Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 2,5 éves, mennyit alszik?

2,5 éves, mennyit alszik?

Figyelt kérdés

Kislányom két és fél éves. Éjszaka felébred, általában kétszer : éjfél fél egy körül, és hajnalban 5-6 körül. Utána vissza alszik kb nyolcig. Nem sír, amikor ébred, iszik vizet, viszont nehezen tudom vissza altatni kb húsz perc mindig. Simogatom, mellé fekszem. Nem tudom ez még normális e, vagy ha nem, akkor hova vigyem, kihez? Védőnő szerint ne aggódjak. De szerintem azért már nem normális, ha minden éjjel megébred, nem hiszem, hogy neki a pici agyának ez jó. Napközben viszont nem fáradt, ebéd után is alszik másfél - két órát. Este 9-10 körül alszik el. Tv-t nem néz.

Ennyi idős babátok mennyit alszik éjjel?

2020. jún. 25. 11:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Azt nem írtad, mit csinál az éjjeli ébrenlét alatt. Éhes, eszik? Vagy aktív? Vagy csak anya kell neki?
2020. jún. 25. 12:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Pedig normális. Az én lányom is 2,5 éves, legalább 2x kel inni meg 2x felkel mert megijed és meg akar ölelni.

Viszont az én lányom pikk pakk vissza alszik egyedül, csak annyit kell mondanom neki, hogy itt vagyok, nincs semmi baj, feküdj le aludni, ez attól függ mihez szoktattátok.

Ha kiskora óta ahhoz van szokva, hogy ott fekszel mellette 20 percig, és simogatod a hátát, akkor ez még sokára fog változni.

Szóval az, hogy sokszor kel éjjel, teljesen normális, csak kissé teherként éled meg, mert nem tanítottad meg egyedül aludni, és 20 percig kell altatnod.

4-5 éves gyerekek, sőt felnőttek is vannak, akik sokszor kelnek éjjel, csak ugye azt nem vesszük észre, mert önállóan kimennek pisilni, inni, aztán fogják, és visszafeküdnek aludni, nem asszisztál hozzá senki.

2020. jún. 25. 12:08
 3/7 anonim ***** válasza:
2es vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy az esetek többségében nem is kellünk neki, pl mikor csak inni kel fel, csak vagy halljuk, hogy leveri az asztalról az ivós kulacsát, vagy reggel látjuk, hogy ott a földön. De ettől még ugyanúgy felkel éjjel, csak nem kell visszaaltatni.
2020. jún. 25. 12:16
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Inni iszik vizet, utána próbál is aludni. Nem ébred fel teljesen, tehát nem kezd játszani meg semmi, nem sír, nem beszél, csak átjön, és áll az ágyam mellett :) esetleg szól, hogy anya. Való igaz, hogy inkább számomra teher, amúgy is rossz alvó vagyok. Megpróbálom tanítani az önálló visszaalvásra. Utánanézek szakirodalomban, hogyan lehet ezt kíméletesen.

2020. jún. 25. 13:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobbik gyerekem 5 évesen is ébredt éjjel, de miután 2,5-3 éves korában tudtam, hogy csak felébred és iszik, szóval semmi baja, én mondtam neki, hogy kisfiam nem kell felébreszteni anyát ha szomjas vagy. Ott volt a víz az ágya mellett és tudott inni egyedül. Én viszont mivel hozzá voltam szokva így időnként felébredtem a kis zajokra, láttam, hogy felül, iszik és alszik tovább. Most már 5 éves elmúlt, néha még felébred inni vagy pisilni éjjel. A kisebbik gyerkőc 2 éves, szopizik éjjel,úgyhogy ő emiatt kel.
2020. jún. 25. 13:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Végig alussza. A nagy is végig aludta ilyen korban. Este 9kor legkésőbb elalszik,és reggel fél 7ig alszik - ilyenkor ébresztem mert a nagy ovis. De ha épp nem megyünk akkor alszik 8ig.Nappal 1-2 órát nagyon ritkán 3 órát ez változó.
2020. jún. 25. 18:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Úgy tűnik nincs értelme hasonlítgatnom máshoz, minden gyermek (felnőtt) más.
2020. jún. 25. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!