Egyre sűrűbben kel fel éjjel a 4 hónaposunk. Hogy szoktassuk le erről? Esetleg valami tea?
Kitartás:)!
Bocsánat, hogy csak idézek, ez elmondja, amit én gondolok:
"(...)– Általában jellemző, hogy hathetes kor után viszonylag nyugodt éjszakák következnek, egészen három-négy hónapos korig, amikor a babák nagy többsége megint elkezd gyakrabban ébredni éjszakánként. Egyrészt szükségük van arra, hogy megbizonyosodjanak anyukájuk jelenlétéről, másrészt ekkor szoktak megváltozni a babák nappali étkezési szokásai: könnyen elterelhető a figyelmük, az akár egy-másfél órán át szopizó újszülöttből két-három perc alatt végző három hónapos lesz, aki minden zajra felkapja a fejét. Éjszaka viszont ingerszegény a környezet, teljesen át tudják adni magukat a szopizásnak.(...)"
Ha ez a bibi, akkor azt próbáld meg szerintem, hogy nappal, főleg délután- este kifejezetten nyugodt körülményeket keress a szoptatáshoz, hogy semmi ne tudja elterelni a figyelmét, hátha akkor éjjelre nem marad üres a hasa és "belőled" is feltöltődik:).
Nekem is 4 hónaposom van. Épp ezeken gondolkodom, mint Te. A napokban ő is sűrűbben jelez, hogy enni akar. Csak anyatejet kap. Épp azon gondolkodom, hogy teáztatni lenne e érdemesebb, vagy a tejpép éjjelre. Nem lenne gond, ha kelne enni, aztán alhatnánk tovább. Az se zavarna, ha mondjuk 2-3x is kelne. Este 7-8 között vacsizik, pancsi után, aztán 11 fele szopizik, majd 2-3 óra múlva megint és már nincs erőm visszatenni az ágyba. Bealszom szopizás közben, nem bírok fent lenni, így gondolom nem eszik eleget. Nem tudom hajnaltól kitenni magam mellől, így hulla vagyok. Arról nem beszélve, hogy minden porcikám fáj a kényelmetlen alvástól. Egy igazi cicifüggő. Remélem kinövi. :D Kedden megyünk a védőnőhöz és rákérdezek, mit tehetnénk. A pép nem lehet rossz ötlet, de félek, nehogy jobban ízledjen neki, nehogy eldobja a cicit. Nappal eszik 3 óránként. Épp elég a tejem, nem dúskálunk. De lehetne rendezettebb az éjjelünk. Cumi kilőve, mert nem csípi.
Hogy álltok most?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!