Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ahhoz, hogy ket honapos...

Ahhoz, hogy ket honapos kisfiam ataludja az ejszakat valoban nem szabad, hogy napkozben egyhuzamban tobb mint 3 orat aludjon?

Figyelt kérdés
Allitolag a nappali szunyokalasok osszideje nem haladhatja meg a 4 orat sem. Nektek mi jott be, hogy hosszu, nyugodt ejszakaitok legyenek?

2013. nov. 3. 12:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

ez jó nagy hülyeség,nekem soha nem aludtak egyhuzamba 3óránál többet és mégsem aludták át az éjszakát-csak 1,5 éves koruk után.

teljesen normális ha egy 2 hónapos nem alussza még át

2013. nov. 3. 12:46
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Már akkor sem értettem, miért kéne kéthónaposan átaludnia az éjszakát. Most négy hós a fiam, eszik éjjel is, van, hogy többször is. A kelleténél hosszabb ébrenléte soha nem volt éjjel. A nappali alvása pedig mindig nagyon kevés volt. Hiába alszik keveset nappal, attól még gyors az emésztése, és megéhezik éjjel is.

Ha éjszaka közepén felébred, és órákig nem lehet visszaaltatni, az más. Abban - hála Istennek - nincs tapasztalatom. Az ilyennek lehet, hogy tényleg az az oka, hogy addigra kipiheni magát.

2013. nov. 3. 12:56
 3/17 anonim ***** válasza:
76%

Soha nem keltenék fel ezért egy ilyen pici babát. Szerintem pontosan tudják, hogy mi kell nekik, ne nyúlj bele, csak alkalmazkodj, neked könnyebb, nem neki.

De egyébként szerintem ez nem függ össze, minden gyerek más.

2013. nov. 3. 12:59
 4/17 anonim ***** válasza:

Nekem mindkét gyerekem 2 hósan már átaludta az éjszakát(este 8-tol Minimum reggel 6-ig).

De napközben is sokat aludtak. A napközbeni alvások csökkenése majd csak 4-5 hósan jött el, és kb onnantól csak félórákat aludtak.

2013. nov. 3. 13:17
 5/17 anonim ***** válasza:
az én fiamnál is volt hogy 3-4 órát is aludt egyhuzamban nappal és az éjszakát átaludta,szal sztem nincs nagy összefüggés!
2013. nov. 3. 14:37
 6/17 anonim ***** válasza:

Nem kell, hogy a kisbaba átaludja az éjszakát. Persze úgy könnyebb a szülőknek, de a legtöbb baba nem alussza át. Napközben sem baj, ha sokat alszik, de arra figyeljetek, hogy ne cserélje fel az éjszakát a nappallal.

"Nektek mi jott be, hogy hosszu, nyugodt ejszakaitok legyenek?"

Pici babával semmi. Bár nem is nagyon próbálkoztunk módszerekkel. Fokozatosan elmúlt, egyre kevesebbszer kelt fel.

2013. nov. 3. 18:10
 7/17 anonim ***** válasza:
nekem 2hónaposan az egész napot átaludta és az éjszakát is 3hónaposan változott a helyzet nappal szinte alig aludt és most is átalussza az éjszakát 6,5hónapos.
2013. nov. 3. 18:16
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
az enyém a mai napig nem alussza át pedig egy éves! mi vált be? semmi eddig, amivel egyetértettünk volna...eddig az segített vmit ha az apja aludt vele egy légtérben nem én, más nem. de ilyen picinél még nem is kell segíteni ebbe, csak ha magától alakul úgy!
2013. nov. 3. 19:29
 9/17 anonim ***** válasza:

Nem, a megfelelő idegrendszeri fejlődéshez nagyon sok alvásra van szükségük a piciknek.

Nekem egy hónapos kortól aludta át a picim az éjszakát. Én nagyon aggódtam miatta, mert kis súllyal született és egy hónaposan még nem volt 3,5kg sem, és izgultam, hogy ennie kéne éjszaka is hogy nőjön. De nem keltettem fel végül, mert napközben kezdett egyre többet enni, és onnantól egyre inkább és egyre hosszabban átaludta az éjszakát is. Lényegében 5hetesen este 8-9től reggel 7ig aludt. A másik fiam 3kg-mal született és 3,6kg volt egy hónaposan - és ő is átaludta az éjszakát. Ő konkrétan 1,5hós koráig csak aludt éjjel-nappal. MInimális pár percet tötlött ébren. De utána is sokat aludt, de már egyre több időket volt fent. Volt egyszer olyan napja, hogy reggel 8kor kelt, evett, utána elaludt és délután 4kor ébredt enni. Akkor este 8ig elnézelődött, evett és újra aludt reggelig. MOndjuk már egész kicsi kora óta nagyon nagy mennyiségeket evett és így elég ritkán kért enni is- és ettől nem volt hasfájós. MIndig mondta a doki, hogy nem jól etetem- többször adjak neki kevesebbet... hát nem tudtam vele megcsinálni. Ha nem lakott jól, akkor tényleg csak nyűglődött és sírt szegénykém egész nap. Szóval kipróbáltam vele egy napot, hogy kis adagokban etetem 3óránként... aztán visszaálltunk a teli pocak nagy kajaadagora, és akkor nagyon élvezte az életet a drágám.

2013. nov. 4. 23:11
 10/17 anonim ***** válasza:
67%
Én sose szabtam meg a babánknak hogy mikor aludjon mennyit aludjon, mikor egyen, ezt én honnan tudnám hogy mi jó neki? Azt csak ő tudhatja hogy mennyit szeretne aludni. Aki ezt tanácsolta neked, az hogy gondolta: odamegy és felébreszti a békésen alukáló babát? Hát gratulálok neki. Szerintem ő sem gondolta komolyan.
2013. nov. 5. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!