Mikor, hogyan és miért álltatok át az egy alvásra?
A mikor a baba korára vonatkozik első sorban :)
A kislányom 9,5 hónapos, lassan 10.
Este 20-20.30-tól kb reggel 6.00 nagyon max 7-ig alszik. Ezután 10 körül alszik 1-2 órát, illetve 14-15 körül szintén 1-2 óràt. A dèlelőtti alvása mindig hosszabb, délután sokszor szenvedősebb az alvás, de elfogadja. Kezdtem arra gondolni hogy át “akar” állni, de talán még nem. Észre fogom venni ha már csak 1 alvásra lesz szüksége?
Akkor jött el, amikor a délelőtti alvás már nem ment, vagyis nehezen.
Egy órával később ettek és aludtak így hosszabb lett, a délutánra már nem volt szükség.
14 hónaposak voltak.
Nálunk akkor lett 1re váltva, amikor már a délutáni majdnem estébe csúszott.
Elsőnél 13hónaposan. Egyik napról a másikra. Délelött nem tettem le aludni, csak ebéd után. Egyből átállt.
A kicsi 1.5 évesen kezdte elhagyni. De ott vagy 3 hónapig hol 1 hol 2 alvás volt nappal. Nehezen állt át.
Hat nalunk feltuno volt, hogy a delutani alvasa utan mar csak este 11-kor tudtam lefektetni,mert nem volt almos.
De ezzel egyidoben elkezdtek elcsuszni az alvasai is, pl mittudomen, kelt reggel 6-kor, o utana aludt egyet 9-kor es delutan 3-kor.
De egy ido utan ez mar 10 es 4 ora lett, nem aludt el hamarabb.
Vegul amikor mar delelott 11-kor (vagy kesobb) akart aludni, akkor hagytuk el a masodik alvast es az esti altatas is olyan 7-8 ora korulre beallt.
14 honapos volt, amikor atallt teljesen az 1 alvasra, de azert eleg sokaig szenvedtunk vele, nem ment ez egyik naprol a masikra.
Negyed 8kor kelt, és addig 11től délig aludt, aztán fél3-tól fél 6ig.
Aztán nem tudott elaludni délelőtt, csak nagy küzdelem után 20percre.
2x ez volt, harmadik nap már egyáltalán nem ment, úgyhogy hagytam. Így 11 helyett fél1 után aludt el,de egy nagyon hosszút,újra órákat.
Bőven elmúlt 1 éves.
Nagyon későre csúszott a délutáni alvás de olyan is volt, hogy egyáltalán nem tudtam délután elaltatni.
Így kitoltuk az első alvást, így rögtön kijött minden.
Majdnem 1 éves volt, pár hét híján.
11 hónapos körül lehetett, mikor 2-3 egymást követő napon harcoltunk a délelőtti elalvással, több, mint 1 órát küzdöttem vele, aztán 20 perc után felébredt.
Meguntam, aztán délelőtt már nem tettem le, csak ebéd után, onnantól minden rendben volt.
Nálunk kb. 10-11 hónapos volt, mikor eldöntötte, hogy hogy akar aludni..
Reggel 8 körül ébredt, utána reggeli, 10-10:30 között tízórai, 11:30-12:00-től alvás 14:00-14:30-ig, 15:00 körül ebéd,
16:30-17:00 között uzsonna (valami kis könnyű, gyümölcs, tejtermék)
19:00-19:30 között vacsora, utána fürdés, fogmosás és 20:00-tól alvás reggelig. Még most is nagyjából ez a rutin, pedig már 19 hónapos lesz a héten.
8as vagyok
Az lemaradt hogy kb 9 hónapos korában kellett átálni. Ő akkor már ment. Gyors mozgásfejlődésű és sajnos nagyon hamar dobálta el az alvásokat, hiába fárasztottam le napközben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!