Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Éjszakai szopiról vízzel...

Éjszakai szopiról vízzel leszoktatás?

Figyelt kérdés
10 hónapos lányom 3 óránként kel éjjel szopizni. Nem megnyugtatás, vagy visszaaltatás céljából, hanem szopizik tényleg. Napközben is csak étkezés céljából adok neki, ha nem elég a kaja, de már többet nem akar abból enni. Volt valaki, akinek sikerült a babáját leszoktatni az éjjeli evésről? Elsőnek kipróbálnám a vizet. Szerintetek? Napközben sok vizet iszik, szereti.
2020. dec. 14. 16:09
 1/10 anonim ***** válasza:
50%

Hát... Sok sikert hozzá.

Megkérdezhetem, hogy miért akarod leszoktatni,amikor láthatóan nagyon igényli?

Nekem is fárasztó volt, az én lányom 2 évig szopott, az utolsó hónapokban már csak reggel és este.

De 10 hónaposan tuti, hogy 3 óránként szopott ő is éjjel. Nem hiszem, hogy elfogadta volna a vizet helyette..

2020. dec. 14. 16:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Azért, mert max 1 éves koráig akarom szoptatni, mert már fáj valamiért, de addig ki akarom húzni. Tudom, tök kényelmes hogy szopizik és alszik vissza, de volt egy időszak, hogy átaludta az éjszakát, nem tudom mi változott. Nem fáj a foga, mozgásfejlődésnél már csak az önálló járás van vissza, így szerintem nem ezek zavarnak be.
2020. dec. 14. 16:21
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
A lányom 8-9 hónapos korában meglepetésszerűen átaludt 2 éjszakát. Ezen felbátorodva 3. éjjel kapott szépen egy kis vizet, meg egy csókot, és visszadugtam az ágyába. Soha többet nem kelt fel enni. Tudom, fene a pofámat. :)
2020. dec. 14. 16:23
 4/10 A kérdező kommentje:
3mas, ez biztató, köszi, hogy írtál :)
2020. dec. 14. 16:25
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
Anyósom mondta ezt, hogy teáztatni kell a gyereket éjjel, aztán majd megszokja, hogy nem kap enni és nem ébred fel, mert 1 éves korára már rég végig kellene aludnia az éjszakát. Nagyon felb#szott vele. Kisfiam 1-szer kel éjjel, 1-szer pedig hajnalban, ő tápszeres, 9 hónapos. Soha nem tennék ilyet vele, hogy nem kap enni. Anyós szerint pedig csak szomjas. Ha az lenne nem enne, ahogy napközben sem teszi.
2020. dec. 14. 16:27
 6/10 A kérdező kommentje:

5ös, természetesen nem fogom éheztetni... ha tényleg éhes lesz, akkor nem fog vízzel visszaaludni, és kap tejet... csak ki akarom próbálni, hogy mi van, ha csak szomjas. Mert voltak éjszakák, amikor nem volt éhes, és nem változott azóta semmi, így nem értem, hogy miért lenne megint éhes. Érted?

Olyan véleményeket kérdeztem, akiknek ez bevált.

2020. dec. 14. 16:29
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg szopizik, és érezhetően mennyiséget, sokáig, akkor nem hiszem, hogy csak szomjas lenne. De próbáld ki, hátha.

Esetleg érdemes lehet bevezetni valami tartalmasabb vacsorát, nem tudom, az étkezések hogy vannak kiváltva, ki vannak-e váltva egyáltalán bármilyen formában. De hátha ha jobban bevacsorázik, nem ébred fel enni éjjel sem.

2020. dec. 14. 18:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk csak szorakozott ejjel, birizgalta,csocsalta, gugyogott. Ferjem kelt hozza 3 ejszaka vizzel, 4. ejszaka mar nem ebredt.
2020. dec. 14. 19:09
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem 1 éves volt a kisfiam, amikor még kétszer szopizott éjszaka. Kezdett nagyon lassan belövellni a tejem, amin jól felbosszantotta magát és rémesek lettek az éjszakák. Úgy gondoltam, hogy az egyik éjszakai szopit kiváltom vízre, hátha akkor a másodikra már pihen annyit a cickóm, hogy könnyebb dolga legyen a kicsinek. Megébredt, kapott vizet, picit ringattam, visszatettem, kicsit forgolódott és visszaaludt. Fél óra múlva megint megébredt, megpróbáltam megint a vizet és ugyanúgy pár perc után visszaaludt. A belső órám már ébresztett a második éjszakai szopira, de a kisfiam nem kelt fel már, csak reggel. Még egy ilyen éjszaka volt és utána átaludta az éjszakákat.
2020. dec. 14. 20:24
 10/10 A kérdező kommentje:

Próbáltam vizet adni neki, sírva köpte ki a cumisüveget 🤦‍♀️ aztán negyed órát nyammogott rajta. Hú de szar éjszaka volt.

9kor elaludt, 11ig voltunk ébren mi. Kelt éjfélkor, akkor próbáltam vizet adni, sírt, mellre tettem, negyed óra szopi... De nem úgy mint egy hónapja, hogy teleeszi magát, hanem nyammnyamm... Visszaaludt, 2kor arra kelek hogy férjem kiment a vécére, hát nekem is kellett... 3kor megint kelt enni a lányom. Megint nem kell a víz csak a cici. 5 körül sipolt valami, lehet, hogy a légzésfigyelő, elemet kell cserélni... Most 6:30kor megint nyögött, de most nem kellett neki semmi, visszaaludt... Gondolom alszik fél órát aztán kész 🤦‍♀️

2020. dec. 15. 06:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!