Mit tegyek hogy megtanuljon magától (el) aludni?
16 hetes,cicifüggő kisfiam miatt keresek kétségbeesetten megoldást.
6 hetes koráig minden simán ment,félálomban beraktam a kiságyába és magától elaludt.
Aztán beteg lett és akkor csak cicin tudott elaludni. És ez azóta sem változott. Ez még nem lenne baj,de nem csak az elalváshoz kell cici hanem az alváshoz is. Ha fél óra-óra múlva megszöknèk felébred. Egy ideje néha elalszik kendőben,hintàban ès babakocsiban is de max 20 percet.
Nagyon szeretném ha lenne valami rendszer az életünkben de egyáltalán nincs. Az világos hogy segítség kell neki az elalváshoz de az alváshoz is?:/ nappal összevissza alszik,mert ugye nem lehet egész nap cicin,ha viszont nem ott alszik,akkor kialvatlan ès sírós.
Mit tudnék tenni? Velünk alszik,éjszaka nincsenek gondok,ha megébred,sokszor az is elég ha megszimatolja a cicim,alszik tovább. De nappal és az éjszakai nagy alvás előtt káosz van. Nagyon megköszönnék néhány tippet,mert ő is és én is kimerültek vagyunk..:(
Sírni hagyni képtelen lennék. De neki sem jó hogy hullafáradtan is képtelen elaludni...
Sajnos ott lett elrontva hogy betegen hagytad ott elaludni ezért hamar rászokott. Ugyanezért nehéz sokszor külön szobába szoktatni őket, mert a szülők maguk közé veszik amikor éppen beteg vagy más baja van, aztán már nem akar külön aludni.
Szerintem az egyetlen járható út ha leteszed, és bármennyire szívfájdító de hagyd sírni, mert ha záros határidőn belül nem szoktatod le erről akkor még fél évesen is csak rajtad tud majd aludni. Még nagyon pici, hidd el hamar megszokja. Esetleg próbálj cumival vagy mással helyettesíteni.
A világ legtermészetesebb dolga volt a hathetes lázas kisbabámat cicivel megnyugtatni,amikor már napok óta sírt.
És amúgy nem is kiságyba szoktatnám mert szeretek vele aludni,így éjszaka szinte alig kelünk fel. Csupán a cicin alvást szeretném beszüntetni,hogy ne kelljen mindig valami kunszt az elalváshoz,alváshoz. Már hetek óta mindig a kezébe adok egy rongyacit,hogy "összenőjenek" és akkor hátha az megkönnyíti a dolgokat...
Próbálok hinni abban hogy nem kell sírni hagynom,én is a rituálékkal próbálkozom,egyelőre inkább kevesebb sikerrel,de a remény ha meg utoljára.:)
Eleinte az én lányom is csak cicin aludt, de ha letettem felébredt. Aztán telt-múlt az idő és leszokott róla. Ki tudja lehet, hogy csak segítséggel tud elaludni.
Én úgy csináltam, hogy ha elálmosodott mellé feküdtem, az oldalára fordítottam (mintha ciciznie), szájába adtam a cumit és paskolgattam a popóját (sőt volt amikor csak pelussal a szemén tudott elaludni). Ha elaludt már ott tudtam hagyni, aztán szép lassan ez is elmaradt és elég volt hasra tenni és úgy paskolgatni, énekelni.
De a mai napig altatnom kell mert nem tud egyedül ellazulni.
Hidd el ki fogja nőni. Én sem hittem, hogy lesz olyan, hogy nem a kezemben tud majd csak aludni.
Most nyolc és fél hónapos, még mindig ringatom és beteszem az ágyába. Szüksége van rád!
A miénk 11 hónapos és cicin alszik el mindig, és eszem ágában nincs sírni hagyni, hogy bizalmatlan legyen és szorongó, mert igenis elveszti a bizalmát így az anyja iránt. Majd később jön ki ennek a kára.
Én szeretek vele aludni, majd elalszik a saját ágyában ha majd ott akar, nem sürgetem. Cumit nem tűrte meg sosem, most meg már nem is szoktatom rá, mert nehéz leszoktatni később.
20-60 percet alszik,de inkább a kettő között,kb 30at. Egyedül akkor nem ha cici van a szájában,de sokszor már az is kevés. És hatmillió módon kell fondorlatoslodni hogy aludjon. Ez neki se jó szerintem.
Ma simiztem,puszilgattam és nagy nehezen 30 perc alatt el tudtam altatni. Nagyon tiltakozott,de sikerült...egyszerűen-kövezze meg aki gondolja-de már nem bírom hogy minimum óránként kel éjjel és nappal is összevissza alszik.. Van hogy pisilni csak este megyek ki először...:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!