Segitsek, hogy aludhatna nappal tobbet a babam?
Az enyemtol sem lehetett semmit sem csinalni, a babak alvasat tudtommal harom dolog segiti:
- folyo tej/tapszer, melle a szopomozgas cicin vagy cumival
- ringatas
- testkozel
- vagy ezek kombinacioja.
Az en gyerekem a testkozel+mozgatas kombo mellett aludt csak 2-3 orakat egyben. Ha letettem, max 20 percet. Ilyen eletkorban ugy tudom, meg rovidebb egy alvasciklus, es kell nekik valami, amivel atlendulnek a kovetkezobe. Az elso honap soran ez meg konnyebben megy, de ahogy fejlidnek, egyre tobb minden koti le a figyelmuket, es segitseg kell nekik az ellazulashoz. En beszereztem hordozokendot, a gyereket pikk-pakk beleraktam, es mar csinalhattam is, amit akartam.
A kengurut felejtsd el!
A kendő ezerszer jobb neked és a babának is!
A "bugyi szabású" kenguru terheli a pici csípőjét, és nem megfelelően tartja a gerincét.
A kendőszárak egyenletesen elosztják a súlyt a válladon, hátadon és a derekadon. Semeddig nem tart megkötni, ha belejössz!
A pici is imádja, már boldogan repked, ha látja, hogy rajtam a kendő.
Van két szabad kezed és egy nyugodt babád.
Egyébként nincs a picivel semmi gond, a legtöbb vele egykorú baba így alszik. Kb. ennyi az alvásciklusa, és megébred, ha a végére ér.
Nekem az vált be, hogy akkor teszek-veszek, amikor ébren van!
Kiviszem a konyhába, beteszem a hordozóba, és nézi, ahogy főzök. Vagy a nappaliban a játszószőnyegen van, én meg mellette ülve hajtogatok. Beszélek hozzá, gyakran felveszem vele a szemkontaktust. Tök jól elvan.
Két hónaposan a fiamnak is nagyon megrövidültek a nappali alvásai. Egyszerűen csak ébren akart lenni.
Ha nem nyűgös, nem sír akkor teljesen jól érzi magát. Ha nem aludna de sírna, nyűglődne, akkor lehet nem TUD elaludni. Szóval szerintem csak ébren akar lenni.
Teríts ki egy plédet, tedd le rá, rakj játékokat köré amiket tud nézegetni, hidd el, valamennyire biztosan le fogja foglalni. Én is ezt tettem.
Miert nem lehet tole semmit sem csinalni? Miert kellett olbe szoktatni? Nem lehet, hogy inkabb te vagy lusta?
10-ig alszik: addig lehet mosni, teregetni, hajtogatni, fozni.
A 20 perces alvasokban kitakaritani egy-egy szekrenyt, felmosni stb..
En tegnap zsemlet sutottem, porkoltet foztem, dobalos savanyut raktam el, mosogattam, mostam, teregettem, patisszont raktam el a fagyra, jatszottam a kutyammal, elmentunk setalni, hogy a ferjem tudjon aludni, gyakoroltam a masszazst a ferjemen (gyogymasszornek tanulok), mondokaztam, enekeltem, verseket olvastam fel, vacsorara rantott cuccokat sutottem, este furdetett a ferjem, etetett, addig en furodtem a kadban es olvastam. Este filmet neztunk osszebujva. Miert is nem lehet semmit se csinalni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!