16 hónapos kislányunk nem alszik. Mit adhatnék neki?
16 hónapos, örökbefogadott kislányunk eddig szépen és sokat aludt 1-1 nehezebb napot leszámítva. De most már egy hete éjjel 11-ig fent van, pedig hulla fáradt. De nem akar aludni. Ha megpróbáljuk lefektetni, akkor sír és üvölt.
Azt most hagyjuk, hogy mi okozza nála a dolgot, ezer dolog lehet (fogzik, remélhetőleg hamarosan beindul a beszéd nála, és örökbefogadott baba, aki 4 hónapja van itthon, szóval biztosan futnak a fejében a traumák, szeressük bármennyire is a férjemmel).
A lényeg, hogy mit tehetnénk most, hogy könnyebben aludjon el? Olvastam az Eskimo Kids-ről, azt adhatom neki minden felügyelet nélkül? A gyermekorvost kérdeztem róla, de nem válaszolt. Önállósítsam magam?
Vagy van más praktikátok, ami elősegíthetné az alvást? Valamilyen tea vagy gyógybogyó?
Amúgy mellettünk alszik el, szóval nem hagyjuk magára, hogy oldja meg az elalvást. Majd egy szobában alszunk - ő kiságyban, én mellette egy ágyon. De van olyan is, hogy egész éjjel mellettem alszik.
Tudom, hogy másnak a gyereke ennél sokkal rosszabb alvó, szóval örülnöm kellene, hogy legalább ennyit alszik, de most mi ezzel küzdünk és ez is megvisel.
Szóval köszönöm, ha megosztjátok velem, hogy nektek mi vált be.
Ringatás (kézben vagy hordozóban), testkontaktus, énekelés, játékok lefektetése, demonstrálás nem vált be.
Na ácsi. Nem hülyéztelek le, helyette azt próbálom érzékeltetni, hogy egy 1 hetes kisebb alvás borulás miatt vagy kiakadva..
A legnagyobb jóindulattal sem tudom megérteni, bocs.
Mert ha egész éjjel fent lenne üvöltve, vagy 100x ébredne még megérteném, hogy kibuktál. De így nem 🤷♀️ hisz csak később alszik el.
15 hónapos a kislányom. Nem vagyok egyáltalán szakértő a témába inkább csak leírom nálunk mi van hátha. :)
Először is nyugodj meg ez egy olyan új helyzet amivel most talaloztatok először. Sok sok gyerek és szülő el át hasonlót.
Nálunk úgy tud este 9kor aludni menni ha előtte legalább 5,5-6 órát ébren van. Ez azt jelenti a gyakorlatban hogy legkésőbb 15kor ébresztő van a délutáni alvásbol. Olyan 12:30 körül szokott aludni menni. Viszont utána már egyáltalán nincs alvás (egyébként igénye sincs rá egyáltalán), de pl autóba simán be tudna aludni de ott meg nem hagyom elaludni. Ez függ attól is mikor kel reggel persze. Olyan 7-8 között szokott. Ha valami miatt később kel akkor ő is fel10-10 körül alszik el.
Tehát az biztos hogy a 18 órai alvás iszonyú korai neki. Azt ő meg egy 2. nappali alvasnak érzékeli, így nyilván nem lesz álmos este 8-9kor még és inkább bulizna. :) Szóval első körben inkább hagyd délután aludni 15ig nyugodtan alhat. Sőt sokszor mondják ha egy gyerek nappal nem alszik akkor éjjel is nehezen alszik el mert túlfarad
Egyébként érdemes pár napig vezetni a napirendjét. Abból sok ilyen turpisság kiderül. Én így így jöttem rá ezekre a kislányomnal.
A fogzásra használsz szereket esetleg ezeket közvetlenül alvás előtt add be neki hátha segít.
Napközben legyen sokat a levegőn, nem baj ha hideg van sok sok ruha aztán hadd szóljon. A friss levegő fárasztja őket.
#10 két napja 7-kor dőlt ki 10 percre. Akkor a férjem felkeltette, mondván, túl korai. Akkor is fent volt utána 11-ig.
Úgyhogy ma, mikor kidőlt 6-kor, gondoltuk alszik végre egy jót (elvégre napok óta nem aludt csak 9-10 órákat a 13-14 helyett), mondjuk reggel 7-ig, de nem jött be.
Van egyáltalán normális állandó napirendje?
Meg van az esti rutin?
Már réges rég nem alszik délután 3-4 után. A mostani megborulás előtt a délutáni alvás max. 2-ig tartott. Majd 8 körül aludt.
Most van, hogy 1/1:30-kor felkelt, és mégis fent van 11-ig. Hogy a fr.ncba lehet ébren egy ilyen kicsi gyerek 10 óra hosszat?
A napirend a megoldás, nem emlékszem már ennyi idősen hogy volt, de az enyémnek később 7kor volt a mélypont, akkor nyilván ovisan nem alattam, így átesett a holtponton es felpörgött a fáradságtól.
Ebben gondolkozzatok.
Az h 11kor alszik el, még nem ők arra, hogy te ennyire ki legyél merülve és igy6ki legyél borulva. Ezt inkább annak gondolom, hogy egyedül lettetek hagyva egy csomó új helyzettel és problémával. Az enyém éjjel nem aludt és én is kétségbe voltam esve, de ismertem minden rezdülését. Ti Nagyon kész helyzet elé lettetek állítva. Ebben ilyenkor milyen segítségre számíthat egy örökbe fogadó szülő?
Szerintem itt arról van szó, hogy inkább a sírás a borít ki.
Mi lenne ha elengednéd hogy 11kor fekszik le, és inkább nyugodt légkör legyen, fekszik amikor fekszik. Ha már sírás mentes az este, lehet kezdeni előbb lerakni.
Kitartás
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!