3 éves kisfiam nem akar már délután aludni mit csináljak?
10, mégis mire megy azzal, hogy "szüksége lenne rá", ha a feje tetejére áll sem alszik? Egy kis bűntudat, hogy "jaj, így nem fog fejlődni", talán segít?
Lányom 2 éves korától nem aludt délután, pedig 1, korán kelt (magától fél 6-kor); 2, jócskán le lett fárasztva napközben (napi gyógytorna + sok óra a szabad levegőn is), mégse aludt, hiába lett volna NEKEM szükségem rá.
Oviban se aludt egyszer sem. Bocs, hazudok: egyszer elaltatták, kiderült azért sikerült, mert beteg volt.
Második gyerekünk: ugyanaz a nevelés, 4 éves és ki nem hagyná a délutáni alvást.
Lehet mar nincs igénye rá...
2 eves koruk óta az enyémek sem alszanak
11-es, miért húzod fel magad?
Olvasd vissza amit írtam: NEM feltétlen alvásról írtam. Pihenésről.
És igen, ha neked felnőttként szükséged van rá, akkor a három évesnek szerinted...? Aki még fejlődésben van sokáig?
Bevallom, a feje tetejére állítást egyik gyerekemnél sem próbáltam a három közül, hogy aludjon! :D De ez is egy ötlet :D (nehogy ezt is mellre szívd :D ) Easy, no :)
Szerencsére én nem altatgattam, így eddig úgy aludt hogy leraktam puszi és kijöttem. Mostmár egyáltalán nem alszik 4 lesz, de kb 3 éves korától fele-fele arányba volt az alvás.
Engem nem izgat mit csinál én beviszem és otthagyom, szoktam hallani hogy dumál, játszik kocsival,'' olvassa''a könyveit,általában1-1.5 órát van el bent.
Este meg én nem változtattam az időponton 8 kor megyünk be mese és kb 9 kor elalszik, ha aludt volt hogy 11 kor még kiabált kifelé hogy mikor megyünk aludni.
Mindegy mikor alszik el 7 előtt ébred.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!