Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Most akkor elrontottam? Hogy...

Most akkor elrontottam? Hogy szoktassam át?

Figyelt kérdés
3hónapos lesz a babám, magától sajnos nem tud elaludni. vagy cicin alszik el vagy a vállamon ringatva. ilyenkor azt se engedi hogy leüljek, sétálnom kell vele. leszakad már a hátam lassan, 6kg. ti hogy szoktattátok le ezekről?
2013. júl. 30. 12:18
 1/5 anonim ***** válasza:

3 hónapos még nagyon pici. ráérsz az alvástréningekkel, leszoktatással, míg idősebb nem lesz (6-7 hónapos).

rezgős pihenőszék esetleg? vagy hordozókendőbe kötve altatni?

2013. júl. 30. 12:21
 2/5 A kérdező kommentje:
igen még kicsi, de ha várok 6-7 hónapig addig 1: még jobban megszokja 2: meggörnyedek. se babakocsiba ringatva se hintába nem alszik el magától. két ismerősömnek is ennyi idős a babája de ők már kezdetektől maguk elalszanak. nem igazság :)
2013. júl. 30. 12:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én 3 hónapos kisfiam is elalszik egyedül.Az első 1 hónapban volt az,hogy szinte csak cicin aludt el,vagy ha ringattam.Aztán fogtam magam,és nem ringattam többet ahogy nagyobb lett..persze az első 1 hónapban hasfájós volt,ezért is ringattam,volt,hogy 1,5-2 órát sétáltam vele mire elaludt.Aztán az első hónap után,ahogy csökkent a hasfájás,evés után fogtam,és csak szimplán betettem a kiságyba..az oldalára fordítottam,betakartam és már aludt is.Most megint alig alszik,már mozgolódnak a fog csírái,meg megint hasfájósabb lett egy kicsit,és ezek miatt nyugtalanabb..ilyenkor fogom,beteszem a hintába,és azon legtöbbször elalszik.Viszont van olyan is,hogy azon sem alszik el..akkor már csak egy dolog van hátra..le kell fárasztani.Te nem próbáltad még??Az én kisfiam mostanában minden evés után feléled,tele a pocija és jól érzi magát,és olyankor esze ágában sincs azonnal elaludni.Le kell tennem őt az ágyra vagy a kiságyba,és beszélgetnem kell vele..olyankor vigyorog meg gügyög,kiabál..mutogatok neki plüssöket,meg tárgyakat,azok nagyon érdeklik,ezekkel le lehet fárasztani.Kicsit időigényes,mert félóra-óra mire szellemileg lefárad annyira,hogy aztán bealszik..persze csak cumival.
2013. júl. 30. 12:54
 4/5 IREB válasza:

Szia,

az én lányom 21 hónapos, de mai napig velem alszik el. Épp ezért ő már kb. 1 éves korától normál ágyban lszik, amin van egy leesésgátló, mert ebbe mellé tudok feküdni.

Nekem is nehéz volt elfogadni, hogy "Bezzeg az én lányom nem alszik el egyedül!" De mást nem nagyon tud tenni az ember. Kínozni nem fogom sem a gyereket, sem magam. Ezért jött ez a köztes megoldás. Ha már elaludt akkor kijövök és tovább már alszik egyedül, igaz hajnalban átjön hozzánk, de az már nem baj.

A mikor olyan pici volt mint a te babád, akkor ezeken mi is átestünk (csak cicin alvás, csak járkálva stb.) aztán ezek szép lassan elmúltak. Előbb beültem vele egy relax fotelba(amit tudsz magad alatt mozgatni, így hasonló az érzés neki, mintha járkálnál) aztán meg egyre többet sikerült ágyon együtt elaludni:)

Ahhoz ma is ragaszkodom, hogy a saját ágyába tegyem le, ez szerintem nagyon fontos!

Kitartást! Én is rosszul éltem meg, hogy nem alszik el egyedül, aztán jött a hidegzuhany a fogzáskor (7 hónaposan kezdtük), amikor már nem csak elaludni nem akart egyedül, de aludni sem éjszaka!!! Na az borzasztó volt!

Legyél következetes vele, de ne kínozd magatokat!

2013. aug. 1. 09:14
 5/5 anonim ***** válasza:

ugyanez a helyzet nálunk is pedig 13 hónapos!!. Próbálkoztam már mindenféle alvás tréningtől elkezdve az együtt alvásig, de semmi, néha olyan síró rohamot kapott, hogy alig bírtuk megnyugtatni. Én már beletörődtem ebbe és majd csak leszokik egyszer.

Kitartás majd kinövi én ezeket a tanácsokat kaptam

2013. aug. 2. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!