Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Megfázna így a babám éjszaka?

Megfázna így a babám éjszaka?

Figyelt kérdés
7 hónapos a kisfiam, eddig betakartam a kis takarójával éjszaka, de az utóbbi napokban rengeteget forgolódik éjszaka, állandóan kitakarózik. Ujjatlan body, lábfej nélküli pizsama + takaróval aludt eddig. Hálózsákot próbáltam de nem tűri meg, gondolom nem tud benne mozogni, illetve melege is volt benne (2.5 tog). Arra gondoltam, hogy erre az öltözetre (ujjatlan body+lábfej nélküli pizsama) adok még egy lábfejes pizsit és nem takarom be. Ez így sok lenne neki? Én hosszú pizsamában alszok és simán elviselem a paplant magamon. 22-23 fok van bent általában, nem fázós baba.
2022. febr. 12. 23:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A mi kislányunk szobájában is 23 fok körül van, takaró kizárt, ezért van rajta egy ujjatlan body + egy Cseppkés warmkeeper pizsama (elég meleg ahhoz, hogy ne kelljen a takaró, de nem izzad benne) + egy vékony zokni.

Ha az ujjatlan body helyett pl. hosszú ujjú body lenne + egy meleg rugdalózó típusú pizsama? Vannak olyan rugik, amik belül olyan kis bolyhosak.

És így nem kellene 3 réteget ráadni, abban is elég nehézkes

mozgás. Csak egy ötlet.

2022. febr. 12. 23:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne adj rá plusz egy réteget. Nálunk is kb 22-23 fok van, ujjatlan body, hosszuujjú lábfejnélküli rugi. Ennyi. Igaz, 2 éves lesz, de 7 hónaposan is ugyanígy aludt. Takarója van. Hol maga aká rakja, hol rajtamarad. Az egészséges pihentető alvás amúgy is "hidegben" van.
2022. febr. 12. 23:28
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
22-3 fokban én soknak találom, amit írsz.
2022. febr. 12. 23:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki hogy adsz egy nagyon laza pamut zoknit a lábára, sok lesz még erre a szettre egy újabb pizsama. Kislányom 2 éves, takaró nélkül alszik, de a lábfej nélküli pizsamához mindig kér egy zoknit, pedig 24 fok körül van a szobában.
2022. febr. 13. 00:43
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálunk 19-22 fokig szokott lenni, csak egy rugi van rajta, mert ha bármi mást ráadok csurom víz lesz 19 fokban is, vékony takaró amit lemocorog.

19 fokban vastagabb takaróval takarom be, vagy rajtamarad vagy nem, ha 22 fok van véknyabbal, de azt lerugja 2.5 éves.

Mikor kissebb volt hálózsák volt, de az alvás közbe adtam rá, mert nagyon izzadt amíg elalszik a sok mocorgástól.

2022. febr. 13. 08:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Ezzel én is mindig gondban vagyok. Én majd megfagyok éjjel, de nem kapcsolom be a fűtést mert a gyerek szobája alatt fut pár cső és nagyon bemelegíti a szobáját. Most jelenleg 20 fokban úgy alszik mint akit fejbevágtak, de 22-23 fokban folyton felkel.

Mivel én fázok, qggódok így betakargatom, az én labam hideg vastag takaró alatt neki meg tüzel a kis teste.

2022. febr. 13. 09:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!