Éreztétek már úgy, hogy kifutnátok a vilagbol?
Teljesen normalis, hogy igy erzel. Enis kivoltam a nemalvastol, orankenti kelesektol. Mentalisan nagyon megviselt. Napkozben apuka/nagyszulo segitsen, te meh dolj le aludni.
Mennyi idos?
Amíg ilyen kicsi volt, azt csináltuk, hogy éjfélig fent maradt a férjem, így este 8-tól éjfélig tudtam aludni. Utána ő aludt el, és én mentem a babához, ha kellett.
Azt viszont hozzáteszem, hogy végül tápszeres lett, és én sosem voltam híve az iszsz-nek, szóval nappal ötször evett három óránként, éjszaka egyszer, öt hós kora óta már csak nappal.
Négy hós korában sokszor romlik a babák alvása, nálunk is így volt, de ahogy elkezdődött a mászás, teljesen jó lett, hónapok óta átalussza az éjszakát. Úgyhogy van remény, hogy nálatok is jobb lesz!
Addig pedig segítsen be a férjed is. Hétvégén igazán vihet egy éjszakát. Tudom, az ő melleiben nincs kaja, de tudsz lefejni tejet, próbálja azt adni neki, és altassa vissza. Még ha nem is sikerül elsőre, előbb-utóbb csak összejön, ha igazán odateszi magát.
Amikor a nagyobbik lányom baba volt, annyira fáradt és kimerült voltam, hogy amíg játszott mellettem, elaludtam a földön. Még szerencse, hogy csak pár percre, de egyedül voltam, nem is tudom, mi lett volna, ha jobban bealszom. Nem minden pontja volt a lakásnak bababiztos, ő meg már el tudott mászni bárhova.
Ezzel sokan vannak így...a nem alvás engem is kicsinált, a fèrjemet mèg inkább. Közölte is hogy ő ezt mégegyszer nem fogja végig csinálni... pedig csak az első két hónap volt ilyen rohadt nehéz vele, azóta lekopogom alszik éjjel. Volt hogy hajnal ötig fent voltunk mert a baba 10 percenként sírt.
Én is sírtam a fáradtságtól meg olyanokat mondtam hogy én ezt nem csinálom tovább, vigyèk innen el a babát. Úgy tekintettem rá mint aki megakadályozza hogy aludhassak. Szörnyű érzés volt, iszonyú bűntudatot éreztem emiatt...
És az a legfurcsább hogy bennem az van hogy szeretnék még egy babát.
De ezek miatt félek is tőle.
nagyon sajnallak kerdezo. tudom hogy szornyen hangzik de tudtad/tudtatok ti hogy USA ban abban a lagerban ahol meg mindig tartanak fogva politikaiakat az alvasmegvonassal mar jonehany embert oltek meg? a szervezet kulonfele keppen reagal, kepes az anya pszichozis allapotba kerulni ami nem a szules utani depresszio hanem egy sulyos mentalis betegseg, ilyenkor fordul elo hogy az anya magaban es vagy a gy erekbben is kart tesz es errol meg csak nem is tehet.
azt hiszem a ferjedet valahogyan bele kell vonni hogy segitsen neked ha mar egyszer "altatjatok " a gyereket. en meg mas modszerrel neveltem ha nem volt baja ehes se volt akkor leordithatta a fejet akkor se vettem fel. ha mar mindent probaltatok talan megerne egy probat ez is. az enyem kb 1 het utan mar csak nyekergett aztan nem sirt ejjel ugyhogy lehetett tovabb aludni. Muszaj lenne hogy legalabb 2 napig tudj aludni 6-8 orat egyfolytaban mielott teljesen kikeszulsz. es nem itellek el egyaltalan hogy ugy erzed minek is szultel. Ha en latom elore anno a gyerekneveles buktatojat es csodjeit soha nem szultem volna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!