Egy olyan problémám lenne hogy most 8 hónapos a babám van amit nagyon elrontottam az hogy nem alszik el magától hanem csak cicin halandó aludni. Mit tegyek hogy magától aludjon el?
Arról azért tudj, hogy lélektanilag/biológiailag az a normális, hogy a baba cicin alszik el. Az anyamell nem csak tápanyagforrás, hanem nyugtató, altató, fájdalomcsillapító, hisztiűző. A világ, az anyák szemlélete, életritmusa megváltozott, igénylik, hogy baba nélkül is kimozdulhassanak, csakhogy a babák ehhez még nem alkalmazkodtak, ösztönösen követelik, hogy anya ott feküdjön mellettük, vagy anya ölében legyenek. (így volt a legbiztonságosabb)
Bevallom , én csak végső esetben folyamodnék a sírni hagyásos módszerhez. A fiam két éves koráig cicizett, és addig a napig, míg le nem szokott, így aludt el. Ha ki akartunk mozdulni egy kicsit, akkor altatás előtt vagy után tettük meg. A kicsi lányim 19 hónapos , ő is cicin alszik el. Egy hete a férjem díjat kapott, elmentünk a díjkiosztó gálára, utána a fogadáson is részt vettünk, közben tartottam a kapcsolatot anyukámmal, és háromnegyed 10-re otthon voltunk. A kisasszony még boldogan randalírozott pizsamában, persze anyu hiába próbálta lefektetni. Aztán ahogy mellre tettem fél perc alatt elaludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!