Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ahhoz, hogy ket honapos...

Ahhoz, hogy ket honapos kisfiam ataludja az ejszakat valoban nem szabad, hogy napkozben egyhuzamban tobb mint 3 orat aludjon?

Figyelt kérdés
Allitolag a nappali szunyokalasok osszideje nem haladhatja meg a 4 orat sem. Nektek mi jott be, hogy hosszu, nyugodt ejszakaitok legyenek?

2013. nov. 3. 12:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Három gyerekem van, most a kicsi 2 hónapos. Van, hogy sokat alszik napközben, van hogy keveset, sajnos elég hajfájós.

Az éjszakát egyáltalán nem alussza át kaja nélkül 3-4 óránként felkel. Igaz, utána elég hamar vissza is alszik. A nagyok még egy évesen is felébredtek, enni csak 9 hónapos korukig. Szóval egyén függő!

De az biztos, hogy még nem "kell" neki átaludni az éjjelt. Én már az előzőeknél mindent kipróbáltam, semmi sem használt. Ők fogják eldönteni, hogy mikor jött el az idő az éjszaka átalvására! Ezt sajnos ki kell bekkelni! Én már nem túráztatom ezen magam, ez van! :) Fel a fejjel!

2013. nov. 11. 13:53
 12/17 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! :)
2013. nov. 15. 15:52
 13/17 xStefix ***** válasza:

Hosszù,nyugodt èjszakàim màr 2 ève nincsenek,mert a terhessègem eleje òta rosszul alszom. A szülès òta meg a fiam szopik,mint a güzü. :)

De sokat segìtett Dr. William Sears Èjszakai gondoskodàs c. könyve.

Neked viszont azt javaslom,hogy felejtsd el a Suttogòt ès az alvàstrèninget,mert ennyi idösen borzasztò kàrosak!

2013. nov. 15. 21:53
 14/17 A kérdező kommentje:
Ezt a Babakronika c. konyvben olvastam, es kiprobaltam a modszert. Bejott. Azota este 9tol reggel 7ig alszik 2 es fel honaposan. Hozzateszem tapszeres baba, es lehet hogy mar magatol is beallt volna az esti alvasa. :) Amugy nagyon kiegyensulyozott, jol fejlodik, jo kedvu.
2013. nov. 18. 16:06
 15/17 xStefix ***** válasza:
Hát a tápis babáknál azért eléggé máshogy működik az alvás szerintem.. Egyrészt a táp ugye laktatóbb és bármikor bármennyi rendelkezésre áll, ezért ők hamarabb ráállhatnak, hogy nem esznek éjjel. Másrészt őket sokszor cumival altatják, ami éjjel is kéznél van (kivéve, ha kiesik és vissza kell adni:). És ha nem is külön szobában, de általában külön ágyban alszanak. (Tényleg, nem hallottam eddig olyanról, hogy valaki együtt aludt volna tápszeres babával.. legalábbis tartósan.) Mindezek miatt ők gyakran "jobban" alszanak, mert nincsenek meg azok a tényezők (tejtermelés, szopi, anya közelsége), amik ébresztőleg hatnak rájuk.
2013. nov. 18. 18:38
 16/17 A kérdező kommentje:

Igen, en is ezeket tapasztalom, a kisfiam a kezdetektol kulon agyban, kulon szobaban alszik. Mondjuk en direkt nem is akartam, hogy raszokjon arra, hogy egy agyban aludjon velem. Szerintem veszelyes..

Az ejszakai alvasokat osszessegeben a tapnak tudom be, de lehet hogy egy kicsit az alvastrening is rasegiett.

2013. dec. 4. 12:06
 17/17 xStefix ***** válasza:

Nem veszélyesebb, mint külön altatni, de ez egy másik történet. ;)

Én nem pártolom az alvástréninget, de ez is egy lehetőség.

2013. dec. 4. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!