Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 3 éves kisfiam dacol, nem...

3 éves kisfiam dacol, nem akar az ágyba jönni aludni délben egyáltalán, este nagy nehezen, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A programunk a vacsora, fürdés, még egy pohár tej, jó éjszakát puszi és van hogy nincs rá szügsége hogy ott maradjak míg elalszik, van hogy kéri hogy maradjak. De most pár hete valami miatt nem akar nappal aludni és ez telljesen kifárasztja egész estig aminek sírás és veszekedés lesz a vége. Akar valamit, de aztán mégsem, nem tudja mi a baja ,de nem is engedi hogy megvígasztaljam, ölbe is ha veszem ficánkol. Pedig bevált mikor fáradt volt hogy ölbe veszem a vállamra hajtja a fejet es lenyugszik. Nálunk a mese olvasás nem jött be sosem, hanem az éneklés, mindig éneklek mielőtt elalszik ez nyugtatta meg és belealudt az énekbe. De most pár napja az sem tetszik neki.

Nincs megfázva, nem fáj a torka mert akkor megérteném ezt a fajta viselkedést.

Nem tudom már mit tegyek; sajnálom ha sírni látom, engem is megvisel.

júl. 30. 08:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Sajnálom, mert én is kb. azt tudtam volna tanácsolni, amiket már próbáltál: mese olvasás, éneklés.

Esetleg arra ügyelj még, hogy délelőttönként legyen szabad levegőn, szaladgáljon, mozogjon. Akkor talán ebéd után inkább elalszik. Most már hűvösebbek a reggelek, és kora délelőtt órákon át kellemes kint lenni.

júl. 30. 09:06
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez igaz, július-juniusban alig voltunk kint delelott csak reggel egy keveset, inkabb este a meleg miatt, van kisteso is, meg picike így megneheziti a dolgomat a kinti szaladgalas mert vagy szoptatni kell vagy babazni is.
júl. 30. 10:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Dehát akkor a kistesó simán lehet az oka a viselkedésének, többet akar belőled, fenn lenni, veled lenni, este meg már fáradt, de akkor is inkább téged akar mint aludni. Mekkora a pici? Tudsz a kisfiaddal csak kettesben időt tölteni vagy még túl pici a kistesó?
júl. 30. 21:18
 4/5 A kérdező kommentje:
6 hónapos, és mikor alszik nézelődik akkor csak a nagyobbikkal vagyok. Próbálom beosztani 2 gyerek között az időmet és a házi munkát, a férjem is sok időt tölt vele.
júl. 30. 22:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem szemrehányásképpen írtam, de szerintem érdemes lenne innen megközelíteni a problémát. :-) Próbálj meg a naggyal türelmes lenni, ez most neki nagyon nehéz, bármennyit is foglalkoztok vele, az nem ugyanannyi, mint előtte, és még ő is "pici". Próbálj meg a délutáni alvására koncentrálni, legalább pihenjen le ha nem alszik - esetleg le tudsz vele te is pihenni, vagy mellette lenni, míg el nem alszik/pihen, hiába nem így volt korábban? Úgy talán az este is könnyebb lenne. Kitartás!
júl. 30. 23:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!