Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Segítség, más hogy bírja a...

Segítség, más hogy bírja a korán kelést?!

Figyelt kérdés
11 hónapos a babám, 6 hónapos kora óta óramű pontossággal hajnal 4.30-kor fixen ébred, ilyenkor mindig megetetem, de nem hajlandó visszaaludni, 5ig hagyom “szenvedni” aztán a lehetőségek hiányában kelünk...visszaaltatni csak kb 2,5 óra múlva lehet, ez így viszont brutális, ráadásul az éjszakáinkat is megtarkítja jó esetben 2-3 ébredéssel, és légyszi ne kövezzetek meg érte, de egyre inkább azt érzem, kivagyok idegileg, nem tudom meddig fogom ezt birni! Sokáig este 7-negyed 8 körül került ágyba, mostmár azt is eltoltam először 8ra, majd a napokban elvétve csak fél 10kor került ágyba mert nem akart aludni, de ígyis-úgyis 5kor kelünk, és nem akarom elhinni, hogy egy ekkora gyereknek elég a 7 óra alvás éjjel! Napközben még 2x1-1,5 órat alszik, sok helyen olvasom hogy az ennyi idős babák már csak 1x alszanak ilyenkor napközben, de ő nyűgős, ordít, muszáj letennem aludni! Mit tehetnék? Semmi megoldás erre? :(
2020. aug. 7. 08:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
74%

Sajnálom. A fiamnál szintén 6 hónapos kortól egészen kb 15-16 hónapos korig ugyanez volt. Ritkán (havi 2 alkalommal) már fél 4-kor ébren volt de általában fél 5 körül kelt ő is. Pedig nem raktuk ágyba korán este.

Természetesen nagyon rosszul viseltem, kimerítő huzamos ideig ilyen korán kelni, pláne ha ez idő alatt is többször kel a gyerek éjszaka.

Megoldást nem találtam. Próbáltam 1x altatni de nem volt jó. Ha 2x leraktam akkor délelőtt aludt kb 2 órát, délután fél-1 órát. Ha nem raktam le délelőtt, fél óra alvás után ordítva kelt és ha vissza is altattam, max fél óra múlva már fent volt. Végigszenvedte a délutánt de másnap ugyanúgy kelt korán. Viszont akkor kezdett reggel tovább aludni, mikor magától hagyott el egy alvást. Ezután 6 után kelt reggel. És ez így is maradt azóta is, 5 éves és sose kell ébreszteni. Van hogy fél 6-kor kel.

Egyszer emlékszem annyira ki voltam készülve úgy 1 éves kora körül, hogy mindenen sírtam. Hiába kelt volna a férjem is a gyerekhez, én is keltem vele. Egyszer elküldött anyámékhoz aludni, teljesen kicseréltek utána.

Ezután sokszor aludtam napközben is, főleg a gyerek délelőtti alvása alatt.

#9-es, te meg gondolom nem dolgoztál minden egyes nap. Ha heti 1 nap van tovább aludni már teljesen máshogy érzi magát az ember...

2020. aug. 7. 13:04
 12/12 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen azoknak, akik normalisan valaszoltak!❤️ Ezek szerint ezt csak tulelni lehet es remenykedni benne, egyszer csak jobb lesz😅 Elso valaszolo, remelem nem haragszol, ha erre inkabb annyit kivanok neked, a (leendo) gyermekedbe sokkal tobb esz szoruljon!🙏🏽😘 Aki pedig egy munkahellyel probalja osszevetni a gyerekneveles elso 2-3 evet, az probalja ki milyen 0-24-ben “dolgozni” egy fix munkaido semmi ehhez kepest, hazamesz leteszed a munkad es pihensz, ez itt nem adott hogy en dontom el mit csinalok.☺️
2020. aug. 7. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!