Mit lehet játszani egy 4-5 hónapos babával? Minden ötlet
érdekel!
Figyelt kérdés
Lányom 4,5 hónapos, érdeklődő baba, de minden elfoglaltságra ráun 5 perc után... szoktam neki bábozni a plüsseivel, csörgőt adok a kezébe, énekelgetek neki, naponta hatszor körbejárjuk a lakást, megnézegetjük a polcon a színes könyveket, "repülőzünk", de délutánra teljesen kifogyok az ötletekből, kicsit el vagyok keseredve..
Ti mivel foglaljátok le ennyi idős babátokat egész nap?
2013. nov. 28. 23:18
1/8 anonim válasza:
Mi sakkozunk vele.
2013. nov. 28. 23:26
2/8 anonim válasza:
Kuszik? Akkor bevethetsz labdakat, autokat. Ott vannak a zenelos jatekok, allathangokkal szorakoztathatod (magyarul tanitod mi milyen hangot ad), meg a regi jo "Ez elment vadaszni", "Kerekecske dombocska" es tarsaik. A fiaim nagyon szerettek a "Head and schoulders, knees and toes" dalocskat, szakadtak a rohogestol. Es probald hagyni, hogy magat szorakoztassa, kesobb jo hasznat veszed, ha megtanulja hogyan jatszon egyedul. Esetleg baba-mama tornat nem csinaltatok? Azt is elvezik.
2013. nov. 28. 23:34
3/8 anonim válasza:
ha még nincs meg, beszerezheted az Anya, taníts engem! című könyvet, nagyon jó ötletek vannak benne hónapokra lebontva
Itt találsz egy csomó jó mondókát. Én pl fújtam neki buborékokat már ilyen idősen is.Adhatsz neki a háztartásban lévő veszélytelen dolgokat. Pl műanyag üveget (rakhatsz bele kevés vizet vagy pár kavicsot), szivacsot, gyűrjetek papírt. Nézzétek a babát a tükörben. Vagy 1-2 mp-ig rádobsz egy textil pelust, majd hirtelen "lerántod" róla. Ezt az én kisfiam a mai napig imádja. Adj a két kezébe két tárgyat, amit könnyen meg tud fogni, és a kezét fogva ütögesd őket össze. Játszhattok utánozósat. Grimaszolj, nyújtsd ki a nyelved, figyeld utánoz-e.
Sétálni nem szeret? Esetleg lemehettek naponta 2x is. A lányomnak még bejött a rezgős pihenőszék, abban is jól elvan. Esetleg éneklős, mozgós forgó a kiságyba a feje fölé, nálunk az is negyed órát jelent:) Én olvasni is szoktam neki, elnyújtózunk a francia ágyon és nézegetjük a könyvet, anya mesél. Már kedvence is van, ha azt mesélem, akkor még a sírást is abbahagyja (tudom már fejből:P). Az enyémet diavetítő is leköti, lényeg,h meséljek. De lehet vele "táncolni" valamilyen gyereklemezre is. Építhetsz neki valamit kockákból és akkor szereti nézni ahogy ide-oda mennek a színes kockák és a végén imádja szétrúgni:) Szennyesválogatást, vasalást, hajtogatást is csak vele végzem, igazi csaj, imádja ahogy ide-oda mozognak a színes ruhák (ő addig a székében ül). És most tudom,h sokan kiakadnak, de ha nagyon nyűgös napja van, akkor megnézhet egy Bogyó és Babócát is (ez kb. heti egyszer fordul elő).
2013. nov. 29. 09:20
6/8 anonim válasza:
5-ös vagyok, ez a könyv is nagyon jó, tele van alap mondókákkal, játékokkal amit vele is lehet játszani (lovacskázás, csip-csip-csóka stb....) És bármivel tovább elvan az enyém, ha van közben vmilyen zene.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!