Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Akinek 1,5 éves korára már...

Akinek 1,5 éves korára már nem aludt napközben a gyereke?

Figyelt kérdés
Már jó ideje csak 1szer alszik. Újabban max egy órát. Este pedig alig lehet elaltatni. Nem merem megpróbálni, hogy ne aludjon, mert ha később elalszik akkor még jobban szívok este. Lehet hogy már elhagyná? Nem korai?
2021. jan. 14. 13:28
 1/8 anonim ***** válasza:
54%

Én a 2 evesemet 13 körül rakom le, és kB 1,5-2 órát alszik. Este 20kor fürdés, és max 21kor elalszik. Szerintem szoktatás kérdése. Nálunk is volt hogy próbálkozott este kitolni az időt, de nem hagytam. Akkor is a szobájában voltunk, és nem működtem közre, (hogy ő szomjas, pisi, kaki, éhes... stb.) az idohuzasaban. Nem beszéltem hozza,max.johet az ölembe egy kis ringatasra, vagy ha fekszik az agyában simogatom ennyi.

A délutáni alvás al is Be próbálkozott, volt hogy 1,5 órát ordított. Akkor sem hagytam magam. Ugyh rakott, velem nem bír. Muszáj aludnia, mert én este nem vagyok hajlandó kinlodni vele, és hallgatni a fáradtságatol való hisztit, mert ő nem akar aludni. Kitartást, és legyél következetes.

2021. jan. 14. 13:37
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
22 hónapos a lanyom, másfél éves kora óta nem alszik napkozben. Eleinte erőltettem, de nem volt célravezető, csak a harc volt belőle. De mivel este nem nyűgös, ezért most már nem is próbálkozom vele. 20 órakor lefektetem, atalussza az éjszakát, reggel 7 és 8 között ébred. Viszont ebéd után én szoktam pihenni (hamarosan szülök), addig ő csendesen játszik mellettem.
2021. jan. 14. 14:17
 3/8 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem ne add fel. Lehet csak időszakos, akár a beszedfejlodes miatt.

Nálunk járás indulaskor is volt olyan időszak, hogy egyszerűen nem tudott ellazulni.

De az én véleményem, hogy kell az alvás, pont ezért, mert az idegrendszerük még nem elég érett, túlfaradnak.

Sötetitsd be a szobát és feküdj le te is mellé.

Vagy nem tudom miket próbáltál eddig, azt nem írtad.

2021. jan. 14. 14:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Sötét, csendes szoba, összebújás, ha felébred próbálom még vissza altatni. De próbáltam mesélni, énekelni, simogatni.....stb. szerintem már mindent😞
2021. jan. 14. 14:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezt én is próbáltam, sajna hasztalan. 2es voltam.
2021. jan. 14. 15:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem 1,5 évesen már nem aludt a legkisebbem. Cserében este fél 8-kor bedőlt az ágyba és aludt reggelig.
2021. jan. 14. 18:34
 7/8 anonim ***** válasza:
A fiam 1,5 éves korától nem aludt du. Így is aig tudtuk "lelőni" este, mert simán fent volt akár 11ig is. Hiába fektettem le fél9- 9kor, 2-3 órákat ültem mellette és meséltem, énekeltem. Nem volt álmos, valahogy neki ilyen kicsi az alvásigénye. Reggel 7kor kelt.
2021. jan. 14. 21:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Nagyjából 20 hónapos kora óta nem alszik délután. Hiába ébresztettem korábban, akkor is esetleg délután 5-6 körül aludt volna már, azt pedig nem engedtem mivel akkor hajnalig nem aludt volna. Így este 9 körül elalszik és reggel 10 körül ébred. Hiába ébresztem 6-7kor akkor csak nyűglődik de akkor sem alszik.

Szerintem próbáld meg nem lefektetni és kiderül 🤷‍♀️

Amúgy meg igen, kellene aludni még nekik de tudod ők nem olvasták 😅

2021. jan. 14. 23:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!