2,5 éves, mennyit alszik?
Kislányom két és fél éves. Éjszaka felébred, általában kétszer : éjfél fél egy körül, és hajnalban 5-6 körül. Utána vissza alszik kb nyolcig. Nem sír, amikor ébred, iszik vizet, viszont nehezen tudom vissza altatni kb húsz perc mindig. Simogatom, mellé fekszem. Nem tudom ez még normális e, vagy ha nem, akkor hova vigyem, kihez? Védőnő szerint ne aggódjak. De szerintem azért már nem normális, ha minden éjjel megébred, nem hiszem, hogy neki a pici agyának ez jó. Napközben viszont nem fáradt, ebéd után is alszik másfél - két órát. Este 9-10 körül alszik el. Tv-t nem néz.
Ennyi idős babátok mennyit alszik éjjel?
Pedig normális. Az én lányom is 2,5 éves, legalább 2x kel inni meg 2x felkel mert megijed és meg akar ölelni.
Viszont az én lányom pikk pakk vissza alszik egyedül, csak annyit kell mondanom neki, hogy itt vagyok, nincs semmi baj, feküdj le aludni, ez attól függ mihez szoktattátok.
Ha kiskora óta ahhoz van szokva, hogy ott fekszel mellette 20 percig, és simogatod a hátát, akkor ez még sokára fog változni.
Szóval az, hogy sokszor kel éjjel, teljesen normális, csak kissé teherként éled meg, mert nem tanítottad meg egyedül aludni, és 20 percig kell altatnod.
4-5 éves gyerekek, sőt felnőttek is vannak, akik sokszor kelnek éjjel, csak ugye azt nem vesszük észre, mert önállóan kimennek pisilni, inni, aztán fogják, és visszafeküdnek aludni, nem asszisztál hozzá senki.
Köszönöm a válaszokat!
Inni iszik vizet, utána próbál is aludni. Nem ébred fel teljesen, tehát nem kezd játszani meg semmi, nem sír, nem beszél, csak átjön, és áll az ágyam mellett :) esetleg szól, hogy anya. Való igaz, hogy inkább számomra teher, amúgy is rossz alvó vagyok. Megpróbálom tanítani az önálló visszaalvásra. Utánanézek szakirodalomban, hogyan lehet ezt kíméletesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!