Milyen terhességmegszakításos módszerek léteznek?
Ez olvastam épp, mit gondoltok? Nem vagyok terhes/ legalábbis remélem, csak úgy ebben a témában olvasgatok most.
"Tévhit az is, hogy a gyógyszeres terhességmegszakítás nem legális. Az ugyanis minden olyan országban legális, ahol végezhető abortusz, így Magyarországon is. Az Európai Unióban több évtizede alkalmazzák ezt a módszert, eddig több mint 2 millió alkalommal végezték így a terhesség megszakítását. A gyógyszer nem törzskönyvezett Magyarországon, éppen úgy, ahogy például az onkológiai készítmények egy része sem, amelynek valószínűleg gyógyszerpiaci okai vannak. Ilyen esetben egyedi importengedélyt kérhet egy intézmény az OGYI-tól (Országos Gyógyszerészeti Intézet) és az OGYI engedéllyel alkalmazhatja a szert. Ezt a külön engedélyezési procedúrát, amely intézmény vállalja, az legálisan végezhet gyógyszeres terhességmegszakítást."
Forrás:
Én is szívesebben kérnék gyógyszert, ha már a terhességmegszakítás mellett döntenék, mint egy altatásos műtétet.
Nem tudom itt miért nem engedélyezik olyan formában, mint máshol. Sokkal kisebb az esély a későbbiekben a koraszülésre, vetélésre és meddőségre a gyógyszeres terhességmegszakítás után. Szóval érthetetlen, de itt jelenleg, ami gyorsan elérhető és biztosan vállalják is, az a műtéti megoldás.
ha tudnàtok mit müvelhet veletek a gyogyszer akkor biztos màs lenne a véleményetek.
igaz nekem elhalás miatt volt,de a gyogyszert vàlasztottam.nàlunk teljesen legàlis.
a doki azt mondta hogy mensihez hasonlo fàjdalmaim és vérzésem lesz.este 9kor felhelyeztem az első kettőt.11kor màr olyan durva vérzésem volt.soha nem gondoltam hogy egy nő igy is tud vérezni.dobozos üditő nagysàgu alvadt vérek potyogtak belőlem folyamatosan..hajnal 1 körül kezdöttek a görcsök amig elégé vetekedtek a szülési fàjdalommal.némelyik anyira fàjt hogy megmerevedtem.reggel 5 körül feladtam szoltam pàromnak hogy hivja a mentőket mert ez már tuti hogy nem normàlis.
bent a korhàzba is mondtàk hogy rengetek vért vesztettem amit elvileg nem szabadott volna.szinte azonnal megmütőttek.mert a magzat akkor még mindig nem vàlt le.
egy dolgott biztos megtanultam nem mindig a könnyebb dolog a jobb megoldàs.soha de soha hallani sem akarok arrol a tablettàrol.életem legszörnyübb éjszakàja volt.
Nem minden gyógyszer ugyanilyen.
Szóval nem is feltétlenül felhelyezős tabletta van. Meg neked nem is élő terhességed volt, bár nem tudom ez a tablettát mennyiben befolyásolja.
Ugyanígy egy műtét során is lehet komplikáció, erős vérzés utána, stb.
Sajnálom, hogy nálad ennyire borzasztó volt :( De örülök, hogy rendbe jöttél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!