Bölcsinél/ovinál este mikor fekszik a gyerek? Hogyan fárad el?
Kisfiam még nincs 1 éves, de már 9 hónapos kora óta 1x alszik csak. 7:30kor kel, 11:30-tól 13:30-14:00ig alvás és este 19:30-20:00kor fekszik aludni. Reggel 4-4.5 este pedig 6-6.5 órát bír ébren lenni.
Felmerült bennem a kérdés, hogyha most már ennyit bír mi lesz később? Bölcsiben és oviban is 1 felé alvás 3ig. Viszont akkor este mikor fog így feküdni? Este 10kor?
Nyilván le kell fárasztani valamennyire, de Bölcsiböl/oviból délután már jön haza. Akkor hogyan fog lefáradni estig? Reggel fent lesz 7től 1ig az 6 óra akkor nyilván le fog de délután hogyan? Játszótér ilyesmi persze lehet, de az sem este 8ig, hanem mondjuk még egy órát. Plusz ha esős idő van akkor eleve nem is lehet.
Ovisként örültem, ha éjfelkor elaludt
Délutáni alvára 1,5 éves kora óta nem volt
7kor kelt
Eleve ne stresszelj olyasmin, ami még itt sincs. :)
Másrészt nálunk pl.bölcsiben már fél 12-kor fekszenek, legkésőbb délben alszik mindenki. És 14 óra körül kelnek.
Fél 3 körül van uzsonna, utána mennek ki az udvarra. Én általában uzsonna után elhozom, onnantól estig kint vagyunk. Így átlagosan 9 körül szokott este elaludni.
Reggel 7 körül ébresztem fel.
Bölcsihez/ovihoz kicsit kései lesz a 7 órás kelés, már ha normál munkarendben fogsz dolgozni.
Egy 6 órás kelés eleve dob rajta.
Amúgy lányomnak volt kicsi az alvásigénye. Ő nem aludt egyáltalán 2 éves kora után. Bölcsi nem volt, de oviban se aludt.
Reggel fél 6-tól volt fent este 9-10-ig.
Most 9 éves, szünet ide vagy oda, reggel menetrendszerint felkel 6-kor és este 9-kor alszik.
Fiam jobb alvó. Reggel 6-kor kel, oviban simán végig aludja az alvásidőt, ami kb. 1-től fél 3-ig van (jövőre fél 2-től fognak fél 3-ig, mert nagycsoportosok lesznek), este pedig simán alszik 8 után.
1.5 évesen kezdte a bölcsit, 14 hónapja jár, hát… 10 után alszik el mindennap, van, hogy 11. :(
Reggel felébred 6 körül, általában visszaalszik 7-negyed 8-ig.
Bölcsiben kb. 3 órát alszanak.
Tesói már sulisok, de fél 10 körül alszanak, kisebb korukban is korán elaludtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!