Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Minden anyuka használ.cumit...

Minden anyuka használ.cumit vagy jobb cumi nélkül az élet kisbabával?

Figyelt kérdés
Hogyan kötitek le helyette?

2021. febr. 9. 16:59
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
66%

Én magam sokkal kellemetlenebbnek éreztem volna szoptatni a másfél éves rohangáló gyerekemet, mint cumit adni neki.

De mivel ma ez nem népszerű felfogás, úgy látom pont ez a cumi a szájában ami látható pecsétje ennek. Meg az anonim válaszokban is hányan mentegetoznek h de szoptatja is.

Pedig szerintem az ajánlásban is az van, hogy az anyának és babának is jó legyen.

2021. febr. 10. 07:11
 32/36 anonim ***** válasza:
49%

"Én magam sokkal kellemetlenebbnek éreztem volna szoptatni a másfél éves rohangáló gyerekemet, mint cumit adni neki.

Ezzel csak az a baj, hogy a szoptatás etetés is.

Egy ekkora gyerek többnyire még kap tápszert vagy tejitalt, ha tápszeres. Miért ne kaphatna a másik anyatejet?

Nyilván NEM nyilvánosan, de ez nem is jellemző. Ekkora gyereket mellen cumiztatni se szoktak nyilvánosan, míg cumizni igen.

2021. febr. 10. 08:23
 33/36 anonim ***** válasza:
83%

Nyilvánosan cumiztatni igen, ezen kicsit mosolyogtam, hiszen "nyilvánosan" hord pelenkát is, ami szintén dedos, vagy nem tudom végül mi a cumival más emberek baja.

Persze nem ekvivalens a két dolog, mégis valahogy a gyerek

orális kielegulesevel kapcsolatos.

Egyébként másfél évesen iszik másfél deci tejet ossz-vissz a fiam, tehát a fő tápláléka rég más, de engem nem zavar ha valaki tovább szoptatja a gyereket, csak ne legyen kötelező :)

Egyébként az én gyerekem ha nincs cumi akkor megy rá az ujjára... És hát ez terepen annyira nem nyerő. Mégis mindig kérdezgetik a fiamtol "miért nem veszed ki azt a csúnya cumit?" (Egyébként élőben soha nem más kisgyerekesek)

Jó persze nem szoktam magam izgatni túlzottan, csak tényleg nem értem miért szúr szemet. Ugyanúgy a "babás időszak" tartozéka mint a pelenka meg az alvós nyunyoka meg a füles sapka meg a foltos terdu nadrág :D

2021. febr. 10. 09:32
 34/36 anonim ***** válasza:
22%
24-es, nem a te helyzetedre gondoltam, az teljesen érthető, Inkább az zavar, hogy épp hogy megszületett, és már tolják is a szájába a cumit.
2021. febr. 10. 10:48
 35/36 anonim ***** válasza:
23-as voltam
2021. febr. 10. 10:48
 36/36 anonim ***** válasza:

Nappal max a kocsiban kap cumit, de otthon, ébrenléti időben soha. Abból alakul ki véleményem szerint egy számomra értelmezhetetlen és elkeserítő szokás, mikor a 2-3-4 évesnek még mindig cumi van a szájában non-stop, azzal játszik, azzal beszél... Elvenni meg nem lehet.

Egy szó mint száz, én csak altatáshoz adok neki. Iszsz volt kicsinek, de cumit 1-2 hónapos korától használunk. Nagyon ellene voltam, de most már örülök, hogy van. Férjem vagy a babysitter is tudja altatni. Van már hogy éjszaka saját magát nyugtatja meg vele. 1 éves lesz mindjárt.

2021. febr. 12. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!