Babám 2,5 hónapos. Reggel mikor elfáradt egyedül elalszik de a többi alvásnal már nem tud. Hogy segítsek neki hogy raszokjon hogy egyedül is eltudjon aludni?
Mi nem tudatosan tanítottak, de leszokott az altatásról. Kb 1 hónapos korában. Mi nem ringattuk meg semmi ilyen. Csak ratettuk a vállunkra és vártuk hogy elaludjon. Addig pl olvastam. Amikor elaludt, letettem. Aztan egy idő után már nem szeretett így a vallunkon, forgatta a fejet, nyüglődött. Ekkor betettem az ágyba. Egy darabig nézelődött, gugyogott, aztan elaludt. Ez azóta is így van.
Most 3,5 hónapos de azért néha kell altatni, ha tulporog pl.
Szerintem ez ilyen egyedi dolog melyik gyerek mit igényel.
Az 1-gyel értek egyet. Úgy próbálhatod, hogy leteszed, simized, énekelsz neki, de amelyiknek nem megy, annak nem fog menni. Enyém 15 hónapos, napközben babakocsiban 1-2x volt rá példa, hogy segítség nélkül elaludt, amúgy kb 6-8 hónapos korától egy helyben tologatott babakocsiban is el lehet altatni.
Igaz, én amúgy már egy ideje nem vagyok motivàlt abban, hogy a saját ritmusa ellenében szoktassam aludni.
Élvezd hogy vele lehetsz, ringasd, és használd ki az időt. Olyan gyorsan felnőnek, amikor már nem lesz szüksége rád.
Miért kell már pár hónapos babánál azon gondolkozni, hogy hogy rázzam le magamról, csinálja egyedül?
Jajj istenem... Attól, hogy imádja a babáját és biztos vagyok benne, hogy rengeteget foglalkozik vele, még nem lerázni akarja! De neki is van párja.. háztartása, vagy "csak" fáradt esetleg!!??
Plussz, ezzel a babának is jót tanít, jóra szoktatja..
Előttem jól leírták, álmosan leteszem de ott maradsz simogatod,ha kell, megnyugtatod, fél veszed majd újra. Előbb utóbb aludni fog. Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!