Tényleg elrontottam a babám alvási szokását?
Anyukám állandóan nyaggat,hogy mennyiRE elrontottam,és hogy milyen nehéz lesz később.
Szóval már születése óta nagyon rossz alvó.
A lényeg,hogy most 6 hós és szinte minden este 11 és éjfél között alszik el,de van hogy fél 1 mire elalszik.
Fél 8kor fürdetés,aztán el is alszik,de csak fél órára.
Aztán ébred,és az istennek sem alszik vissza,nem is álmos.
Ilyenkor 11-ig is játszik,elvan.És utána fektetem le aludni,amikor már álmos.
Anyukám szerint,hagynom kéne a kiságyba órákon át sírni,és majd elalszik...
Ti mit tennétek?Hogy csináljam?
Az én édesanyám nagyon fiatalon szült engem, ezért sok tanácsra volt szüksége.
Mamám 3 dolgot vésett a fejébe:
A gyereket éjszaka ne etesd, az ő gyomrának is pihenésre van szüksége
A gyerek a helyén aludjon, a kiságyába
Ne kapkodd fel éjszaka, maaximum itasd meg.
Anyukám mindenféle védőnői tanács ellenére így tett nálam és öcsémnél is. Mindketten átaludtuk az éjszakákat a kezdetektőől.
Nem lettünk hasfájósak, mert nem tömtek tele minket éjjel.
Kiforralt vízzel itattak min ket ha éjszaka felkeltünk.
Ma ezekért a védőnő lekiabálja az ember fejét, de én logikusnak tartom és ezt fogom alkalmazni a saját gyermekemnél.
Persze az éjszakai etetés nem arra vonatkozik hogy 8-8-ig, 12 órán keresztül nem kap enni. 10-11 kor volt az utolsó szoptatás és reggel 6-7-kor az első.
EGYÉBKÉNT, ha csak ennyit kell fel, és 11-től átalussza az éjszaka többi részét, akkor nagyon ügyes vagy!! Szerintem az jó eredmény. Az én legtöbb babás ismerősöm 3 évig kb óránként kel a gyerekhez..na ők elrontották.
Hát nézd, elrontani sztem nem rontottad el, de egy ekkora babának aludnia kéne azért, tudod, az éjfél előtti alvás nagyon fontos, meg ilyenek...:-)
Te tudod, hogy neked ez mennyire terhes, vagy hogy bírod.
Én nem bírtam, és olyan 4-5 hósan volt egy szörnyű 3 napunk, mert már a nemalvástól kivoltam, és nem bírtam, így eldöntöttem, hogy leszoktatom erről.
1-2 3 perceket hagytam sírni, majd bementem hozzá, így az első éjjel ezzel telt el. Én is végigbőgtem, és mondom, nekem ez nem stilusom, de már szédelegtem a fáradtságtól, és a feszültségtől, tehát az Ő, és a családi béke miatt csináltuk ezt.
Második nap 1-2 órán át tartott, harmadnap talán fél órát, és már nem is sírt, csak gügyögött, majd mintha elfújták volna, minden este fél9-9 körül elaludt...:))
sztem minden úgy jó, ahogy neked, a férjednek, és a babátoknak jó, ne hallgass anyukádra, úgy csináld, ahogy te érzed!!
Később..ez gondolom a bölcsire érti..1-2 hét alatt átáll majd rá..de addig tudod hány dolog van, mikor nem fog aludni?? sok. Nekem akkor sem aludt pár hónapot, mikor fogzott, majd mikor felült, aztán mikor elindult...
minden jót
Jajj,dehogy alussza át az éjszakát.
Még felkel 2-3x szopizni.Csak anyatejes.
Na,akkor lehet tényleg elcsesztem,de mostmár meg nem tudok vele mit csinálni.De lehet valami genetika is ez,mert én és a férjem is éjszakai baglyok vagyunk.Sose fekszünk le aludni mi se,éjfél előtt. :D
Szerintem a babád azt hiszi, 11-12 körül van este és a fürdés utáni alvás nála az utolsó délutáni alvás, azért olyan rövid. Ha ez nektek így megfelelő, akkor oké, ha nem, akkor az egész napirendet át kellene fokozatosan alakítani, hogy a nap korábban kezdődjön és korábban érjen véget.
A sírni hagyás szerintem nem jó ötlet, nálam az vált be, ha nem vettem ki a kiságyból, csak megsimiztem majd kimentem. (Ha nem éhség miatt kelt)
én előrébb hoznám a fürdést,és már nyolckor lefektetném aludni
ha felébred,az ágyból nem venném ki,és az ágyban nem lenne semmi játék,max. egy alvós
ha sír,persze bemennék,megvigasztalnám
nekünk is volt olyan pár napig,hogy este nem akart elaludni,volt,hogy 11-szer mentem vissza hozzá.ez ment négy napig,és egyre kevesebbszer kellett visszamenni,aztán egyszer csak szépen elaludt magától,és nem kelt fel hajnal ötig az etetésig
nem vettem ki,csak behajoltam,esetleg a kiságy mellé ülve kicsit simogattam,míg megnyugodott.kijöttem,pár perc csend,majd nyüszi.vissza,nyugtatás,ki,nyüszi,vissza,nyugtatás stb.pár nap alatt megoldódott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!