Akinek 1,5 éves korára már nem aludt napközben a gyereke?

Én a 2 evesemet 13 körül rakom le, és kB 1,5-2 órát alszik. Este 20kor fürdés, és max 21kor elalszik. Szerintem szoktatás kérdése. Nálunk is volt hogy próbálkozott este kitolni az időt, de nem hagytam. Akkor is a szobájában voltunk, és nem működtem közre, (hogy ő szomjas, pisi, kaki, éhes... stb.) az idohuzasaban. Nem beszéltem hozza,max.johet az ölembe egy kis ringatasra, vagy ha fekszik az agyában simogatom ennyi.
A délutáni alvás al is Be próbálkozott, volt hogy 1,5 órát ordított. Akkor sem hagytam magam. Ugyh rakott, velem nem bír. Muszáj aludnia, mert én este nem vagyok hajlandó kinlodni vele, és hallgatni a fáradtságatol való hisztit, mert ő nem akar aludni. Kitartást, és legyél következetes.

Szerintem ne add fel. Lehet csak időszakos, akár a beszedfejlodes miatt.
Nálunk járás indulaskor is volt olyan időszak, hogy egyszerűen nem tudott ellazulni.
De az én véleményem, hogy kell az alvás, pont ezért, mert az idegrendszerük még nem elég érett, túlfaradnak.
Sötetitsd be a szobát és feküdj le te is mellé.
Vagy nem tudom miket próbáltál eddig, azt nem írtad.

Nagyjából 20 hónapos kora óta nem alszik délután. Hiába ébresztettem korábban, akkor is esetleg délután 5-6 körül aludt volna már, azt pedig nem engedtem mivel akkor hajnalig nem aludt volna. Így este 9 körül elalszik és reggel 10 körül ébred. Hiába ébresztem 6-7kor akkor csak nyűglődik de akkor sem alszik.
Szerintem próbáld meg nem lefektetni és kiderül 🤷♀️
Amúgy meg igen, kellene aludni még nekik de tudod ők nem olvasták 😅
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!