Minden anyuka használ.cumit vagy jobb cumi nélkül az élet kisbabával?
Én magam sokkal kellemetlenebbnek éreztem volna szoptatni a másfél éves rohangáló gyerekemet, mint cumit adni neki.
De mivel ma ez nem népszerű felfogás, úgy látom pont ez a cumi a szájában ami látható pecsétje ennek. Meg az anonim válaszokban is hányan mentegetoznek h de szoptatja is.
Pedig szerintem az ajánlásban is az van, hogy az anyának és babának is jó legyen.
"Én magam sokkal kellemetlenebbnek éreztem volna szoptatni a másfél éves rohangáló gyerekemet, mint cumit adni neki.
Ezzel csak az a baj, hogy a szoptatás etetés is.
Egy ekkora gyerek többnyire még kap tápszert vagy tejitalt, ha tápszeres. Miért ne kaphatna a másik anyatejet?
Nyilván NEM nyilvánosan, de ez nem is jellemző. Ekkora gyereket mellen cumiztatni se szoktak nyilvánosan, míg cumizni igen.
Nyilvánosan cumiztatni igen, ezen kicsit mosolyogtam, hiszen "nyilvánosan" hord pelenkát is, ami szintén dedos, vagy nem tudom végül mi a cumival más emberek baja.
Persze nem ekvivalens a két dolog, mégis valahogy a gyerek
orális kielegulesevel kapcsolatos.
Egyébként másfél évesen iszik másfél deci tejet ossz-vissz a fiam, tehát a fő tápláléka rég más, de engem nem zavar ha valaki tovább szoptatja a gyereket, csak ne legyen kötelező :)
Egyébként az én gyerekem ha nincs cumi akkor megy rá az ujjára... És hát ez terepen annyira nem nyerő. Mégis mindig kérdezgetik a fiamtol "miért nem veszed ki azt a csúnya cumit?" (Egyébként élőben soha nem más kisgyerekesek)
Jó persze nem szoktam magam izgatni túlzottan, csak tényleg nem értem miért szúr szemet. Ugyanúgy a "babás időszak" tartozéka mint a pelenka meg az alvós nyunyoka meg a füles sapka meg a foltos terdu nadrág :D
Nappal max a kocsiban kap cumit, de otthon, ébrenléti időben soha. Abból alakul ki véleményem szerint egy számomra értelmezhetetlen és elkeserítő szokás, mikor a 2-3-4 évesnek még mindig cumi van a szájában non-stop, azzal játszik, azzal beszél... Elvenni meg nem lehet.
Egy szó mint száz, én csak altatáshoz adok neki. Iszsz volt kicsinek, de cumit 1-2 hónapos korától használunk. Nagyon ellene voltam, de most már örülök, hogy van. Férjem vagy a babysitter is tudja altatni. Van már hogy éjszaka saját magát nyugtatja meg vele. 1 éves lesz mindjárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!