Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Itt senkinek nem segít éjjel...

Itt senkinek nem segít éjjel a párja?

Figyelt kérdés
Annyiszor olvasom, hogy az anyák mennyire kimerültek az éjszakázástól kérdem én apuka hol van? Mindenki le van rázva azzal, hogy ő dolgozik ezért nem kel éjjel? Két kicsi fiunk van de az én férjem nem nézte volna el jó szívvel, hogy csak én keljek a babákhoz! Fejtem le tejet így ő is tudta éjjel etetni őket, pedig ő is megdolgozza a napi 9 óráját a munkahelyén! Emellett bármiben segít nekem és a pelenka sem volt soha gond ha cserélni kellett... Szomorú vagyok mikor azt olvasom, hogy sok anya magára marad a gyereknevelésben...
2013. jún. 5. 13:46
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindenkinek megy a zöld kéz!
2013. jún. 5. 14:00
 12/23 anonim ***** válasza:
Nekem sem segített a férjem soha, amíg kicsi volt (0-6 hónapos) a babánk, addig a kezébe sem merte venni. Nem, hogy éjszaka, de nappal sem segített. Mondván, én nő vagyok az én dolgom a gyereknevelés. Nem mutatott semmi jel arra, hogy ilyen lesz. 5 éve voltunk együtt, majdnem 5 éve éltünk együtt mikor gyermeket vállaltunk. Nem tudtam, hogy ilyen lesz velem. Mikor terhes lettem akkor nagyon lelkes volt. Azt hittem fog segíteni. Ráadásul kértem is, hiszen nagyszülők sincsenek, 2-en voltunk egymásnak. De sajnos egyedül maradtam a gyermekemmel. Most 2 éves a gyermekünk és a férjem pedzegeti egy újabb baba vállalását. De én nem fogok vállalni még egyet. Nem bírom mégegyszer, egyedül végig csinálni. Mondtam neki is ő csak mosolyog és mondja, hogy úgy is meggondolom magam. Nem fogom, depressziós lettem a kisbaba korszakban. Még egyszer nem leszek.
2013. jún. 5. 14:00
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szinte sosem kelt fel,pedig itthonról dolgozik...Nem is lett volna értelme,hisz szopizni kelt a lányunk,nem sok mindent tudott volna vele kezdeni:D Ellenben reggel mikor korán kelt a kicsi,és látta,h hulla vagyok,fogta és elvitte sétálni vagy valahová,h ki tudjam pihenni magam,nekem ez többet jelentett,minthogy odahozta volna a gyereket éjjel...
2013. jún. 5. 14:02
 14/23 anonim ***** válasza:
89%

Nézd, mindenki más körülmények között él, máshogy rendezi be az életét, és felesleges ezért megszólni bárkit is. Az én férjem sem kelt soha a gyerekekhez, és én is sokat voltam fáradt, de soha nem jutott volna eszembe, hogy emiatt fejjek például. Ha a te férjed szívesen éjszakázik, az tök jó, örülj neki, de azt értsed meg, hogy máshol mások a szokások. Ez nem azt jelenti, hogy magamra hagyna a gyereknevelésben.

Ettől még szerintem nagyon jó apa, másból kiveszi a részét, gyakran van itthon egész nap a két gyerekkel egyedül, amikor én suliban vagyok, és kreatívan, ügyesen oldja meg azt is, amit nem tudja, hogy én hogyan szoktam. Sok barátnőm ezért irigyel, mégsem fogok kiírni arról kérdést, hogy "Itt senkinek a párja nem marad otthon egész napra rendszeresen a gyerekekkel?"

2013. jún. 5. 14:03
 15/23 anonim ***** válasza:

Szerintem azzal magával nincs gond ha általában a nő kel fel a gyerekhez. Nem ezen múlik csak hogy a férfi segít e. Itthon vagyok, ha akarok alszok amikor a gyerek alszik. Ő nem tud. Pénteken-szombaton van hogy ő megy át, de olyan is volt már, hogy tényleg úgy éreztem nem tudok moccanni egy beteges időszakban, ilyenkor természetes volt neki hogy átmegy hozzá, míg szopizott akkor is áthozta ilyenkor. Máskor viszont tényleg én kelek, mint írtam én itthon vagyok, ráérek aludni. Ha szalad a ház az pl. nem zavar, simán lefekszek ha fáradt vagyok :)

Egyébként mindig segít a gyerek körül. Ha valamit meg kell itthon csinálni akkor segít, elmosogat, kitereget stb. Ha el akarok menni valahová vigyáz a gyerekre pici kora óta. Ha itthon vagyok is törődik vele/velünk. Nem lehet rá panaszom. És nincs is:)

2013. jún. 5. 14:12
 16/23 anonim ***** válasza:
65%

Nekem nem segit,hanem együtt neveljük.

Olyan hülye megfogalmazás ez a "segit".

Nem segit a házimunkában,hanem ő is mindent ugyanugy elvégez.

Amig megébredt éjjel a lányunk,párom rögtön megébredt rá,én alig,nekem mindig jobb alvókám volt,így legtöbbször megetette úgy hogy én fel se ébredtem,mert nyöszörgésre is felébredt,felvette,kivitte a konyhába,tápszer,visszahozta,letette.

Nem éreztem kiszolgálásnak,amikor én ébredtem meg a nyöszörgésre,én etettem.

Pedig párom is elég jó beosztásban dolgozik (bár én is,nem tudom ez miért számit),mégse esett le a gyűrű az ujjáról,hogy kicserélte a pelenkát vagy felmosta a büfit...

2013. jún. 5. 14:19
 17/23 anonim ***** válasza:
Én sem azt mondtam, hogy ne etesse meg, ne cseréljen pelenkát, ne altassa stb. Csak nálunk ezt éjjelente általában én végzem, azért mert én napközben aludhatok a gyerekkel. Ettől függetlenül mindezeket megteszi, de éjjelente tényleg csak egy héten egyszer megy át, és én ezt nem keveslem.
2013. jún. 5. 14:31
 18/23 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Nem tudom miért számít, hogy kinek milyen beosztásban dolgozik a férje, de akkor leírom én is. Villanyszerelőként dolgozik vidéken, minden nap bejár (vasárnap is!), darukat/daru pályákat építenek, vezérlést csinál hozzá, bekábelezi, stb... Ő is ember életekkel játszik, mert nem lenne szerencsés, ha valakit agyonkúrna az áram, vagy a fejére esne a daru...
2013. jún. 5. 14:47
 19/23 anonim ***** válasza:
Az én férjem kezdetektől eszméletlen lelkes a gyerek ellátásában, bármit megcsinál. Bár anyatejes a kislányunk, de kezdetben azt is felajánlotta, hogy éjszaka ne keljek ki az ágyból, hanem majd ő ugrik és hozza szopira a picit. Igen ám, de az élet máshogy hozta. Ugyanis a drágám olyan mélyen alszik, hogy ágyút lehetne dörgetni mellette... :D :D Mire az ő tudatáig eljutna éjszaka, hogy ez bizony babasírás, addigra én háromszor megszoptatom a lányunkat.. :D De köztünk ez soha nem volt probléma, mert csodálatos apa, és imádja a lányát és engem is, és minden erejével azon van, hogy nekünk a legjobb legyen. :)
2013. jún. 5. 20:42
 20/23 anonim ***** válasza:

Nekünk mondjuk eddig szerencsénk volt a gyerekekkel, egyik sem volt hasfájós vagy ilyesmi, tehát éjszakai sírás nem volt jellemző. Csak szoptatni kell/kellett felébrednem éjjel a anno fiúval és most a lánnyal is, de ez sem ügy, pólót felhúz, odafordul, alszik tovább.

Szerintem amúgy nem attól jó apa, jó férj valaki, hogy éjjel felkel, főleg, ha mondjuk meg sem tudná nyugtatni azt a gyereket, mert az pl cicit akar, nem mást.

2013. jún. 7. 23:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!