A 4,5 hónapos fiunk csak köztünk tud aludni. Hogy szoktassam át a kiságyba?
Sokakhoz hasonlóan én is azt terveztem, hogy első naptól kezdve a kiságyában fog aludni - ami jelenleg a mi szobánkban van -, de körülbelül 3 hetes korára kikészültem a sok éjszakázástól fizikailag és hagytam, hogy köztünk aludjon. Így nyugodtabban aludt, nem volt fent 3x1,5 órát éjszaka...
De igazából ezt csak ideiglenes megoldásnak terveztem és többször próbáltam azóta az ágyába szoktatokni, eredménytelenül...Mikor elalszik, le tudom tenni a kiságyba, de 1 óra múlva ordítva ébred. Visszaaltatom, és egy óra múlva megint ordít a kiságyban :/
Egyszerűen óránként felkel, ha az ágyába teszem, amit nem lehet bírni fizikailag :/
Ez nem egy lista, csak idővel lehet hallani miért sír és persze nem egyből atdobom a kiságyba... de az agy 4 hónaposan kezdi elváladztani a nappalt az éjszakától, épp ezért kicsivel előtte már érdemes nappal beengedni a napfényt és zajongani ( nem szabad kussban ülni szoknia kell a nappali zajt) és nappal nem algat a bölcsőben , éjszaka viszont már csendesebbé kell tenni mindent és sötétebbé kell tenni a szobát, így kialakul egy jobb alvás és ha EZ megvan jöhet a kiságyba szoktatás.
Igenis várom hogy megszülessen mert fáj ha bent mozog, a kezeim annyira begyulladtak mintha tűkkel lenne tele, aranyerem van és már ülni sem tudok, mindenem fáj tetejébe cukros lettem szóval igen nem élvezem, hogy a pocakomban van...
De tudom ezek a tünetek a szülés után hálistennek eltunnek.
De ti éljetek a rózsaszín babavilágban( kétlem hogy így van csak ide írjátok ki hogy minden happy) ahol minden pillanat egy csoda, sőt már az ultrahangon is rátok mosolyog, sőt sem a terhesség nem volt fájdalmas, sem a szülés és sorolhatnám. Szeretem a babát, de realista vagyok, ez van. Persze hogy sír de csak mert neki is meg kell szoknia, hogy egyedül alszik, ehhez meg idő és kitartás kell ha nem akartok az ágya szélén ülve várni, hogy elaludjon...
De ki írta, hogy minden happy? Szegény te...amiket írsz, fele se igaz. Hol olvasod ezeket?
Nekem pl aranyerem pont, hogy szülés után lett. Szóval igen cáfolom amiket írsz. Hülyeségek. De tudod mit? Leírom a legidegesítőbb mondást: "Majd meglátod!!"
Nekem ezek várandósság alatt jöttek ki és minden orvos széttárta a kezét, hogy szülés után elmúlik. Képzeld drága a terhesség alatti székrekedés okozhat aranyeret, persze van akinek már a várandósság közepén, van akinek végén és van akinek utána jön ki, így elhiszem hogy neked utána lett az erőlködéstől. Tudom ha nem a te véleményeddel egyező akkor fele sem igaz, de akkor téved a nőgyógyászom, a terhesgondozó orvosom és a reumatológus és a diabetológusom is XD...
Én érdekes módon én elhittem itt minden választ akkor is ha nem értek vele egyet, szóval ez max téged minősít.
Nem vagyok a drágád!
Úgy érzem kezdesz lehúzni a szintedre, szóval rádhagyom.
További szép terhességet és örömtelibb életet neked!
Azért neveztem így, mert számomra degradáló, hogy csak azért nem lehet igaz amit írok, mert önnel ez nem történt meg és ez a kijelentés nem tükröz ertelmesseget,ha ez bántó és nyers akkor csak azt irhatom hogy ugyanolyan bántót adtam vissza amit kaptam.
Ellenben önnel én elhittem, hogy magánál ezek nem fordultak elő, ahogy nekem nem volt hányingerem terhesség alatt mégsem jelentem ki hogy akkor másnál sem lehet rosszullét, szóval én pont hogy nem rántottam le a magam szintjére,mert nem vagyok ilyen rosszindulatú max realista, de elhiszem hogy ez másnak bántó lehet.
Nem tudom ki írta, hogy ettől magáznod kellene. 😅
Azt írtad: "De tudom ezek a tünetek a szülés után hálistennek eltunnek." És én erre reagáltam, hogy ezt cáfolom. Azt hiszem az értő olvasást nem ártana gyakorolnod. Köszönöm szépen egyébként a felvilágosítást amúgy. Olyan tájékozatlan vagyok nyilván, hogy nem tudom, hogy terhesség illetve szülés alatt mi is zajlik egy kismama testében. Persze..
Azt is írtad, hogy elhiszel minden választ, mégis beleálltál a legtöbbe.
Vannak dolgok az életben, amiket míg nem tapasztalsz, addig f.ngod sincs róluk igazán. A gyereknevelés pont ilyen. Én is marhára tudtam mondani még terhesség alatt is, hogy így lesz és így nem.. Aztán jön egy gyermek, aki felülír mindent. Mert ahogy megszületik (bár szerintem már előtte is) az ő szükségletei a legfontosabbak. Neki Te vagy a minden. És az a legnehezebb (szerintem), hogy emellett a te szükségleteid is majd' ugyanolyan fontosak, emiatt kell találni egy arany középutat. Ami számomra nem az, hogy órákig hagyom sírni, mert nincs KEDVEM ülni a kiságy mellett.
Azt is írtam, hogy hagyjuk rá ezt az értelmetlen oda vissza dobálózást. Biztos van még mire kellő figyelmet fordítanod mielőtt megszületik a gyermeked, és szerencsére nekem is van értelmesebb dolgom ennél.
Nem úgy kell elképzelni hogy csak eldobom egyből húsz percre, napokig csak 2 perc után nézel be, aztán megint napokig 4 perc és így tovább. Fokozatos leszoktatásról van szó, így nem lesz trauma.
A szakirodalommal nevelt mai gyerekek meg hát érdekes személyiségek, anyukám tanár és minden évben egyre nehezebb tanítani a gyerekeket, mert a mai liberális nevelés miatt nincs otthon olyan hogy fegyelem és itt nem túlzok. Egyik gyerek elmesélte részletesen hogy miképp fogja kinyírni a dadát(elég durva részletekkel), eszméletlen milyen gyerekek vannak ma és az anyukája elismert gyerekpszichológus XD
Amúgy én csak leírtam a véleményem én egy percig sem fikáztam a kérdezőt és módszerét,sőt utaltam refluxra stb. csak egyes kényes kismamák azt hitték a válaszom nekik szól és unalmukban átcsaptak fotelharcosba... a kérdező és a többiek úgy nevelnek ahogy szeretnének és én is így fogok tenni, ennyi és pont. Így is úgy is valamit elfogunk rontani mert tökéletes nevelés nincs.
Azt írod, hogy a szakirodalommal nevelt gyerekek milyen el.seszettek, pedig fullra te akarod aszerint nevelni a tied. Ok... Kicsit gondok vannak a toronyban hahó!!
Nem fikáztad a kérdező módszerét? Nyugati új baromság és újkeletű hülyeség..én ilyeneket is láttam az írásaidban.
Érdekes ellentmondások vannak benned meg kell hagyni. Kicsit nyugtasd le magad, jógázz mondjuk, nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!