Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 2 gyerek altatása, hogyan...

2 gyerek altatása, hogyan csináljam?

Figyelt kérdés

Van egy 2,5 éves fiam és egy 2 hetes kislányom. Jövőhéttől már nem lesz segítségem és eléggé túl aggódom, de egyenlőre fogalmam sincs, hogy altassam a kettőt. A férjem munkahelyet vált, 3 műszakban fog dolgozni, ez is új helyzet nekünk.

A nappali altatás még hagyján.. de este ki hogyan csinálja vacsival/fürdetéssel? Tudnátok ötletet adni?

(Most a kicsit fél 7kor viszem gyorsan fürödni, 7ig- negyed 8ig letudjuk etetéssel, ha épp nem tekereg a hasa miatt.. a férjem addig vacsizott a naggyal és utána ő következett.)

jún. 21. 13:04
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Húha.

Hát. Egy hordozó kendő, később csatos hordozó csodákra képes, ha az újszülőttel kell bajlódni a nagyobb mellett. Ő jól elalszik abban is menet közben, nem kell külön altatgatni nappal.

A 2.5 évest vacsoráztasd meg a pici fürdetése előtt. Utána menjetek fürdeni. A nagyobb tud "segíteni" nézni, ahogy fürdeted a picit. Mesélhetsz közben neki.

jún. 21. 13:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Csinálsz enni a nagynak, gondolom ő meg tudja enni önállóan is. Aztán míg eszik, a kicsit elviszed fürdeni, megeteted, lerakod az ágyába aludni. Utána elviszed a nagyot is fürdeni és őt is lerakod aludni.
jún. 21. 13:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk amióta nem "folyton" alszik a kicsi, azóta a menetrend az, hogy őt altatom el előbb, mert a nagy tud piszmogni addig, fordítva nem. Szóval nappal a kicsi beájul 11-12 felé, a nagynak ebéd, elaltatom, a kicsi meg ilyenkor kel.

Este kicsinek fürdés 18-kor, cicin altatom, közben a nagyobbik eszik, aztán a nagy fürdik és alszik, 19-20 felé, ahogy sikerül. Nálunk este a férjem már elérhető, de nélküle is ez lenne, max amíg a kicsi fürdik, a nagyobbiknak hoznék be valami játékot, hogy szem előtt legyen, és amíg eszik, etetném/altatnám a kicsit.

De majd tapasztalod nálad mi jó, ez a mi rutinunk, ami nekünk bevált. Meg a hordozókendő. Babakocsit el is adtam, nálunk semmi értelme nem volt, a nagyobbik egy kis tornádó, folyton szaladok utána, a babakocsit meg nem lehet csak úgy félredobni. A kicsi folyton rám van kötve, és tudok sietni a nagyobbik után.

jún. 21. 13:34
 4/7 anonim ***** válasza:
70%
A nagy 3.5 éves, a kicsi 3 hónapos. Úgy nagyjából most állt be a rendszer nálunk. Ha egyedül csinálom, akkor a kicsi fél 8-8 körül fürdik, eszik és már hála istennek csak leteszem és elalszik. Aztán jön a nagyobb úgy kb 9 körül. Tudom későn van de korábban egyszerűen nem tudom lefektetni (mondjuk reggel sem kell korán kelni). Szóval 9 körül megyünk a nagyobbal. Most 1-2 napja inkább tusolunk, ez tetszik így neki. 5 perc alatt kész vagyunk, kicsit pucérkodik aztán öltözés és alvás. Ameddig várja, hogy a kicsit megfürdessem, megetessem, addig ő vagy játszik valamit vagy kapcsolok neki mesét.
jún. 21. 13:36
 5/7 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk a nagy 3 éves, kicsi 6 hetes. Eddig 1 olyan hét volt, hogy egyedül voltam velük este, ekkor segitett èdesanyám.

Tegnap este is épp hármasban voltunk, így nézett ki:

Én letusoltam gyorsan, nagy addig játszott, kicsi velem a fürdőben. Fél 8kor a nagynak engedtem a kádba vizet, kapott pár játékot, kicsit addig szintén a fürdőben a kiskádban megfürdettem, így szem előtt volt a nagy is. Kicsi felöltöztet, pihenőszéket odatettem a fürdő elé, nagyot lemostam, megtöröltem, felöltöztettem. Nagynak odakèszítettem az asztalra a vacsorát, ő evett, közben a kicsi szopizott (ott ültem az asztalnál és beszélgettünk addig). Mikor a nagy jól lakott akkor fogmosás és együtt mentünk aludni. Én fekszek közèpen, két oldalt a gyerekek. Nem tudom másként megoldani, mindkettő igényli hogy ott legyek, egyik sem alszik el egymaga. Ez így kb 1 óra volt amit leírtam, de jól ki lehet fáradni benne ha az ember egész nap egyedül volt velük. Ha van lehetőséged segítségre, ne szerènykedj és használd ki.

Nappali altatás más tészta, az hol sikerül hol nem 😄

jún. 21. 14:07
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is 2,5 év van köztük.

Én úgy csináltam, ha nem volt férjem otthon, hogy együtt lefürdettem őket (addigra a nagy már megvacsizott) és az ágya mellé ültem a kicsivel.

Meséltem, a nagy ezt hallgatta az ágyában fekve, elaludt rajta.

A kicsit szoptattam az ölembe, ő meg elaludt rajtam, majd betettem az ágyába.

jún. 21. 15:00
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is 2,5 év van a gyerekek között. A férjem reggel 7-kor elmegy, este 9 jön, hétfőtől péntekig 12 órázik, így segítségem nem volt sosem. Én úgy csináltam, hogy készítettem a nagyobb fiamnak ennivalót, természetesen 1 kézzel, mert a kicsi csak kézben volt el. Aztán elvittem fürdeni a kicsit, addig a nagyobb kint evett a konyhában. Aztán a kicsit megszoptattam, addig a nagy mellettem ült vagy meséltem közben neki, esetleg mesét nézett. A kicsi elaludt, utána fürdettem le a nagyot (ez 19:30-20 óra magassága), majd őt is elaltattam 20:30 körül. Miután elaludt, utána vacsoráztam és fürödtem le én is.

Ahogy a kicsi nőtt, kúszott-mászott-járt, úgy módosult a rutin és ő is bent volt a fürdőszobában, amikor a nagyot fürdettem.

Nem egyszerű, de nem is lehetetlen.

jún. 21. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!