Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 3 évesnél szeretetteljes...

3 évesnél szeretetteljes hatarhuzas az altatas idopontjaban? Ti hogy csináljátok? Mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

3 éves múlt a lányom, és az esti altatással van gondom, ugyanis elkezdi a játszmázást, időhúzást altatas utan: kitalalja hogy ő még éhes, szomjas, pisilni kell, kakalni kell, kapcsoljuk fel az ejjeli lampat, kapcsoljuk le, stb. Persze nem eszik, csak jatszik az etellel, es csak ucsorog a wcn produktum nelkul. Ha engedunk a kereseinek, 1-2 oran at is kepes huzni az idot, mire teljesen elszakad mar nalam a cerna, es kiabalva raparancsolok. De igy is maris 10-11 ora van, mire elalszik.

Szeretnem az altatas idopontjat kovezkezetesen tartani, es egy egeszseges hatarhuzast alkalmazni (ahogy ezt Vekerdy is javasolja: keves dologhoz kell tartani magunkat, hatart huzni, az egyik ilyen az altatas idopontja). Nem akarok kiabalni, fenyegetni, zsarolni. De nem latom, mi a helyes ut? Hogyan kell ezt jol csinalni?

Ha razarom kulcsra az ajtot, es par percenkent bemegyek megnyugtatni, es szeretetteljesen elmagyarazni neki, hogy aludni kell, az okes? Ti hogyan csinalnatok?

2024. jan. 25. 16:00
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
75%

Én pont fordítva csináltam.

Először elaltattam a kicsit nyolc korul utána a naggyal kicsit beszélgettem és elaltattam őt is

Ha közben a kicsi felkelt,akkor a férjem ment be a nagyhoz.

Vagy egyszerre mentem be a gyerekekkel aludni

Ha elaludt mindkettő utána osontam ki még egy kicsit beszélgetni a férjemmel.

2024. jan. 26. 08:17
 22/25 anonim ***** válasza:
49%
Ha nem lenne kistestvére, akkor sem kène ùgy altatni egy 3 èvest, hogy kijössz mellőle. Plusz mèg ott az egy hònapod kistesó! Varja meg valamelyikőtök bele, mìg elalszik.
2024. jan. 26. 09:31
 23/25 anonim ***** válasza:
80%
10-es vagyok, azóta már írtak itt jópáran jó dolgokat, de pl simán közöltem, hogy holnap nincs mesenézés vagy épp játszótér, elvettem az épp akkor kedvenc játékot egy napra, ilyesmi. De jelzem, hogy nem volt ilyen sokszor, mert hamar rájöttek, hogy nem érdemes próbálkozni. És a gyerek nem hülye, tud különbséget tenni, mert ha valós problémájuk volt/van, akkor azt mindig is "merték" jelezni. Tehát nem, nem volt soha olyan, hogy szegény (akármelyikük) rosszat álmodott, vagy nem érezte jól magát, és nem mert átjönni hozzánk, nehogy meg legyen büntetve.
2024. jan. 26. 09:32
 24/25 anonim ***** válasza:
63%
22es, nekem alig 2 éves gyerekre mondta a pszichológus hogy meg kell tanulnia egyedül elaludnia. Miért kéne ott lenni egy 3 évessel amíg elalszik? Ajtó nyitva, van egy kis fény, semmi baja nem lesz. Igazából te aggódsz érte, és ezt vetíted ki a gyerekre. Én is amugy egy időben azt hittem hogy sérül a lelke, mert kezdem rávezetni a normális életre és ez nem tetszett neki, pedig igazából akkor lesz életképtelen, lelki sérült hisztis gyerek, ha folyton felmentem a szabályok alól, mert jaj a kicsi lelke... És közben meg semmi rendszer az életében, minden ráhagyva, nem érzi azt hogy a felnőtt egy vezető, hanem a felnőtt egy beszari valaki, akit egy nulla élettapasztalattal rendelkező kisgyermek irányít. Ha ezt a kezdetektől ilyen tudatosan csináltam volna, akkor nem lett volna ennyire labilis a nagyobb fiam. Azóta sokkal kevésbé hisztis mióta világosan ki vannak jelölve a határok.
2024. jan. 26. 10:46
 25/25 anonim ***** válasza:
0%

24,te teljesen jól csináltad,nekem is a lányom egyedül aludt el három évesen.

Nyitott ajtónál,(ahogy a tiéd is) de a kérdező konkrétan rá akarja zárni az ajtót a gyerekre, amit sokan még támogatnak is...

2024. jan. 26. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!