Milyen módszerek vannak altatásra?
11 hónapos, egy éjszakát se aludt végig, és Ferberer módszer nem működik, mert sírógörcsöt kapott. Szó szerint, csak jó hideg vízzel bírtuk lecsillapítani és utána megnyugtatni.
Este 5 perc ringatás után alszik, de éjjel van, hogy félóránként felkel. Eddig a minimum legkevesebb felkelés 8 órától 6 óráig 5 felkelés volt.
Valami módszer amitől jobban nyugszik
Jön a foga de arra kap fájdalom csillapítót.
Hol alszik? Egy ágyban veletek, külön szobában, a ti szobátokban? Kap ilyenkor cicit, itt stb? Kiveszed vagy bent hagyod és csak "visszasímogatod"?
Ez én kisfiam kb 16 hónapos korában kezdte el átaludni az éjszakákat, de max 3 volt az éjszakai felkelések száma. Ő kezdettől külön szobában alszik, 13 hónapos koráig szopizott, akkor minden egyes ébredés során kapott cicit (ez úgy 3-4-5 óránként volt), amikor kezdetben korábban felkelt valami miatt, akkor csak kivettem, elringattam és aludt tovább. Nekem mindig muszáj volt kivennem, a simogatós, sírva hagyós módszertől is csak mégjobban belelovalta magát. Szóval csak 3-4 óránként szoptattam, hamar rá is állt erre a ritmusra, majd amikor leszoktattam a ciciről már csak vizet kapott, ekkor is kivettem, és mellettem a fotelben aludt vissza úgy 10 perc alatt, majd ment az ágyába. 17 hónaposan jutottunk el oda, hogy már az ágyában is alszik el, 2 napig sír 5 percet, de már el tudtam neki magyarázni, hogy ügyes-okos és ott kényelmesebb elaludni, azóta alussza át az éjszakát, max heti 1szer kel fel, úgy 5 körül, de aztán a fotelben ugyanúgy visszaalszik és folytatja az ágyában reggel 8ig.
külön szobában alszik, próbáltuk mellettünk altatni, de ugyanúgy felkelt. Cicit már éjszaka nem kap, csak vizet e azt se fogadja el mindig. Ha átülök vele a fotelba akkor még jobban felébred és ilyenkor 1,5 - 2 órákat játszik mielőtt újra elaludna.
Most ringatva altatom el, de már kivan a derekam.
Ha apa megy be hozzá akkor még katasztrofálisabb a helyzet, ott rögtön játszani akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!