Én sosem használtam cumit. Anyukám próbálgatta párszor, mikor vigyázott rá, de nem kellett neki. Én eleve nem akartam, mert a nővérem lányának még 3 évesen is sokszor ott lógott a szájában, és mikor kisebb volt, akkor is sokszor azzal nyugtatták le, nekem ez egy kicsit olyan bedugjuk a gyerek száját dolog volt. Nem biztos, hogy jobb az élet nélküle, van gyerek, akit nagyon megnyugtat, ott biztos jól jön. Nekünk nem hiányzott, még cumisüveget sem használtunk.
2021. febr. 9. 17:09
2/36 anonim válasza:
Egyik gyerekem sem igényelte a cumit. 1-2x odaadtuk nekik, de kiköpték, így nem erőltettük.
Előnye, hogy nem kell leszoktatni róla.
Hátránya, hogy elkezdheti az ujját szopni, amiről nehezebb leszoktatni, mert azt nem tudod elvenni. Nálunk szerencsére nem szokott rá erre.
2021. febr. 9. 17:17
3/36 A kérdező kommentje:
7 hete amiota megszuletett nem haszanlok nem is akartam de 2 napja visit es semmi sem jo neki... elegem van elfogyott az osszes turelmem... sehogy nem lehet lenyugtatni
2021. febr. 9. 17:23
4/36 anonim válasza:
Első kislányom nagyon cumis volt, most a második kislányom ritkán fogadja el. Nekem tápszeres és éjszaka adom oda főleg amíg ki megyek csinálni a tápszert és nem veri fel az egész családot amíg sír. Nappal nem cumizik, akkor valahogy nem kell neki.
2021. febr. 9. 17:23
5/36 anonim válasza:
El se fogadta. Próbáld ki nyugodtan, én is adtam neki, kiköpte.
2021. febr. 9. 17:28
6/36 anonim válasza:
4-ből egy kapott, ő is csak mert szívbeteg és nem mehetett a pulzusa egy adott szintnél feljebb.
2021. febr. 9. 17:29
7/36 anonim válasza:
Első gyerek akkor kapott, amikor el kellett választanom 2 hónaposan. Azért adtam mert a komfortszopit nagyon igényelte és nem akartam, hogy inkább az ujját találja meg (családi rossz példa miatt).
Második iszisz anyatejes, nem igényelt plusz eszközt, a keze se kellett.
2021. febr. 9. 17:41
8/36 anonim válasza:
A fiam nem volt cumis, ő az ujját szopta. Most a kislányom cumizik (5 hónapos), de leginkább csak alváshoz, nagy ritkán akkor, ha nyűgösebb.
2021. febr. 9. 17:44
9/36 anonim válasza:
"Én eleve nem akartam, mert a nővérem lányának még 3 évesen is sokszor ott lógott a szájában, és mikor kisebb volt, akkor is sokszor azzal nyugtatták le, nekem ez egy kicsit olyan bedugjuk a gyerek száját dolog volt."
A sok iszsz babával nem ezt csinálják? Csak cumi helyett cicit tömnek a szájába.
2021. febr. 9. 17:47
10/36 anonim válasza:
"A sok iszsz babával nem ezt csinálják? Csak cumi helyett cicit tömnek a szájába."
3 évesen, 9-es?
Nem tudom, de én több ovist látok cumival a szájában rohangálni, mint az anyja mellével.... (utóbbira soha nem láttam még példát, de még 2 évesnél sem).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!