Hogy gondolod ezt a szeretettel kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Van az a mondás, hogy az ember nem is igazán tudja milyen szeretni, amíg gyereke nem születik.
Ti hogy vagytok ezzel?
2023. ápr. 11. 09:22
1/11 anonim válasza:
Lehet, hogy akkor én vagyok szar anya, de nem érzek akkora változást.
2/11 anonim válasza:
Nem tudja milyen egy gyereket szeretni. Tudja milyen szülőt/testvért/nagymamát/kiskutyát/társat/barátot szeretni. Ennyi. A szeretet sokféle, de tény, hogy a gyereked iránt érzett szeretet nagyon speciális, más módon nem megtapasztalható. Ettől aki azt mondja, addig nem tudod mi a szeretet egy segg😊
4/11 anonim válasza:
Pont azt akartam írni, mint a #2. A gyerekemet másképp szeretem, mint a férjem, de azért nem gondolnám, hogy addig nem szerettem "igazán", amíg nem lett gyerekünk. Testvérem és szüleim is vannak, barátaim, macskám, hobbim, stb, amiket szintén szeretek. Nyilván nem úgy, mint a gyerekeim, ez tény, de hát a tesóm se úgy szeretem, mint a macskám és a férjem sem úgy, mint anyukám :D Szóval nem is értem ezt a megkülönböztetést.
5/11 anonim válasza:
Már hogyne lehetne tudni, mi az a szeretet gyerek nélkül is. Más érzés a gyerek felé érzett szeretet, de attól még hogy a viharba ne lehetne tudni, hogy milyen szeretni. Tesómnak nem lesz sajátja, imádja az enyémeket.
6/11 anonim válasza:
Én nagyon tudok szeretni, egy nagyon érzelemdús, ragaszkodó ember vagyok (szerintem nem egyszerű elviselni engem🙂). A gyerekek előtt is tudtam nagyon szeretni, sőt, sokszor maga az érzelem korbácsolta tovább az érzéseimet, de mióta gyerekeim vannak, szinte már fáj az a szeretet, amit irántuk érzek. Szval ilyen mély, intenzív szeretet valóban nem éltem meg a három gyerekem előtt.
7/11 anonim válasza:
Nem értek egyet azzal, hogy csak azután tudja meg az ember, milyen szeretni, mikor gyereke születik. Az intenzitása engem mondjuk váratlanul ért, de kell is, hogy ennyire erős legyen lehetőleg minél töretlenebbül, mert a kialvatlanságot, dackorszakot, kamaszkort máshogy elég nehéz lenne kibírni...
8/11 anonim válasza:
Van benne valami, soha senkiért nem aggódtam annyira, mint a gyerekeimért, ha betegek voltak. Pedig nyilván a férjemet és a szüleimet is szeretem.
9/11 anonim válasza:
Egyébként gyerekként a legtöbbünk megtapasztalja ezt a fajta szeretetet, csak a másik oldalról, a gyerek ugyanis egy bizonyos korig pontosan így ragaszkodik a szüleihez.
10/11 anonim válasza:
Más ez a szeretet. Intenzív mint amikor szerelmes lesz az. Csak ez nem múlik, nem kopik. Sőt mintha egyre intenzívebb lenne. Az nem igaz hogy gyerek előtt nem lehet tudni milyen szeretni. Az viszont biztos hogy ilyen szeretetet soha előtte nem tapasztaltam az életem során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!