Miért kell mindig pisilnie altatás előtt?
Kislányom 2 éves, fél 9-kor szoktuk lefektetni. Fekvés előtt megkérdezem tőle, hogy kell-e pisilnie (már csak este pelenkás), de mindig "nem" a válasz. Viszont mikor leoltjuk a villanyt, azonnal kell neki. Ilyenkor behozom a bilit és pisil is. Visszaadom a pelenkát, lefektetem és amint újra sötét lesz, megint pisilnie kell, persze ekkor már nem jön neki semmi. És ezt eljátsza egy este 3-4x. Miért csinálja? Így akar bent tartani? Mert úgy altatom, hogy bent vagyok vele, amíg elalszik.
Régen sokat mondtam neki, hogy szóljon, ha pisilnie kell. Így akar megfelelni? Sokszor fél órát is elhúzódik ez. Végül úgy altatom el, hogy a párom (aki nem az apukája, mert most váltunk el és ő külföldön van) marad bent vele, mert neki nem mondja. Tegnap megpróbáltuk, hogy adtam neki jó éjt puszit és kijöttem, csak a párom maradt bent vele, és neki nem hozta fel egyszer sem. Azért zavar igazán, mert 1 héttel ezelőttig én altattam és nem volt ilyen problémánk.
Ha lefekteted, ne maradj vele bent. Ha van rajta pelenka, akkor ne ültesd bilire. Csak "játszani" akar alvás helyett.
A gyerekeknél előfordul ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!