Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Egy olyan problémám lenne...

Egy olyan problémám lenne hogy most 8 hónapos a babám van amit nagyon elrontottam az hogy nem alszik el magától hanem csak cicin halandó aludni. Mit tegyek hogy magától aludjon el?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam már hogy hagyom sírni hogy bealszik-e magától de annyira sír olyankor hogy sokszor félre nyeli a nyálát és elkezd köhögni és kénytelen vagyok kivenni megnyugtatni. Kipróbáltam már a cumit is a szájába tenni nem kell neki ( ami nem is baj de sokszor jó lenne ilyen cici pótlásra). Mit ajánlatok mit csináljak hogy hozzá tudjam szoktatni hogy egyedül aludjon el?
2013. szept. 24. 14:09
1 2
 11/15 wywyen2 válasza:
68%
A Kisfiammal dettó ugyanebben a szituban voltam. Sok mindent kipróbáltam,sajnos hasztalanul ugyhogy megadtam magam és elfogadtam hogy a Kisfiam igényli. Mééééég mindig cicizik (2 éves).Próbálj ki amit szeretnél de ennyi időset már nehéz leszoktatni inkább már csak arra lehet számitani hogy amikor neki nem kell már akkor megválik a cicitől önként vagy megvárod még meg tudod beszélni vele hogy már nagy a cicizéshez.
2013. szept. 24. 17:05
 12/15 wywyen2 válasza:
Az jutott eszembe hogy apa vagy Mama tud-e segiteni.Mert az Én kisfiam Mamával(cici nélkül) elaludt a vállán igaz kiadós sirás után de gyorsan megszokta hogy Mamánál nincs cici és idővel felfeküdt a vállára 5 perc és aludt.Viszont elköltöztünk,Mama kilőve,A férjem dolgozik sajnos ő nem tudja ezt megcsinálni.
2013. szept. 24. 17:09
 13/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat aranyosak vagytok! Igen az én kislányom is olyan hogy cicizik elalszik és utána én is ott tudom hagyni aludni nem kell végig mellette aludnom! ez a szerencse! nem akarom elvenni tőle ne értsétek félre mert nagyon örülök neki hogy még van tejem és tudom szoptatni csak erről szeretném leszoktatni hogy csak ezen aludjon el.azt szeretném ha letenném és magától elaludna szépen. hát még egyszer köszönöm mindenkinek.megpróbálok minden taktikát!
2013. szept. 24. 20:10
 14/15 anonim ***** válasza:
40%

Arról azért tudj, hogy lélektanilag/biológiailag az a normális, hogy a baba cicin alszik el. Az anyamell nem csak tápanyagforrás, hanem nyugtató, altató, fájdalomcsillapító, hisztiűző. A világ, az anyák szemlélete, életritmusa megváltozott, igénylik, hogy baba nélkül is kimozdulhassanak, csakhogy a babák ehhez még nem alkalmazkodtak, ösztönösen követelik, hogy anya ott feküdjön mellettük, vagy anya ölében legyenek. (így volt a legbiztonságosabb)

Bevallom , én csak végső esetben folyamodnék a sírni hagyásos módszerhez. A fiam két éves koráig cicizett, és addig a napig, míg le nem szokott, így aludt el. Ha ki akartunk mozdulni egy kicsit, akkor altatás előtt vagy után tettük meg. A kicsi lányim 19 hónapos , ő is cicin alszik el. Egy hete a férjem díjat kapott, elmentünk a díjkiosztó gálára, utána a fogadáson is részt vettünk, közben tartottam a kapcsolatot anyukámmal, és háromnegyed 10-re otthon voltunk. A kisasszony még boldogan randalírozott pizsamában, persze anyu hiába próbálta lefektetni. Aztán ahogy mellre tettem fél perc alatt elaludt.

2013. szept. 24. 23:39
 15/15 anonim ***** válasza:
Nincs semmi értelme a sírni hagyásnak, aludni nem fog tőle, csak jobban felébred. Meg aztán ott van a bizalom is, "miért nem segít anya ha hívom hogy segítsen aludni?"
2013. szept. 30. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!