Ajánlanátok könyvet, irodalmat a gyereknevelésről? Konkrétan arról, hogyan lehet önálló, de szeretetteljes és szófogadó gyereket nevelni, természetesen pofon, bármilyen fizikai bántás nélkül.
Joanna Faber - Julie King: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje
Kim John Payne - Melegszívű fegyelmezés
Illetve szintén Kim John Payne - Egyszerűbb gyermekkor
Nekem ez a három van, szerintem szuper gyakorlati tanácsokkal és módszerekkel dolgoznak.
Az interneten a kötődő nevelés kulcsszavakra még nagyon sok cikket, blogot találsz, plusz ha tényleg érdekelnek a gyerekek, akkor Cole és Cole - Fejlődéslélektan c. tankönyvét melegen ajánlom (ne tévesszen meg, hogy tankönyv, meglepően olvasmányos).
Daniel Siegel - Tina Payne Brison
A gyermeki elme
Drámamentes fegyelmezés
Igenközpontú nevelés
(Meg az elsőt olvastam, de az szuper).
Érzelmek kisgyermekkorban - most nem tudok szerzőt nézni.
Az 1 által ajánlott könyvek is jók.
Ranschburg Jenő: Szülők könyve - A fogantatástól az iskolakezdésig.
Vekerdy Tamás: Kicsikről nagyoknak.
Vekerdynek rengeteg előadása van fent youtube-on, érdemes azokat is meghallgatni.
Általában véve ennek a két szakembernek bármelyik könyvét jó elolvasni.
"azért mindig ne legyen szófogadó a gyerek"
Akinek a gyereke elmúlt már 2 éves, azt tudja, hogy ettől nem kell tartani. :-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!