Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan kell elképzelni az egy...

Hogyan kell elképzelni az egy ágyban alvást a babával?

Figyelt kérdés
Akik egy ágyban alszotok a babátokkal, átölelitek, vagy hozzábújtok? Vagy csak feküsztök egymás mellett? Hogy kell ezt elképzelni?
2013. dec. 1. 21:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
11%

Vigyázni kell, hogy rá ne feküdjön a babára. Vagy ha már kapálódzik a baba, ne üsse őket alvás közben arcon.

Legalábbis ezt gondolom. Soha nem feküdtem egy ágyban a gyerekeimmel.

2013. dec. 1. 22:08
 2/20 anonim ***** válasza:
52%

Mi esetünkben:

Cicin alszik el,fekve szoptatom. Előfordul, ha nagyon jóllakott vacsorára, akkor csak pár perc komfortszopi után, ha beindul a tej, de ő nem akar enni, akkor lehengeredik rólam, megfogja a kezem és pár perc alatt elalszik. Kijövök, teszek veszek, én is mellé fekszem, ha elfoglalta a helyemet, akkor arrébgurítom. Ilyesmire nem ébred föl. Éjfél körül elkezd hemperegni, hol hozzámbújik, van, hogy rámhajtja a fejét, ilyenkor sokszor nyöszörög, olyankor szopik pár percig, és továbbalszik. 6 körül ugyanez a műsor, újra szopik egy kicsit, tovább alszunk, de ilyenkor már ottmarad a közelemben. Én nem szoktam hozzábújni, ő bújik, ha igénye van rá.

2013. dec. 1. 22:10
 3/20 anonim ***** válasza:
Feküdtünk egymás mellett, néha rácsatlakozott a cicire. De már régen volt, mióta nem szoptatom, nem szeret mellettem aludni, pedig milyen jó lenne, ha a hajnali kelés után még hajlandó lenne összebújva szundizni egy kicsit. De ő nem. Kinőtte. (20 hónapos)
2013. dec. 1. 22:12
 4/20 anonim ***** válasza:
59%

nyugi, nem fekszel rá, mert ösztönből nem fekszik rá az anya, csak sokan megcáfolják ezt, aztán kiderül, ők sose próbálták, mástól hallották, vagy az apa feküdt a gyerekre... de ne az apával, hanem az anyával aludjon a pici (úgy értem az anya mellett, anyához bújva)

arra vigyázz, ne húzd rá éjjel a fejére a nehéz takarót... (legyen az ágyatokban neki saját takrója, vagy mint én is teszem, takarózz pléddel... nálunk 25c°van viszont a szobában)

amúgy tipikus a baba-mama alvás... én nem is néztem utána, és itt olvastam róla, és tényleg, mi is így alszunk a babával...

[link]

2A szoptató anyák jellegzetes alvási pózban alszanak csecsemőjükkel: a gyermek mellmagasságban fekszik a matracon; az anya összegömbölyödik gyermeke körül, biztonságos helyet teremtve ezzel a baba számára – felső karja a kicsi feje fölött megvédi őt attól, hogy az ágyban felfelé másszon, és bebújjon a párna alá, alul behajlított térde pedig a takaró alá való becsúszástól védi a csecsemőt. Érdekes, hogy azok az anyák, akik sohasem szoptattak, nem így alszanak gyermekeikkel – sokszor párnára fektetik őket arcmagasságban, és sokkal gyakrabban fordulnak el tőlük az éjszaka folyamán2

2013. dec. 1. 22:19
 5/20 anonim ***** válasza:
76%
Mi hármasban aludtunk együtt a babával. Ő hol hozzám, hol az apjához bújt (én nem gondolom, hogy apát ilyenkor ki kellene túrni az ágyból, ő is tudott pont annyira vigyázni a babára, mint én), hol meg csak feküdt köztünk. De olyan is volt, hogy mindkettőnk kezét fogva aludt el :)
2013. dec. 2. 00:16
 6/20 anonim ***** válasza:
25%

[link]

Például. De sok esetről hallottam már, nem normális, aki veszélyezteti a gyerekét a saját kényelme érdekében.

2013. dec. 2. 07:52
 7/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én csak a kórházban aludtam egy ágyban a babámmal, ott is kényszerből, mert a kis kocsijában nem hallottam, ha sírt, de itthon még egyszer sem sikerült. Mondjuk ott is küzdöttünk rendesen. Van olyan, hogy a baba ezt nem szereti? Nekünk a védőnő mondja mindig, hogy miért nem alszunk egy ágyban, egyszerűbb lenne a szoptatás, meg az éjjeli felébredések, meg pszichológiailag is jobb lenne. De egyszerűen az én fiam nem akar elaludni a mi ágyunkban, ha átkarolom, ha nem, csak rúg-kapál, feszíti magát, de a kiságyában pillanatok alatt elalszik.

2013. dec. 2. 08:10
 8/20 anonim ***** válasza:
35%
én nem igazán tudom elképzelni,hagyon félek,h ráfekszünk,vagy apa rándul egyet-és kap egy nagy ütést-meg ez a mi helyünk-a babának szerintem a kiságyban van éjjel a helye-itt a légzésfigyelő is tud működni.imádom a babám-de éjjel inkább apához bújok-jöhet a lepontozás:-)
2013. dec. 2. 09:27
 9/20 anonim ***** válasza:
Lehet kapni olyan babaágyat amit a szülői ágyhoz lehet "kapcsolni" Pl.babybay, teljesen biztonságos, kényelmes, ott van melletted, de mégis a saját külön kis helyén. Szoptatásnál sem kell kikelned az ágyból csak magad mellé venned. Én inkább ezt ajánlom mint az egy ágyban alvást.
2013. dec. 2. 09:33
 10/20 anonim ***** válasza:

8-as, létezik mobil, pelenkára csatolható légzésfigyelő többek közt pont ilyen szituációkra. Amúgy nekünk is ilyen oldalkocsis, szülői ágyhoz rögzíthető kiságyunk volt, de a legtöbbször abban sem maradt meg a babám, mindenképpen köztünk akart feküdni, így reggelre általában "átszivárgott" a kiságyról a mi ágyunkba :)

5-ös voltam

2013. dec. 2. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!