3 éves kisfiam nem akar már délután aludni mit csináljak?
Miis alig alszunk...mióta ilyen tavaszias az idő
plusz még nyűgösebb is de igényli hogy csak vele legyen foglalkozva játszunk stb és nem.alszik el hamarabb se este :D
Nyugi, nem vagy gáz.
És jól látod, hogy szüksége lenne az ebéd utáni alvásra. Az idegrendszere így fejlődik.
Talán bejönne az, hogy nem alszik, de pihen. Nekem elsőre ikrek jöttek, és szintén bajos volt az altatás. Azt csináltam, hogy egy nagy szivacsot raktam a földre, oda feküdtünk mindhárman ebéd után. Hanyatt fekvés, párna a fejek alá, és olvastam a mesét. Képeskönyv kevés szöveggel egy oldalon. És lehet, hogy hülyeségnek tűnik a módszer, de nekem bejött: észrevétlenül mindig lassabban és halkabban olvastam - enyhe félhomályban - és milliméterről milliméterre lejjebb húztam a könyvet. Így a szemük is csukódott, ahogy nézték a képeket közben. Rengetegszer elaludtak így, ha meg nem, legalább pihentek testben-lélekben, és jobban alakult az este ill. délután.
Nem minden gyereknek van szüksége ilyen korban a délutáni alvásra (az teljesen hülyeség, hogy az idegrendszere így fejlödik! Az alvásnak meg a fejlödésnek semmi köze egymáshoz!)
Rengeteg gyerek ennyi idöesn lehagyja a délutáni alvást, nekik nincs rá szükségük. (Az természetes, hogy eleinte korábban megy este ágyba az átállás miatt, de ezzel semmi baj sincs.)
Ha nem akar délután aludni, akkor kényszeríteni nem érdemes és nem is szabad.
Amit megpróbálhatsz, hogy ne altasd, hanem valami "csendes pihenö" félét vezess be, rajzolás vagy hasonló, aminél nyugton és csöndben kell lennie.
De igen, szüksége lenne rá az idegrendszerének. Ez sajnos akkor is így van, ha anyuka szerint hű de nem álmos. Lehet, hogy nem az. De kellene a pihenés, egy kis megállás a nap közepén.
De teljesen megértem, ha valaki a "nincs rá szüksége" szöveggel nyugtatja magát. Természetesen ki-ki csinálja úgy, ahogy gondolja. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!