Mi a legjobb a babának és a szülőknek, ha kezdettől külön szobában alszik vagy velünk egy szobában a kiságyban? Ha velünk lenne, amíg sokat szoptatom éjszaka, akkor utána nehezebb lesz átszoktatni őt a saját szobájába, mint kezdetektől oda szoktatni?
Első babámat várom, és ez a legnehezebb kérdés számomra a gyereknevelés terén. Sokan a külön szoba mellett vannak a kezdetektől, sokan pedig azt mondják, hogy jobb együtt.
Amellett vagyok inkább, hogy külön legyen, megszokja és megtanulja, hogy külön kis birodalma van, de mégis félek kicsit, hogy akár ő, akár mi hogy fogunk erre reagálni.
Próbálom nem azt nézni, hogy mi a kényelmesebb nekem, hiszen, ha minden jól megy, csak pár hétig fog sokszor kelni éjszaka. Utána egyre inkább átalussza az éjszakákat.
Attól tartok, hogy a babát zavarni fogja, ha mi még tévézünk a szobában, beszélgetünk, a férjem későn jár haza és mi a hálószobánkban töltjük utána az időt.
nekem, anyának és a babának szerintem a legjobb egy szobában aludni.
pl. az én babám szopizik - és remélem sokáig fog is - és éjjel 3-4x is felébred cicizni (korábban enni, most már csak pár kortyra, tehát inni) még így 6 hónaposan is, azért ezt nehéz lenne 2 szoba közt "ingázva" csinálni.
illetve fogzás, betegség vagy egyéb "felfordulás" miatt akár ennél többször is ébredhet, szóval jó, hogy ott vagyok közvetlen mellette.
mondjuk én nem a párommal alszom most így, hanem a babaszobába szivacson, ez ugye párkapcsolat miatt hátrány, de a gyereknek - és azért is előny, mert nem vagyok folyton fáradt, álmos, ugyanis éjjel van, hogy nem rakom már vissza, és félálomban tudom etetni, így összességében 8 órát alszom, és van este 2-3 órám magamra, páromra, amíg a gyerek alszik. nekem így tökéletes.
mondjuk hozzáteszem, kezd kinyílni a gyerek csipája, már vágja, ha nem vagyok ott, szóval lehet, előbb utóbb kell egy kis változtatás...
---------------------------------------
én az együtt alvás pártján vagyok, de biztosan tudnak a nem a gyerekkel együtt alvók is érveket felhozni.
minden esetre az első 4-5 hónapot együtt kellene töltened a kicsivel, akkor még olyan elveszett... aztán még időben kislisszolni egy szobából, szerintem ez a 6. hónap után már nehezebb, én már érzem a gyereken, hogy sokkal tudatosabb. de én szeretem a helyzetet úgy ahogy van én ezért nem próbálkozok "kiköltözni" mellőle :)
A férjemet nem szeretném elhanyagolni és a gyerek mögé helyezni teljesen. Köztünk nagyon szoros, mély kapcsolat van, nem tudnék nélküle aludni éjszaka.
Meg szeretném próbálni azt, hogy a mi kapcsolatunk olyan maradjon, mint eddig, kiegészülve a babánkkal.
Nem tudjátok átrendezni kicsit a lakást? Nálunk a mi ágyunk mellett van a gyerekágy, jóformán ki sem kell kelni éjjel az ágyból. Hajnalban már nem is teszem vissza, mellettem alszik. A háló és a nappali között nincs ajtó, mi a nappaliban vagyunk, miután a gyereket letettük aludni. TV halkan megy csak, nem zavarjuk. A házasélet meg nem a hálószobában történik. Nekünk ez így teljesen jó.
Egyébként az együtt alvó babák többször ébrednek éjszaka, és épp ezért kisebb a bölcsőhalál esélye. Fiunk 5 hónapos múlt, legalább egyszer minden éjjel ébredt eddig. Arra ne alapozz, hogy pár hét után átalussza az éjszakát, mert egyáltalán nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!