Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mi a legjobb a babának és a...

Mi a legjobb a babának és a szülőknek, ha kezdettől külön szobában alszik vagy velünk egy szobában a kiságyban? Ha velünk lenne, amíg sokat szoptatom éjszaka, akkor utána nehezebb lesz átszoktatni őt a saját szobájába, mint kezdetektől oda szoktatni?

Figyelt kérdés

Első babámat várom, és ez a legnehezebb kérdés számomra a gyereknevelés terén. Sokan a külön szoba mellett vannak a kezdetektől, sokan pedig azt mondják, hogy jobb együtt.

Amellett vagyok inkább, hogy külön legyen, megszokja és megtanulja, hogy külön kis birodalma van, de mégis félek kicsit, hogy akár ő, akár mi hogy fogunk erre reagálni.

2013. dec. 4. 18:58
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
59%

2 gyerekem van, mindegyiknél másképpen csináltam, így a tapasztalataim alapján azt mondom: KÜLÖN SZOBA, amennyiben lehetőségetek van rá!

Az első Fiam amikor megszületett el sem tudtam volna képzelni, hogy külön szobában legyen , pedig volt rá lehetőség. Velünk aludt egy szobában, de külön ágyban. Ez eleinte szuper volt, mert éjjel mikor sűrűn kelt cicizni akkor hamar ott voltam, megetettem és már aludtunk is tovább, mindenki a saját helyén. Csak aztán mikor már kezdett jobban aludni, igényeltük volna hogy ágyból tv-zünk a férjemmel pl. Ez nem ment mert a fény és a hang is zavarta a Fiamat. Oké, tévé iktatva. Aztán jött az, hogy kimászkáltunk wc-re. minnél nagyobb volt, annál jobban zavarta, már csaknem lábújjegyen közlekedtünk és az ágyban is alig mertünk megmozdulni, mert ráadásul ha Ő felkelt nagyon nehezen aludt vissza.

Aztán végül sikerült 14 hónaposan külön szobába szoktatni, 3 hétig tartott, ezalatt alig aludtam, de sikerült :)

A második Fiammal amikor terhes voltam, azt mondtam KÜLÖN SZOBA! Így is lett. Fényévekkel jobb :) Amikor felkelt éjjel, átmentem, cicizett és jöttem vissza a férjem mellé. Volt házaséletünk, el mertünk menni wc-re, tévéztünk ameddig akartunk, nem volt gond ha recsegett az ágy stb.

Teljesen mindegy volt hányszor kelt a Fiam, ott volt egy fotel, átmentem, elrendeztem és mentem vissza a helyemre.

Összehasonlítva sokkal nyugodtabban aludtam a második fiamnál, hiába volt külön szobában. Az első halk nyüsszenésére felébredtem és már ott voltam.

Hát Nálunk így volt. Ja, a nagy fiam 3,5 éves- Ő 18hós kora óta alussza át az éjjeleket. A Kicsi Fiam 14 hós még mindig felkel éjjel :P

2013. dec. 9. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!