3 hónapos alvásborulás?
Itt olvastam róla először, hogy létezik ilyen. A fiam ma 3 hónapos. Eddig simán átaludta az éjszakát, nem evett, maximum hajnalban 4-5 körül kérte a cumit.
Most 2 éjszaka már kb.másfél-2 óránként nyüszög, oda kell adni neki a cumit, és alszik tovább. Nem kel fel, de mégis sokszor kell hozzá kelni. Nem fázik, nincs melege. Csak a cumi, és utána megint csend. Ez lehet ez a bizonyos 3 hónapos alvásborulás? Meddig tart?
Én úgy tudom, az 4 hónaposan van. 3 hónaposan növekedési ugrás van.
Az első gyerekemnél nem volt semmi borulás. Újszülött korától 2x kelt, 7 hónaptól csak 1x.
A második gyerekem 2-4 hós kora között átaludta az éjszakát. 9-11 órát ébredés nélkül. 4 hónaposan borult minden. Azt hittem, csak átmeneti. De lassan 1 éves és azóta is óránként kel. Ha 2-3 órát alszik egyben éjjel, az már egy naaaaagyon jó éjjelnek számít.
"4 hónapos alvási regresszió", amit az alvásciklus változása/érése okoz, 3-5 hónapos kor közt szokott jelentkezni, ha jelentkezik. Hogy milyen, meddig tart, babafüggő. Az én babámnál ez plusz 1-2 éjjeli ébredésként manifesztálódik. Rátesz egy lapáttal, hogy a mozgásfejlődése miatt iszonyú nehéz lett elaltatni őt. Pont kezdett önállóan elaludni, mikor megborult, most 1 órán keresztül kell ringtani. Ha ébren teszem le, össze-vissza forog, kúszik, és közben ordít.
Ez az állapot pár hétig tart általában, de hát ki tudja, van akinek aztán évekig nem alussza át az éjszakát a gyereke.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!