit mondd? az a baj hogy én meg nem tudom hallgatni ahogy sír.
2013. szept. 24. 14:32
 4/15 anonim ***** válasza:
21%
első vagyok. igen, értem amit mondasz, de sajnos más variáció nincs. próbálj arra gondolni, hogy a cél szentesíti az eszközt. lehet, most pár napig 1,5 órát fog üvölteni elalvás előtt, de utána megszokja, az lesz a normális, hogy egyedül kell elaludni, boldog baba lesz, te boldog, kipihent anyuka.
2013. szept. 24. 14:37
 5/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsot nehéz lesz de valamit kell csinálnom ez ügyben mert így őszintén ez egyikünknek sem jó.nem tudok elmenni sehova mert én tudom elaltatni egyedül,nem tudom intézni a dolgokat mert én kellek az elalvásához. :( első gyerek,majd a másodiknál már minden máshogy lesz :)
2013. szept. 24. 14:45
 6/15 anonim ***** válasza:

Pici korától mindig úgy szoptattam, hogy odatettem egy textilpelust a pofijához. Eredeti megfontolásból azért, hogy ne legyen csupa tej. Aztán ennek az lett az eredménye, hogy a pelust valahogy párosította az elalvással, megnyugvással, azóta is, hogy már rég elhagytuk a szopit. Valami ilyesmit talán érdemes megpróbálni, hogy nála legyen, míg cicizik, aztán fokozatosan átszoktatni.

Az sem használ, hogy ha mellé fekszel? Csak cici kell neki? Nálunk olyan is volt, hogy fogtam a kezét, amíg ő a kiságyban feküdt, hogy érezze, hogy ott vagyok.

2013. szept. 24. 14:48
 7/15 anonim ***** válasza:
34%
A sírni hagyással kapcsolatban a Szuperdada c. sorozatban tök jó dolgok vannak. Mi is alkalmaztuk a leteszem, de nem veszem fel, és egyre később megyek be, ha sír című módszert. Talán egy hét volt, és nem torkaszakadtából üvöltött, inkább csak nyöszörgött néha. Nem azt mondom, hogy ezt a módszert alkalmazd szó szerint, de lehet belőle ötletet meríteni.
2013. szept. 24. 14:50
 8/15 A kérdező kommentje:
megpróbálom ezt a taktikát én is! az a baj hogy most már ara kéne átszoktatnom hogy csak reggel és este kap cicit napközben meg rendes ételt de ugyee zzel is az a baj hogy nappal is csak cicin alszik el vagy nagy ritkán babakocsiba. de megpróbálom ezt a ruhapelusos dolgot én is. szerinted ehhez nincs késő?
2013. szept. 24. 14:55
 9/15 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs hogy még időben van-e ez a módszer, de talán egy próbád megér. Ha esetleg van valami alvós macija, rongyija, amit már megszokott, az is beválhat.
2013. szept. 24. 15:46
 10/15 anonim ***** válasza:
64%
Az én pici lányom 1 éves,és szintén cicin alszik el az első perctől(velem alszik).Engem nem zavar,bár így nehezebb,mivel csak én tudom elaltatni.A szerencse,hogy amint elalszik kijöhetek,mert Ő nem lóg a cicin.Én is gondoltam már arra,hogy leszoktatom,de az Uram azt mondta,ne vegyem el Tőle ezt.Végül is igaza van.A cumit soha nem fogadta el,kb. 10 félével próbálkoztam.2 fiú+1 éves kis csaj anyukája
2013. szept. 24. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!