Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért nem tudjuk elaltatni?

Miért nem tudjuk elaltatni?

Figyelt kérdés
3 hetes a babánk és egyszerűen egyre nehezebben alszik el napközben. Délelőtt még nagy nehezen elalszik, ilyenkor megyünk sétálni. Ott alszik 2-3 órát. Aztán délután nem akar elaludni. Nyűgös, üvölt egy idő után, látszik, hogy fáradt. Tegnap volt a legrosszabb eddig, 1 órát aludt egész délután. Ilyenkor már csak este alszik el, 9 körül, akkor is csak akkor, ha már mi is alszunk. Szopizik, eddig cicin mindig elaludt, de már sokszor azon sem. Kézben elkezdett viszonylag elaudni, de már úgy sem akar a legtöbbször. Babakocsiban csak akkor alszik el, ha már nagyon félálomban van, de van, hogy akkor sem. Adamo hintát is próbáltuk. Különböző tartásokat, éneklünk, így mozgunk vele, úgy mozgunk. Semmi sem működik. Ha elalszik, akkor is alszik sokszor 5-10 percet és felkel. A hasa szokott fájni, de azt már látjuk, ha az a baj és sokszor nem. Hulla fáradt, de nem alszik el. Valószínűleg túlfárad, de nem tudjuk elaltatni. Mit csinalunk rosszul? Férjemnél sokszor még jobban elvan, de azt érzem nálam kevésbé. Ettől persze még szar anyának is érzem magam. Mitől lehet ez, vagy nálatok mi vált be erre? Mit tudunk még kipróbálni?
2021. aug. 17. 19:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én leírom neked, hogy nálunk mi volt, amikor a lányom 3 hetes volt. Sokat sírt, keveset aludt, már nagyon ki voltunk merülve mindannyian.

Aztán jött az én cuki tündéri 3 gyerekes védőnőm, és mutatott egy trükköt. A lányomat viszonylag szorosan (de persze finoman) bebugyolalta egy vékony pledbe, úgy, hogy a kezeit is! És így tettük le aludni. Így egész jókat aludt, nyugodtan.

A bebugyolalas miatt olyan volt neki, mintha meg az anyamehben lenne, a kis kezeivel nem kalimpalt (amire sokszor felebredt, hogy kapalozott a kezeivel, az megszunt), és szépen elaludt.

Nálunk ez bevált... Persze túl sokáig nem lehet csinálni, asszem olyan 6 hetes koráig működött csak. Utána már hason aludt és kellett semmi trükk.

Próbáld ki ezt a módszert, vagy kérdezd meg a te védőnődtol, hogy ő mit szól ehhez.

2021. aug. 17. 19:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbáljuk ma.
2021. aug. 17. 20:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát igazán nincs mit. Annyit azért tudni kell, hogy akkor nem működik, amikor igazán baja van a babának, fáj valami, stb.. De a nyugtalan alvást nagyon szépen nyugodttá tette, amikor a kicsi olyan "egyedül vagyok" érzése volt, és épp nem tudtam kézben tartani azért, hogy aludjon, akkor mindig működött. Kitartás.
2021. aug. 17. 20:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
erről készült 1 könyv .De már nem emlékszek rá nem mostanában olvastam.4trimeszter a doki együttesen írta a fehérzajt a bugyolálást cicit ,oldalra tenni és kicsit ringatni. Mondjuk ezt nem csak kifejezetten alvásra ,hanem megnyugtatásra. Az én fiaim is így aludtak .De extra csodát ne várj .Van olyan baba aki alszik van akivel meg küzdeni kell.
2021. aug. 17. 20:52
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Megpròbàlhatod magadra kötni ès sètàlni vele. A testközelsèg ès a ritmusos ringatas megnyugtathatja.
2021. aug. 17. 21:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még egyenlőre nincs hordozókendőm, de már rendeltem. Egyébként olyan pózban szeret kézben lenni, amilyenben a hordozókendőben van, úgyhogy az lehet, hogy jó lesz. Legalább a kezünk szabad lesz. Ma eddig szépen alszik. Elég butaság, de eddig néha ment a tv, ma meg egyáltalán nem kapcsoltam be direkt. Lehet, hogy annak a hangja zavarta. Bár altatásnál levettem a hangot, de attól még lehet, hogy túl sok inger volt neki. Na majd meglátjuk, ez segít-e az alvásban.
2021. aug. 18. 15:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!