Vagy egy kétéves gyerekünk és egy újszülött. A probléma az hogy csak cicivel alszik el a nagy és nincs annyi tej anyukának, hogy mindkét gyereket ciciztesse. A nappali alvást is csak úgy tudjuk megoldani,hogy elviszem autózni. Az esti altatàssal van a baj,akkor nem tudom vinni autózni és cici nélkül nem akar aludni. Amíg anyuka nem volt itthon 5 éjszaka elaludt éjfélkor kb de azelőtt volt hiszti meg minden. Most nem tudom így altatni mert felébreszti a kicsit. Ti voltatok hasonló helyzetben? Hogy tudtátok megoldani?
Két éves azért már nem olyan kicsi, hogy szopnia kelljen minden áron.
febr. 18. 12:03
2/13 anonim válasza:
Igen, le kell választani. Nagyon nagy kár, hogy nem csinaltátok meg hamarabb. A kisteso erkezese óriási változás, plusz most még el is valasztani, elég durva. De nincs mas megoldás. Azt tudd, hogy az ilyen kicsiknél a kistesó okozta stressz sokszor pont az alvásnál nön ki. 2 és fél éves volt a nagyobbik gyerekem, mikor született a pici, és kb 3 hónapra totál felborult az alvása, meg úgy is, hogy akkor már egy éve nem szopizott. Kemény éjszakákra készüljetek. Ne autóztasd, ringasd otthon, vagy ilyesmi, nonszensz, hogy alváshoz autozni kelljen. Par kemény nap es fog aludni.
febr. 18. 12:20
3/13 anonim válasza:
A nagyot le kell szoktatni a ciciről. Ő már gyanítom rég mindent eszik amit ti is, és csak megszokásból kéri, a kicsinek ellenben kizárólagos tápláléka az anyatej, nem nehéz a döntés.
febr. 18. 12:22
4/13 anonim válasza:
Hatékony gyerekorunkban az oviban sokat használták persze nem túl ütősre és szerintem sok faluban ma is alkalmazzák
febr. 18. 12:46
5/13 anonim válasza:
Ha mibdkettőt szoptatja, akkor lesz elèg tej mindkettőnek. A kereslet-kìnàlat nem csak egy gyerek esetèn àll be. Plàne, hogy ha csak elalvàshoz kèrin, nem fogja ,,elinni" a kistesó elől. Ez lenne a lehető legrosszabb időpont levàlasztàsra, mikor ùjszülött kistestvèr van. Lehet, hogy fèl, vagy egy èv mùlva màr magàtòl nem kèri.
febr. 18. 12:49
6/13 anonim válasza:
5osnek igaza van, ha eddig nem lett leválasztva, most a lehető legrosszabb.
Valószínűleg ő már nem is szopik, csak cicizik, nem eszi el a kicsi elől.
Probaljatok meg azt hogy megbeszélitek vele, hogy a babának nagyobb szüksége van a cicire, de ha elaludt, ő is kap. Amíg anya altatja a picit apa legyen vele külön szobában ha van rá módotok. Pár nap alatt valószínűleg bele is alszik a várakozásba, de attól hogy tényleg megkapja a pici után 1 perc lesz neki míg bealszik. (Ha minden jól megy. Egy próbát megér) de adjatok neki időt, ha most l3választátok, a testvéri kapcsolatukat is megbélyegzitek örökre.
febr. 18. 13:43
7/13 anonim válasza:
Ötös, véletlen pontoztalak le, pedig egyetértek, igazad van.
A testvérféltékenységre sokat dobna, ha a kisgyerek úgy érezné, a tesó elvette a cicit tőle.
Majd szépen beáll a kínálat a kereslethez, hiszen a mellnek mindegy, hány gyerektől éri inger. Elalváshoz gondolom úgyis inkább cumizik rajta. Először kapjon a kisebb enni, a maradékon elalszik a nagyobb kicsi. Sokan tandemszoptatnak gond nélkül.
febr. 18. 13:58
8/13 anonim válasza:
Én is elválasztottam 20 hetes terhesen, mert nem akartam tandemszoptatni, és nálunk az átállást megkönnyítette, hogy az apja altatta más rutin szerint. Így lett új kis kedvenc szokásos menetrendje, amit aztán velem is szívesen alkalmazott a cicin alvás helyett.
De most így hirtelen elválasztani elég nehéz lesz, az tuti, lehet fokozatosan próbálkoznék, nem hirtelen.
febr. 18. 14:44
9/13 anonim válasza:
Dehogy kell elválasztó.Tandemszoptatás.Nemhogy kevesebb,hanem több lesz tőle a tej.Kicsi elalszik,utána szopik a nagy,vagy,ha megy ülve egyszerre, akkor azt is lehet.Nehohy most próbáljátok drasztikusan elválasztani.
febr. 18. 14:51
10/13 anonim válasza:
Simán mehet a tandemszoptatás, nem kell elválasztani. Olvassatok utána
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!