Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan szoktassam le róla?

Hogyan szoktassam le róla?

Figyelt kérdés
9 hónapos kislányom csak a hasamon hajlandó elaludni. Ha elalszik és lerakom 5 perc múlva fel is ébred. Ha rajtam alszik képes aludni több mint egy órát is akár. Tudom hogy én rontottam el. Örülnék neki ha valamilyen módon leszokna erről mert ilyenkor tudnám cs a dolgom. Minden segítséget köszönök!

#altatás #Fel ébred
2021. máj. 27. 12:32
 1/3 anonim ***** válasza:
78%

Nem, nem te rontottad el. Vannak babák,akik a nappali, felszínesebb alvásukhoz testkontaktust igényelnek. Az alvás idegrendszeri érés függvénye.

Amit tudok tanácsolni,hogy csend és sötét legyen a szoba, ahol altatod és igyekezz mindig ugyanott altatni. ( nem nem kell babakocsiban tudni aludnia egy ennyi idősnek, mert nyílik az értelme és az alváshoz ingerszegeny környezet kell)

Próbálhatod átszoktatni arra,hogy ketten, egymás mellett fekve és simogatva aludjon el, hátha beválik.Eddig ringattad és szoptattad is vagy a hasadon aludt el simán?

Azt tudnod kell, hogy teljesen természetes igény egy 9 hónapos részéről, hogy igényel téged az alváshoz. Az elrontás nem itt kezdődik. Kb 1,5-2 éves korra érnek meg arra,hogy elkezdenék egyedül aludni.

2021. máj. 27. 13:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Ringatva alszik el a hasamon. Tápszeres baba. Köszönöm a tanácsot, nagyon hasznos volt.
2021. máj. 27. 14:10
 3/3 anonim ***** válasza:
86%
Elsővel én is egyetértek, próbálhatod neked kényelmesebb mód felé terelni, pl. mellébújni, de a jóéjtpuszi és kijövök c. történet még odébb van - de hidd el, eljön az is magától, amikor megérik rá.
2021. máj. 27. 14:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!