Kezdettől fogva külön szobában alvó babás anyukák! Nektek mik voltak a tapasztalataitok? Mennyire volt nehéz?
Szeptemberre várjuk első gyerekünket, ezért is kérdezném erről azokat a tapasztalt anyukákat, akiknél már az első naptól fogva a saját szobájában alszik a gyerek, és nem a szülői ágyban vagy babaöböllel kezdődtek az első hónapok. Nekünk alapvetően a külön szoba a tervünk (természetesen légzésfigyelővel és babaőrrel, illetve persze ha szükséges, alkalmanként vagy időszakonként, akkor áthozzuk ágyba, alszom vele, stb.), de érdekelnének mindenféle tapasztalatok. Mennyire volt sikeres a dolog? Mennyire volt nehéz, milyen sűrűn kellett átmenni? Mennyire befolyásolta a gyerek alvókáját a későbbiekben a különlét? Megbántátok?
Előre is köszönöm! 17hkm
Az én lányom most 20 hónapos, és soha, egyetlen egyszer sem aludt velünk egy szobában. Én sem aludtam mellette soha matracon.
Nem gondolom, hogy nálunk bármi jobb lett volna attól, ha ott vagyok mellette. Egyrészt az első pár hónapban iszonyú felületesen, nyöszörgősen aludt, így én nem tudtam volna nyugodtan aludni mellette, mert arra is felébredtem volna, amire nem kell. Másrészt kis, 55 nm-es lakásban élünk. Csak egy kis gardrób választja el az ő szobáját tőlünk. Mindent szinte azonnal meghallok, amit kell, bébiőr nélkül is. Pár másodperc alatt ott vagyunk, ha kell. Valamint, ő kezdetektől kapott lefejet anyatejet cumisüvegből, és tápszert is. Soha nem volt olyan éjjel sem, hogy csak szoptatom, és azzal jól lakik. Ilyen szempontból sem lett volna értelme mellette aludnom, mert mindenképp ki kellett mennem a konyhába az etetésekhez tápszert készíteni. A konyha meg pont a mi szobánkhoz van közelebb. Illetve nekünk csak egy gardróbunk van, a gyerekszoba, és a nappali, ahol mi is alszunk este. Ő már este 19.00 körül alszik. Ha velünk aludna, azután nekünk gyakorlatilag nem maradna kényelmes életterünk a lakásban.
Tehát sok minden befolyásolja ezt, amit nem lehet előre látni. Az én lányom amúgy most is rossz alvó, de nem gondolom, hogy ennek bármi köze van az együtt, vagy külön alváshoz. Ő a fogaival szenved meg nagyon, mert még mindig nincs kint az összes.
Én hosszú távról még nem tudok beszámolni,mert mi még csak
8 hetesek vagyunk. Az elején egy ágyban aludtunk ,mert nagyon rossz alvó volt és így könnyebbnek tűnt. Aztán mikor már kezdett hozzáedződni a kinti léthez kB 3 hetes korától jobb alvó lett és 3x kelt kB éjszaka. Aztán 6 hetesen úgy döntöttem átszoktatom a kiságyába a a saját szobájába. Egy fal választ csak el és nyitott ajtón keresztül látom is plusz persze ott a légzésfigyelő is. Na azóta egy álom az éjszaka...1x kel max és én is mélyebben alszom,jobban kialszom magam,mint mikor itt volt mellettem és minden kis rezzenésre felébredtem. A sírásra vagy hangosabb nyögdécselésre ígyis felkelek és orvosolni tudom a problémáját. Szóval egyelőre nálunk nagyon bejön a külön alvás bár egy picit hiányzik,de nap közben bepótoljuk a közelséget ❤️ 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!