Egy 1 éves gyereket lehet egy ágyban altatni egy 4 eves gyermekkel? Testvérek. Gondoltam, hogy jó lenne nekik osszebujni, ne feljenek, ne legyenek kezdetben egyedül.
Van külön szobára mód mindkettőjüknek. Igaz, egyik szoba elég messze van a szülői hálószobából, ezért is gondoltam, hogy esetleg megoldás lenne.
Van valakinek tapasztalata e téren?
Az én gyerekeim a kezdetektől a saját, külön szobájukban aludtak. A kisebbiknél volt egy plusz ágy, az első hónapokban és szükség esetén később is ott aludtam. A nagyobbik a szobájából átlát a mi szobánkba, ez számára nagyon megnyugtató volt. Amíg pici volt, gyakran ott maradtam az ágyánál, amíg elaludt, később egyedül is el tudott aludni.
Gondolkodtam én is azon, hogy később a kicsi ágya bekerüljön a nagy szobájába, de a nagy nem szerette volna. Jobb volt így, mert ha valamelyik éjszaka felébredt, beteg volt vagy sírt, nem ébresztette fel a másikat. 2 év van köztük.
Egy ágyban altatni azért nem tartanám jó ötletnek, mert az enyémek nagyon sokat mocorogtak, forgolódtak álmukban, keresztbe feküdtek és hasonlók. Ha néha mellém jöttek aludni az ágyamba, én sem tudtam nyugodtan aludni emiatt. Volt, hogy fordult egyet és orrba vágott a karjával :)
De tégy úgy, ahogy jónak gondolod. A külön ágyat javasolnám, ha közös szobába tennéd őket, amíg kicsik. Ha külön szoba mellett döntesz, a közelebbi legyen a picié.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!