Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Nem alszik a baba. Mit tudok...

Nem alszik a baba. Mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

6 hetes baba.

1 hete konkrétan nem hajlandó az ágyában aludni. Eszik, tisztában van, napközben játszunk vele, amikor ébren van. Evés után vagy cicin vagy a kezünkben elalszik, lerakjuk az ágyba látszólag nem ébred fel, de 10 perc múlva kipattan a szeme és üvölt. Kap egy cumit megint nyertünk 10 percet. Ne van pólyálva akkor talán ki tudjuk húzni 20 percre.

Van éjjeli fény, megy a fehér zaj, a zene, vagy éppen csend van semmi se jó.

Mondanom se kell, hogy így képtelenség aludni mellette.

Szegény refluxos, amit igyekszünk kezelni speciális tápszerrel, sok büfivel, a fejrésze meg van emelve, de továbbra is szenved, húzza a lábát , feszül minden irányba.

Sajnálom szegényt, mert látom, hogy szenved tőle, de úgy érzem nem tudok neki segíteni, viszont így mi se tudunk aludni.

Van valami ötlet, hogy hogyan tudnánk neki segíteni az alvásban?

dec. 17. 17:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
56%
10 ha hagyod ordítani akkor swm tudsz pihenni szóval bukta. Egy 2 perces wcre meneteltől, meg 1 perces nyekeregni hagyástól ahogy fogalmazol, meg ilyenek szintén nem fogod kipihenni magad.
dec. 18. 10:47
 12/17 A kérdező kommentje:

Én értem mit mond.

Persze ha éppen tusolok, vagy eszek, vagy hasonló kaliberű tevékenységeket végzek, amik a saját jólétemhez szükségesek akkor persze igyekszek minél hamarabb befejezni őket, de addig sír. De ez sosem tart pár percnél tovább.

Nem szeretem hallgatni, ahogy sír, de sajnos néha elkerülhetetlen. De pl. amikor tápszert készítek akkor is odamegyek hozzá és mondom neki, hogy mindjárt hozom, csak melegszik. Érezze, hogy nincs egyedül és jön a segítség.

A bizalom szempontjából ez nagyon fontos számomra. Az viszonyt tény, hogy az alvás így nem megy, az csak akkor, ha ő is alszik.

dec. 18. 23:25
 13/17 anonim ***** válasza:
Altasd hason. Az enyém is csak úgy volt hajlandó aludni sehogy máshogy.
dec. 19. 06:55
 14/17 anonim ***** válasza:
14%
Ne altasd hason. Hason altatva sokkal gyakoribb a bölcsőhalál
dec. 21. 00:46
 15/17 anonim ***** válasza:
Érdekes hogy lepontoztátok az utolsót, pedig teljesen igaza van. Most voltam újszülött életmentő tanfolyamon a gyermekklinikán és pont ugyan ezt mondták.
dec. 21. 16:20
 16/17 anonim ***** válasza:
[link] itt is leírás hogy a hason altatás növeli a bölcsöhalál kockázatát
dec. 21. 16:24
 17/17 A kérdező kommentje:
Szerencsére van légzésfigyelőnk illetve utál hason aludni. Ezt onnan tudom, mert még nem mindig tudja elfordítani a fejét és sokszor ez csak félig sikerül aminek eredménye, hogy belefúrja az arcát a matracba majd felhergeli magát, hogy onnan nem tudja tovább fordítani és persze ilyenkor felébred. Ezért egyáltalán nem szeretjük hasra fektetni.
dec. 24. 23:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!