16 hónapos kislányunk nem alszik. Mit adhatnék neki?
16 hónapos, örökbefogadott kislányunk eddig szépen és sokat aludt 1-1 nehezebb napot leszámítva. De most már egy hete éjjel 11-ig fent van, pedig hulla fáradt. De nem akar aludni. Ha megpróbáljuk lefektetni, akkor sír és üvölt.
Azt most hagyjuk, hogy mi okozza nála a dolgot, ezer dolog lehet (fogzik, remélhetőleg hamarosan beindul a beszéd nála, és örökbefogadott baba, aki 4 hónapja van itthon, szóval biztosan futnak a fejében a traumák, szeressük bármennyire is a férjemmel).
A lényeg, hogy mit tehetnénk most, hogy könnyebben aludjon el? Olvastam az Eskimo Kids-ről, azt adhatom neki minden felügyelet nélkül? A gyermekorvost kérdeztem róla, de nem válaszolt. Önállósítsam magam?
Vagy van más praktikátok, ami elősegíthetné az alvást? Valamilyen tea vagy gyógybogyó?
Amúgy mellettünk alszik el, szóval nem hagyjuk magára, hogy oldja meg az elalvást. Majd egy szobában alszunk - ő kiságyban, én mellette egy ágyon. De van olyan is, hogy egész éjjel mellettem alszik.
Tudom, hogy másnak a gyereke ennél sokkal rosszabb alvó, szóval örülnöm kellene, hogy legalább ennyit alszik, de most mi ezzel küzdünk és ez is megvisel.
Szóval köszönöm, ha megosztjátok velem, hogy nektek mi vált be.
Ringatás (kézben vagy hordozóban), testkontaktus, énekelés, játékok lefektetése, demonstrálás nem vált be.
Ilyen praktikák tényleg nem segítenek.
Ami segít :
Napirend
Türelem, hisz örökbefogadott
Ebben a korban sok gyereknek vannak alvás problémái. Aki már rég ebben van, csöndes beletörödömséggel várja a végét, neked meg ez új és még nem hiszed el, hogy tényleg van az a helyzet, amikor ha megfeszülünk, sincs változás.
#19 Van pszichológus a TEGYESZ-nél, őt megkereshetjük bármikor, és ha nem fog javulni a helyzet a hétvége során, meg is fogjuk. A védőnőnek is írni fogok.
Mint írtam, a gyermekorvos segítségét kértem első körben, de ő nem válaszolt.
Amúgy pont örökbefogadó szülők írtak, hogy ajánlották nekik az Eskimo Kids-et, és jobban aludt tőle a gyermekük. A mi lányunk egyelőre tudtommal nem mutat elmaradást, idegrendszeri éretlenséget, de gondozatlan terhességből született, szóval ki tudja, lehet, mi is fogunk fejlesztésre járni. Olyan sorstárs anyukának javasolták az Eskimo Kids-et, akinek a gyermeke elmaradásokat mutatott. Mellékszál, hogy jobban is aludt tőle.
A kötekedőt otthon csesztetik, csak jól esik neki a mást oltani. Ne törődj vele.
Gyereknél minden átmeneti, minden valahogy megoldódik, és amit nem jövünk rá addig marha nehéz.
A kidset szedte ő is később, dackorszakra. 😀
nekunk is 16 hos, kislany
elso par honapjaban volt h hajnali 5-kor aludt el normalisan (jol olvastad), sose volt jo alvo, mindig az esti altatasnal megy a bohockodas h vegre elaludjon, utana meg meg par ora erejeig fel orankent kel.. utana mar van h 1-1,5 stb orat is alszik (visszaaltatas par perc cico)
par honapja volt rekordunk h 2.5 orat aludt egy huzamban ejszaka, orokre megjegyezzuk..
kizarolag anyatejes, kizarolag cicora alszik el, anyukaval egy agyban, kulon agyba rakni lehetetlen. barmi masra keptelenseg elaltatni.
napirend:
kb. 08:00 ebredes
kb. 13-16 kozt alvas vmikor, de max 2,5 orat
kb. 22:00-tol indul a bohockodas, altatas, vicc..
nappal jo a kedve amugy, nappali alvas is jo
gyerekorvost es vedonot segitsegul kerdezve annyit kaptunk egy mosoly melle h "minden kisbaba mas" - hát koszi! gy.orvosnak 30 ev tapasztalata van es ennyivel tudott segiteni..
ja es a legjobb h ez a bohockodas tonkretette a hazassagunkat.. kiraly
de jatszoteren hallottunk rosszabbat is
nem lesz sajnos kistesoja, felesegem nem akarja ezt meg egyszer eljatszani, pedig lehet h a masodik baba nem ilyen lenne
probalunk meg beszelni is a babaval h mi az alvas, h most alszunk (eljatszuk mellette h mi mar alszunk) de keves a sikerelmeny
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!